Stort udvalg af gardiner og persienner til boligen

Gardiner i hjemmet tjener flere formål - de er flotte i indretningen samtidig med, at de er praktiske og funktionelle. Hos JYSK finder du et stort udvalg af rullegardiner, persienner, plisségardiner, lamelgardiner, mørklægningsgardiner, stof i metervarer, gardinstænger og diverse sytilbehør. Vores gardiner findes i mange forskellige farver, størrelser og modeller, men vi kan også lave gardiner efter mål. I samarbejde med DEBEL tilbyder vi et besøg af Gardinbussen, som hjælper med at måle op. Gå på opdagelse her på siden, og find det type gardin, der passer ind i dit hjem.

Indret hjemmet med nye gardiner

At vælge gardiner til dit hjem handler om mere end at sikre privatliv og at afskærme for sollys. Smarte og trendy gardiner er blevet en stor del af vores boligindretning, og kan gøre hjemmet både hyggeligt og elegant. Det kan derfor være en fordel at overveje rummets indretning og lysindfald, inden du vælger gardintype.

Lyse versus mørke gardiner?

I en stor stue kan lange gardiner i kraftigt materiale eller mørke farver være et godt valg, fordi de kan få rummet til at virke mindre og bidrage til en behagelig og intim atmosfære. Hvis du har en lille stue, kan du sagtens have lange gardiner, men det anbefales at vælge hvid eller lyse nuancer eller et tyndt og let materiale, så de ikke kommer til at virke tunge. Hvis du ønsker at skærme af for naboerne uden at lukke lyset ude, er tynde eller lyse gardiner desuden et godt valg.

Hvis du blot kræver et gardin der skærmer for solen, er plissegardiner smarte fordi du har mulighed for at vælge en up and down model, der kan justeres både foroven og forneden. Dertil kan du vælge et plissegardin, der er lysdæmpende eller har mørklægning.

I soveværelset eller børneværelset vil de fleste gerne lukke lyset ude, når man skal sove, så her er gardiner med mørklægning et oplagt valg. Hos JYSK finder du mørklægningsgardiner i både plisségardin, rullegardin, lamelgardin og som færdigsyet gardin.

Køkkengardiner

Hvis du skal have gardiner til køkkenvinduet, er der forskellige gardintyper, der er gode at bruge, alt efter om de skal have en dekorativ eller praktisk funktion. Køkkengardiner bliver ofte udsat for mados, skidt og fugt som f.eks. sprøjt fra vandhanen og madlavningen. Derfor kan det være en fordel hvis gardinet er let at rengøre. Det er rullegardiner og persienner.

Læs vores guide til hvilke gardiner der passer ind i de forskellige rum i hjemmet.

Få besøg af Gardinbussen og slip for besværet

Har du vinduer i speciel bredde eller højde? Find den helt rigtige løsning og få professionel vejledning af vores konsulent fra Gardinbussen. Gardinkonsulenten medbringer hele kollektionen af gardiner og kan vejlede og give gode råd. Konsulenten måler dine vinduer op, så du er garanteret korrekte mål ved bestilling.

Vores Gardinbusser er landsdækkende inkl. Bornholm (undtaget er dog andre ikke-brofaste øer). Bestil hos konsulenten, og vi leverer senest 3 uger efter. Forudbetalingen på 199,- for gardinbussen refunderes ved ordreafgivelse.

Læs mere om Gardinbussen her.

Sådan vedligeholder du dine gardiner

Når du først har fået hængt gardiner op, tænker du måske ikke over, at det kræver vedligeholdelse for at forlænge gardinernes levetid. Det er ikke en billig investering at opsætte nye gardiner i hele huset, så derfor vil det være ærgerligt ikke at sørge for, at de holder sig pæne.

Færdigsyede gardiner - kan vaskes enten i vaskemaskinen eller i badekarret. Tjek vaskeanvisningen på gardinet.

Persienner - kan støvsuges med en blød børste på mundstykket, eller tørres af med en støvkost eller våd klud. 

Lamelgardiner - disse kan stryges, hvis de har fået et buk eller er krøllede. Lameller er nemmest at rengøre med en støvsuger eller pletrensning.

Plisségardiner - for at holde plisseringen pæn skal du køre gardinet helt op mindst én gang om ugen. Lad det gerne sidde i spænd i et par dage.

Hjælp til valg og montering af gardiner

Det kan godt være svært at gennemskue hvilken gardinløsning der vil klæde dit hjem bedst, og der er også rigtig mange muligheder. 

I denne guide får du gode fif til at træffe det rigtige valg af gardiner, samt til at få dem sat op derhjemme, så de klæder dit rum og fuldender indretningen.