Praktiske hyndebokse til udendørs opbevaring

En hyndeboks, haveskab eller opbevaringsboks er perfekt til udendørsopbevaring, og forlænger levetiden på dine havehynder og tæpper. Foruden at fungere som opbevaring til hynder, kan en hyndeboks eller opbevaringsboks også bruges til haveredskaber, tomme krukker, parasolovertræk og legetøj. Vores opbevaringsløsninger er frostsikre og/eller vandtætte. I vores udvalg finder du opbevaring i plast, hårdttræ eller polyrattan med stel i stål eller aluminium.

  Hvilken hyndeboks skal jeg vælge?

  Hos JYSK finder du tre typer af udendørs opbevaring:

  • Haveskab
  • Opbevaringsboks
  • Hyndeboks

  De findes alle i forskellige størrelser og har enten flere hylder eller ét stort rum. Alt efter dit behov, er der flere ting du skal overveje, når du køber opbevaring til haven.

  Hyndebokse i forskellige farver og materialer

  Skal din hyndeboks matche dine havemøbler? For så kan udgangspunktet være at vælge samme farve og materiale. Valget af materiale er også sigende for mængden af vedligeholdelse. Plast og polyrattan/flet er et vejrbestandigt og vedligeholdelsesfrit materiale, hvorimod træ kræver oliering for ikke at udtørre og revne.

  Overvej størrelse, formål, placering og funktion

  Størrelse - Overvej hvor mange hynder m.m. din udendørs opbevaring som minimum skal kunne rumme, og hvor stor en boks du har plads til på din altan eller terrasse. Der er forskel på om det er tykke hynder fra loungesæt eller små stolehynder fra havestolene, der skal være plads til. Til større opbevaring kan et haveskab være en god investering fx til plæneklipper, legetøj, urtepotter og lignende.

  Formål - Skal boksen bruges til ren opbevaring eller have flere formål? Udover at fungere som opbevaringsboks, kan en hyndeboks også bruges som rumdeler på terrassen mellem loungeområde og spiseområde. Hvis du har en altan uden så meget plads, kan du vælge en lav hyndeboks med polstret sæde - så bliver hyndeboksen til en bænk, der kan bruges til ekstra siddeplads.

  Placering - en opbevaringsboks kan placeres næsten lige hvor du har lyst og plads - både ude og inde. Det kan være på terrassen, i drivhus, i skuret, i udestuen, carporten eller garagen. Placering kan dog stille lidt krav til størrelsen på boksen.

  Funktioner - alt efter hvor flytbar og betjeningsvenlig boksen skal være, er der et par funktioner, som er værd at overveje. Nogle hyndebokse har hydraulik i låget, som betyder at det er nemmere at åbne og lukke. Hvis du forventer at skulle flytte boksen, anbefaler vi at købe en boks med hjul og/eller håndtag. Kommer din opbevaringsboks til at stå et udsat sted tæt på offentligheden, kan det være en fordel at vælge en boks/skab med lås. Hvis du vælger en stor hyndeboks eller haveskab er det desuden nemt at rydde op udenfor, når det er tid til at gå indenfor igen.

  Et alternativ til en hyndeboks er at købe en hyndepose, som kan bruges til opbevaring både ude og inde. Du kan også anvende posen inde i hyndeboksen, så du undgår at havehynderne bliver beskidte, hvis de opbevares med mange andre ting fra haven.