Lagner til alle typer senge

Det er nok de færreste, der kan forestille sig at sove uden lagen på sin seng. Et lagen beskytter din madras mod snavs og sved, og giver samtidig et blødt og behageligt underlag at ligge på. Uanset om du har en enkeltseng, trekvartseng eller dobbeltseng finder du et stort udvalg af lagner i god kvalitet hos JYSK. Vælg imellem alt fra et almindeligt kuvertlagen til et splitlagen og lagen til elevationsseng. Hos JYSK kan du også finde et stræklagen, faconlagen, kappelagen, vådliggerlagen og lagen til baby og junior. De forskellige former for lagner kan fås i mange forskellige størrelser og farver.

Læs vores lagenguide.

73 produkter
  73 produkter

  Lagner til ethvert behov

  Et lagen skal være behageligt at ligge på, og derudover skal det være slidstærkt, da vi bruger mange timer der hver eneste nat. JYSK tilbyder lagner i flere forskellige farver, størrelser, faconer og materialer – både frotté, jersey, bomuld og satin.

  Flade lagner kender de fleste. Et fladt lagen er et almindeligt lagen uden elastik i kanten. Denne type lagen anvendes ofte på springmadrasser og skummadrasser, og fastgøres mellem selve madrassen og den sengeramme, som madrassen er placeret i. Alternativt kan lagnet strammes om madrassen med lagenstrammere.

  Faconsyede lagner er syet, så de passer til en bestemt facon eller madrashøjde, og findes i følgende modeller:

  • Faconlagen – passer til en boxmadras eller springmadras og er syet med elastik i hjørnerne, så det ligger fast omkring madrassen. Fås også i størrelser til baby/junior senge.
  • Stræklagen – passer både til en boxmadras, skummadras og springmadras. Et stræklagen er kendetegnet ved, at det er syet i et strækbart materiale som f. eks jersey eller frotté, og har elastik hele vejen rundt i kanten.
  • Kuvertlagen – denne type lagen er meget populær, og passer til en topmadras. Et kuvertlagen er syet så kanterne passer ind under topmadrassen, hvilket gør at den sidder stramt på madrassen.
  • Splitlagen – passer til dobbelt-topmadrasser til elevationssenge. De fås med split enten i hovedenden eller i både hoved- og fodende.
  • Kappelagen – passer til en boxmadras. Denne type lagen er syet til at dække både madras, meder og ben, da det går helt ned til gulvet. Det er dekorativt, og har samtidig den praktiske funktion, at den kan skjule opbevaring under sengen. Kappelagnet har et indvendigt faconlagen, som sikrer at lagnet ikke skrider rundt i sengen, mens du sover.

  Vådliggerlagen
  Et vådliggerlagen placeres under det almindelige lagen, og beskytter madrassen mod ufrivillig vandladning. Så hvis uheldet er ude, forbliver madrassen tør, og lagnet kan nemt vaskes. Vådliggerlagnet findes både i almindelige størrelser og i metermål hos JYSK.

  Madrasbeskytter
  En madrasbeskytter ligner til forveksling et lagen, men en madrasbeskytter adskiller sig ved at være fremstillet i et specialbetræk, som er vandtæt og åndbart og beskytter din madras mod pletter. Det anbefales dog, at du stadig bruger et lagen oven på madrasbeskytteren – så opnår du dobbelt beskyttelse af din madras og længere holdbarhed. Den passer både til boxmadrasser, springmadrasser og skummadrasser og kan vaskes ved 60 grader.

  Babylagen og juniorlagnen
  Et vådliggerlagen er ofte forbundet med et lagen der bruges til børn, men hos JYSK finder du også faconsyede jerseylagner i forskellige størrelser, som passer til enten en babyseng eller juniorseng.