Møbler til at indrette en smuk spisestue

En spisestue er et centralt samlingspunkt for familien, både i dagligdagen og når der kommer gæster. Derfor er det vigtigt at spisestuen er et sted man nyder at være, og som er indrettet med komfortable spisestuemøbler. Puste nyt liv i din spisestue med nye spisebordsstole, et spisebord, en bænk eller med en komplet løsning i form af et spisebordssæt. Gør din spisestue personlig med reoler, hylder, kommoder, skænke og vitrineskabe, som alle er ideelle løsninger til opbevaring af eksempelvis spisestel og glas, samt fremvisning af dine favorit pyntegenstande. Indret en bar-krog i køkkenet eller spisestuen med barstole og barborde, og skab en hyggelig spisekrog eller den ideelle spot til snacks og drinks til gæster. Se det brede sortiment i JYSK.

Spisestuens mange muligheder

En spisestue – eller spiseafdeling – behøver ikke kun at være et sted at spise. Uanset om din spiseplads er i køkkenet, i et køkken-alrum eller i et adskilt rum kan det indrettes i lige din stil og med flere funktioner.

Lille spiseplads i køkkenet

I et køkken er der ofte lidt mindre plads til spiseafdeling, så det kan være en god idé at købe pladsbesparende møbler som f.eks. kan forlænges ved behov. Ekstra stole kan være stabelbare eller sammenklappelige, og det kan være en god idé at tænke i højden, og indrette pynt og praktisk på hylder.

Udnyt køkken-alrummet

Har du et køkken-alrum er pladsen i mange tilfælde lidt større, og spisebordssættet kan være større. Dog er det også ofte et rum med meget bevægelse, og derfor er det vigtigt at bevare en luftig indretning. Udtræksbord eller bord med tillægsplader kan derfor stadig være en stor fordel. Her har du ofte mulighed for at indrette med flere møbler, eksempelvis en skænk eller et vitrineskab, som kan indeholde supplerende service, duge, servietter mm.

Indret spisestuen med luksus

I et hus med en separat spisestue er rammerne mere frie. Størrelsen på rummet kan variere meget, og dermed gælder det samme for antallet af møbler og deres størrelse – bør du vælge et mindre bord med udtræk eller kan du købe et langbord, så der altid klar til gæster? Et bord må gerne stå centralt og optage en relativt stor del af rummet, men det er vigtigt stadig at sikre luft i rummet, både visuelt, men også til at bevæge sig rundt på. Udnyt rummets vægge til opbevaring og dekoration. Det kan både være åbne reoler, skænke, vitrineskabe og hylder. Hvis rummets størrelse tillader det, kan du også tænke endnu større og indrette en bar med højbord, barstole og et barskab samt en lille, afslappet hyggekrog med gode stole.

Flere forskellige spisepladser

Bor du i et hus med plads til flere spiseafdelinger er det oplagt at gøre dem forskellige fra hinanden, så de har noget forskelligt at byde på, afhængigt af situationen og humøret, f.eks. et afslappet spisested i køkkenet i form af et barbord med stole, hvilket samtidig udgør mulighed for ekstra afsætningsplads eller arbejdsbord. Denne spisekrog kan suppleres af en spisestue indrettet i en mere luksuriøs stemning med lækre spisebordsstole med armlæn og et stort spisebord. Kun din fantasi sætter grænserne!

Find meget mere inspiration til valg af møbler og indretning af din stue og spisestue her.

Spisestuemøbler i forskellige materialer og designs

I JYSK finder du spiseborde og spisestole i flere forskellige designs og materialer, så du nemt kan vælge det, som passer ind i din personlige stil, uden at gå på kompromis med design, kvalitet og komfort. Her kan blandet andet nævnes spisestuemøbler i forskellige træsorter som eg, ask, massiv fyr og bambus. 

Kombiner f.eks. et plankebord i træ med vores flotte spisebordsstole i metal, træ, stof, plast eller læderlook. Du kan også købe et rundt spisebord, som er perfekt til en mindre spisestue eller et køkken/alrum. Hvis du vælger et klassisk firkantet spisebord, kan du til nogle modeller købe tillægsplader, så du nemt kan gøre plads til mange gæster. Hvis du bor i en lejlighed uden meget spiseplads, kan du med fordel vælge et væghængt klapbord og en klapstol eller taburet, som ikke optager så meget plads.

Mix og match dine møbler

Mange af vores møbler er inddelt i forskellige serier, hvilket gør det nemt for dig at bevare et sammenhængende udtryk i hjemmet. Med et spisebordssæt fra JYSK får du spisebord og spisebordsstole der passer perfekt sammen.

Hvis du kan lide at blande forskellige stilarter, er der også god mulighed for det. Tag vores store udvalg af spisebordsstole, og mix og match dem med vores forskellige typer af spiseborde. Du kan også sammensætte dit spisebordssæt af stole og en bænk. Slip fantasien løs og leg med de mange forskellige muligheder.

Læs vores tips til hvordan du kan implementere mix-og-match stoletrenden i dit hjem.