Enkeltdyner, dobbeltdyner, juniordyner og babydyner

Dit valg af dyne er lige så vigtigt som dit valg af madras. Derfor er det en god idé at undersøge alle muligheder, inden du køber en dyne. I JYSK har vi mange års erfaring med at råde og vejlede om dyner. Vi har derfor et bredt udvalg af dyner - vælg mellem babydyne, juniordyne, enkeltdyne og dobbeltdyne i forskellige prisklasser. Uanset om du har det varmt eller koldt om natten, har vi en dyne, der passer til dig. På mange af vores modeller har du desuden mulighed for at vælge ekstra længde. Find altid et godt tilbud på dundyner, fiberdyner, silkedyner og tyngdedyner.

Læs gerne vores guide til at vælge den rigtige dyne og få hjælp til at vælge den dyne, der passer bedst til dig.

81 produkter
  81 produkter

  VÆLG DEN RIGTIGE DYNE

  En god nattesøvn er afgørende for din velvære. Når du vågner frisk og veludhvilet om morgenen, har du masser af kræfter til at møde dagens udfordringer. En af de ting, du kan gøre for at sikre din nattesøvn, er at vælge den rigtige dyne. Din højde, skiftende årstider og dynens varmegrad er nogle af de ting, der bør have betydning for valget af din dyne. Der ud over skal du tænke over hvilken temperatur du foretrækker i dit soveværelse, om du foretrækker en tung eller let dyne, og om dynen skal være allergivenlig.

  Vinterdyne, sommerdyne eller helårsdyne?

  Mange mennesker sover med den samme dyne året rundt, men det mest optimale er to dyner – en sommerdyne og en vinterdyne. Så undgår du svedeture om sommeren og holder varmen om vinteren. Samtidig holder dine dyner længere. Hvis du ønsker en dyne, som kan bruges om vinteren, sommeren og som helårsdyne, kan du vælge en 4-season dyne, som består af 1 sval dyne og 1 varm dyne. Dynerne kan lynes eller knappes sammen og bruges både sammen eller hver for sig, for at opnå den rette isolering for årstiden. Når de 2 dyner bruges sammen, giver det en ekstra varm isolering. Samtidig er skiftene mellem sæsoner en god anledning til at få vasket dynerne.

  Valget af den rigtige dyne

  Der er mange valg at træffe, når du skal have nye dyner. Skal det være fiber- eller naturfyld? Skal det være en dobbeltdyne? Hvor varm skal dynen være? Hvor lang skal den være? Og hvad betyder bæreevne? For at hjælpe dig godt på vej har vi samlet en række gode råd til, hvordan du vælger den helt rigtige dyne, der opfylder dine behov. Læs mere i vores store dyneguide, eller tag en tur i din lokale JYSK og få råd og vejledning.

  Læs hvordan du vælger den rigtige dyne her.

  Hvad betyder bæreevne?

  En dynes bæreevne beskriver isoleringsevne af en naturfyldsdyne, det vil sige fyldets evne til at holde på varmen. Jo højere bæreevne, desto bedre isolerer den.

  Dynens fyld er afgørende for hvor godt den isolerer. Edderdun har den bedste isoleringsevne, derefter kommer gæs- og moskusdun, og til sidst kommer andedun.

  Læs mere om bæreevne her

  Dynestørrelse

  Der findes mange forskellige størrelser, når det kommer til dyner. Der er f.eks. stor forskel på en babydyne og juniordyne, eller en almindelig voksendyne og en dobbeltdyne, som også fås med ekstra længde. Vi anbefaler, at din dyne er mindst 20-30 cm længere end din egen højde. Flere af vores dyner fra JYSK fås i flere forskellige størrelser. Størrelserne kan ses på hvert enkelte produkt ved at klikke på "Vælg størrelse".

  Vælg blandt andet mellem dynestørrelser som:

  • Baby: 67x100 cm
  • Junior: 100x140 cm
  • Enkelt: 135x200 cm eller 135x220 cm
  • Dobbelt: 200x220 cm
  • Super king size-dyne: 240x220 cm

  Læs en uddybdende størrelsesguide her.

  Hvordan skal min dyne vaskes?

  Kvaliteten af din dyne er afgørende for hvor længe den holder, men også hvor godt du passer på den, er en afgørende faktor. Når du vasker din dyne, er du med til at forlænge holdbarheden. Dun og fjer vil med tiden falde lidt sammen, hvilket kan forringe isoleringsevnen. Den kan du opretholde ved at vaske din dyne mindst én gang om året..

  Læs vores anbefalinger til pleje og vedligeholdelse af dyner og puder.