Møbeldage - Spar op til 50%

Daybed med pyntepuder og plaid

Giv din indretning et twist med nye sofapuder

Hvordan vælger man pyntepuder? Stil og udtryk, størrelse, form, antal, mønster og farve er de vigtigste elementer, du skal have styr på. Få vores 7 bedste tips til hvilke overvejelser, du skal gøre dig, inden du køber i nye sofapuder. 

1.    Hvilken stil foretrækker du i din indretning? 

Med nye pyntepuder til sofaen, lænestolen eller hyggekrogen kan du lynhurtigt give dine rum et nyt udtryk, men du kan også vælge at lade dem understrege den indretning, du allerede har. Tænk over, om du vil dreje stuens atmosfære i en ny retning, om de skal skabe en dynamisk kontrast til resten af din indretning, eller om dine nye pyntepuder skal fungere som en opdatering af det, som du allerede er tilfreds med? Tænk også over, hvordan puderne bedst matcher ikke bare sofa og lænestol, men også gulvtæpper og gardiner

2.    Hvilken form skal du vælge? 

Rektangulære, kvadratiske eller runde puder? Selve faconen gør ikke så stor forskel som fx farven, men alligevel kan det være en god ide at gøre sig sine overvejelser. Et mix af puder i forskellige størrelser og faconer kan skabe et flot og dynamisk udtryk, så længe at de har mindst et element til fælles som fx materiale eller farve. 

Sofa med plaid og firkantede og runde puder
Pyntepude AGERTIDSEL 45x45 beige
85,-/stk.
119,- /stk.
Laveste pris 30 dage 119,- /stk. (-29%)
Et godt tilbud
Spar 29%

3.    Hvilken størrelse skal du vælge? 

Størrelsen på dine sofapuder afhænger af størrelsen på den sofa eller lænestol, som puderne skal bruges i. Har du en stor ”flyder” af en sofa, kan du vælge større puder, end dem, du vælger til lænestolen. Ønsker du at skabe en mere loungeagtig stemning, kan du vælge store sofapuder, som også kan bruges som gulvpuder, hvis du eksempelvis mangler plads foran tv’et. 

Vælger du at indrette med store sofapuder, kan du skabe en loungestemning, der giver en afslappet atmosfære til din stue. Med en loungesofa, får du et møbel i din stue, der kan agere som blikfang. En loungesofa kræver dog, at du har en stor stue, hvor der er plads til luft omkring, da sofaen ellers ikke kommer til sin ret.

Få tips til at vælge den rette sofa

4.    Hvor mange puder skal du have? 

Antal puder hænger sammen med deres størrelse. Der er plads til flere små end store, og det kan være nemmere at arrangere et par puder, så du sidder godt og får den støtte du har brug for. Du kan også vælge et mix af små og store puder, så du og familien kan sidde og ligge godt, og I hver kan vælge jer en favorit-pude til sofaen eller lænestolen. 

5.    Hvilken farve skal du vælge til dine sofapuder? 

Med farverige sofapuder har du mulighed for at give din stue en varm og indbydende atmosfære, hvor det er behageligt at være. Det er en god ide at vælge nogle nuancer, som i forvejen findes i dit hjem, så du skaber en rød tråd. Omvendt kan sorte eller hvide sofapuder være det sikre valg, som du ikke bliver træt af før tid. 

Vælger du mønstrede sofapuder gælder det igen om at tage resten af rummet med i betragtning. En smukt mønstret pude kan være lige det, der giver en lidt anonym stue personlighed. Omvendt kan for mange farver og et travlt design også bidrage til et rodet udtryk. En mellemløsning kan være en pude, hvor mønstret er en del af stoffets vævning. 

Husk at skabe sammenhæng mellem enten farvenuancerne, materialet eller formen, når du vælger nye sofapuder, så du sikrer en helhed i din indretning.

6.    Hvilket materiale skal du vælge til dine sofapuder 

Materialet på din sofapude har en vigtig betydning i forhold til komfort og praktisk brug. En pyntepude skal være behagelig at læne sig mod og lægge hovedet på. Mange foretrækker et blødt materiale som bomuld, fløjl, chenille eller velour, fordi det hverken klør eller kradser. Skal hyggen være i højsædet er pels eller strik det oplagte materiale til dine nye sofapuder. 

Husk på, at du i dit valg af sofapuder skal sørge for vælge nogle, hvor der kan skabes sammenhæng med resten af din stue, og som eksempelvis matcher din sofa både i forhold til farve og materiale. 

7.    Brug pyntepuder udenfor 

Mange mennesker har fået loungemøbler på terrassen eller altanen, og på den måde skabt en udendørs stue. De magelige møbler bliver kun endnu flottere og bedre at sidde i, hvis du forsyner dem med et par pyntepuder. Det forstærker indtrykket af at det indre er blevet flyttet ud, ser hyggeligt ud og gør det mere behageligt at læne sig tilbage og nyde solen. Hvis du vælger at flytte pyntepuderne med fra sofaen, skal du vælge nogle der passer godt til både din indretning i stuen og til dine loungemøbler. En anden mulighed er at købe nogle som er dedikeret til dit uderum. Husk at tage dem med ind i fugtigt vejr. 

Loungesæt på terrasse med pyntepuder
Pyntepude VALERIANA 50x50 tern grøn
60,-/stk.
129,- /stk.
Laveste pris 30 dage 85,- /stk. (-29%)
Spar 53%
Så længe lager haves

Udforsk mere

Hvordan vælger du den rette sofa?

Hvordan vælger du den rette sofa?

Valentinsgaver til mænd

Valentinsgaver til mænd

Sofahygge i stuen

Sofahygge i stuen

Byd japansk indretning velkommen med SOLLERUP

Byd japansk indretning velkommen med SOLLERUP