Kvinde trækker isolerende gardiner fra foran et hvidt, oplyst vindue

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

Har du nogensinde været i en situation, hvor du har undret dig over, hvilke muligheder du har for at holde dit hjem varmt i vinterhalvåret? Eller modsat, hvad du kan gøre for at holde varmen ude af hjemmet om sommeren? Måske har du også tænkt på, hvad du kan gøre for at dæmpe trafikstøj eller andre støjgener, så du kan sove igennem en hel nat uden forstyrrelser? De er naturligvis ikke en mirakelkur for disse problemstillinger, men isolerende og lyddæmpende gardiner kan potentielt hjælpe dig med at forbedre situationen ved nogle af disse punkter. 

Mulige fordele ved brugen af lyddæmpende og isolerende gardiner 

Foruden deres dekorative og visuelle udtryk kan gardiner også have egenskaber, der giver dig og dit hjem en masse fordele. Forskellige typer gardiner – især mørklægningsgardiner – kan have følgende egenskaber: 

  • Kuldeisolerende gardiner
    Generelt vil tykke gardiner lavet af stof med kraftigere vævninger have en isolerende effekt mod kulde. Fx vil større og kraftigere gardiner, der er trukket for, kunne fungere som et skjold mod den kølige luft fra et vinduesparti, og dermed forhindre, at luften trækker videre ind i hjemmet. 
  • Varmeisolerende gardiner 
    Visse gardiner, typisk refereret til som isolerende gardiner eller specifikt varmeisolerende gardiner, fås med en reflekterende bagside, der især er god til at reflektere solens stråler og dermed forhindre dem i at komme ind. Det er netop også derfor, at denne type gardiner – samt mørklægningsgardiner – kan forhindre uønsket opvarmning af hjemmet og holde det køligere. 
  • Lyddæmpende gardiner 
    En anden fordel ved kraftigere gardiner er, at det tykke stof forbedrer gardinets egenskaber ift. at absorbere lyd og støj. Det tykke stof gør det sværere for lyd at penetrere gardinerne, og derfor vil der på den anden side være mere stille. Det er dog vigtigt at huske på, at gardinerne er lyddæmpende: De vil naturligvis ikke kunne blokere al lyd og støj. 

Kraftige gardiner som ANHOLT og AUSTRA tilfører dit hjem mere end æstetik; de kan også hjælpe med at reducere støjgener og øge komforten i hjemmet via bedre isolering og øget privatliv. 

Isolerende gardin HERDLA

HERDLA-gardinet er en ideel løsning, hvis du gerne vil isolere dit hjem. Gardinet har en speciel bagside, der er lavet specifikt til at isolere mod varme og kulde. Gardinets kraftige konstruktion betyder også, at det virker lyddæmpende, og dermed vil HERDLA kunne reducere mængden af både støj, varme og kulde, der kommer ind i dit hjem. 

FUR plisségardin i honeycomb-konstruktion

FUR-plissegardinet er også en god løsning til at holde støj, varme og kulde ude af hjemmet – og derudover også lys. Plisségardinet er lavet med en honeycomb-konstruktion, hvor flere lag af stof samles i et bikubelignende mønster. Snorene i gardinet er gemt væk inde i konstruktionen, hvilket også betyder, at der ikke er nogle huller i selve plisségardinet. Grundet dette, samt gardinets kraftige konstruktion, vil lys ikke trænge igennem FUR-gardinet.  

Vil du ikke have mørklægning? Vælg i stedet et lysdæmpende gardin

Når det kommer til isolerende gardiner, er den mørklæggende slags altid et godt valg. Hvis du derimod ikke vil mørklægge dit hjem fuldstændigt, er lysdæmpende gardiner som AMUNGEN et oplagt valg. AMUNGEN fås i flere farver, så du har rig mulighed for at finde den rette variant til netop dit hjem. 

I vores sortiment finder du en lang række forskellige valgmuligheder indenfor gardiner. Hvis du er i tvivl om, hvilken der er den rette løsning for dig, kan du altid besøge din lokale JYSK-butik for professionel rådgivning fra vores medarbejdere – vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde den helt rette løsning til netop dine behov og dit hjem.

Udforsk mere

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj