Hyggelig og praktisk belysning til alle rum

Belysning gør en kæmpe stor forskel for stemningen i ethvert hjem. Behovet er forskelligt fra rum til rum. Det er eksempelvis en god idé med nogle praktiske lamper med et kraftigt lys i rum som køkken og badeværelse, mens stemningslys er oplagt i rum med rolige aktiviteter som eksempelvis stuen og soveværelser. Andre rum som børneværelser, teenageværelser og spisestue kan med fordel indrettes med en kombination af hyggelys og praktisk lys, da de rum indbyder til mange forskellige aktiviteter.

Se de mange muligheder for både praktisk og hyggelig indendørs belysning her hos JYSK.

Mange muligheder for belysning

En lampe er ikke længere bare en lampe. Der findes utrolig mange forskellige typer belysning, hvilket gør det muligt at personliggøre et rum og gøre lamperne en naturlig og smuk del af indretningen. Men hvilken type lampe skal du så vælge?

 • Pendel, som er en type af loftlamper, er et oplagt valg som primær lampe i alle rum. Samtidig er det et godt valg til steder, som f.eks. spisebordet, hvor det er nødvendigt med god belysning når man sidder og spiser.
 • Gulvlamper er en rigtig god løsning til hyggelige kroge, f.eks. et hjørne med lænestole og en bogreol.
 • Bordlamper er smarte og fleksible og kan nemt flyttes fra et rum til et andet. En bordlampe kan være en god idé til et natbord, en skænk eller reol i stuen eller på et sidebord ved et læsehjørne.
 • Lyskæder giver om noget stemning og hygge. Pærerne er ofte pakket ind i bolde eller andet i fine farver, som skaber mønstre og liv på væggene i rummet.
 • Batteri-lamper kan være en rigtig god løsning til en let belysning som gerne må være fleksibel og kunne flyttes rundt i huset.
 • Har du brug for mere kreativ belysning med forskellige farver lys? Så skal du nærmere tage et kig på vores stjernehimmel projekter eller fiberoptisk lampe, som er helt ideel til legeværelser eller børneværelser.

Vælg den rigtige pære

Når du har valgt din lyskilde er det vigtigt, at du vælger den rette pære. Lysstyrken kan have stor betydning for den stemning, som belysningen er med til at skabe. Derudover skal du også huske at tænke over hvilken størrelse fatning din nye lampe kræver, samt pærens energiforbrug. Find din nye lampe og elpære her på JYSK.dk

Fordele ved lamper på batteri

Batterilamper hører til blandt den nyere del af vores sortiment, og har en række fordele:

 • Fleksibel lampe: nemt at flytte rundt på
 • Kræver ikke strømstik: kan placeres alle steder
 • Brug som erstatning for stearinlys og fyrfadslys
 • De bliver ikke varme
 • Mindre strømregning
 • Spar penge ved at bruge genopladelige batterier

Mange af vores batterilamper har et blødt og behageligt lys. Den kan være ideel at bruge som natlampe / vågelys på børneværelset for at skabe tryghed om natten.

Bemærk at lamperne kun bør bruges indendørs og batterier skal købes separat.

Brug lamper i din indretning

I vinterhalvåret er der i højere grad behov for lamper og god belysning i hjemmet - uanset om det er en læselampe, sengelamper, en spisebordslampe eller bare hyggebelysning. Lamperne i vores sortiment appellerer både til den klassiske skandinaviske minimalistiske stil eller en romantisk stil med bløde linjer. Vi har fokus på industrielle materialer som børstet stål, sort metal og glas, men også naturlige materialer som bambus og træ.