Praktiske hyndebokse til udendørs opbevaring

En hyndeboks eller opbevaringsboks er perfekt til udendørsopbevaring af dine havehynder, men kan også bruges til opbevaring af eksempelvis haveredskaber, tomme krukker, parasolovertræk og børnenes udendørslegetøj. Ved at opbevare eksempelvis dine havehynder og tæpper i vores vandtætte og frostsikre hyndebokse forlænger du deres levetid. I vores udvalg finder du opbevaring i plast, hårdttræ eller polyrattan med stel i stål eller aluminium. Vores hyndebokse kommer i mange forskellige størrelser, ligesom havehynderne gør. Du kan købe en lille hyndeboks til opbevaring af eksempelvis sædehynder eller legetøj. Skal du bruge din hyndeboks til almindelige stolehynder, vil en mellem størrelse på B130-150 cm være ideel, og ønsker du at opbevare dine loungehynder, som ofte er både større og tykkere end stolehynder, kan du nu købe stor hyndeboks i JYSK, som måler mere end 180 og 190 cm i bredden. Her har du plads til det hele!

12 produkter
  12 produkter

  Hvilken hyndeboks skal jeg vælge?

  Hos JYSK finder du to typer af udendørs opbevaring:

  Hyndeboks

  Opbevaringsboks

  De findes i forskellige størrelser. Du bør overveje hvilken størrelse det, du ønsker at opbevare er, samt hvor din opbevaringsløsning skal stå. Bliver den synlig eller skjult? Vil det være en fordel at den kan bruges som siddeplads?

  Hyndebokse i forskellige farver og materialer

  Skal din hyndeboks matche dine havemøbler? For så kan udgangspunktet være at vælge samme farve og materiale. Valget af materiale er også sigende for mængden af vedligeholdelse. Plast og polyrattan/flet er et vejrbestandigt og vedligeholdelsesfrit materiale, hvorimod træ kræver oliering for ikke at udtørre og revne.

  Overvej størrelse, formål, placering og funktion

  Størrelse - Overvej hvor mange hynder m.m. din udendørs opbevaring som minimum skal kunne rumme, og hvor stor en boks du har plads til på din altan eller terrasse. Der er forskel på om det er tykke hynder fra loungesæt eller små stolehynder fra havestolene, der skal være plads til. 

  Formål - Skal boksen bruges til ren opbevaring eller have flere formål? Udover at fungere som opbevaringsboks, kan en hyndeboks også bruges som rumdeler på terrassen mellem loungeområde og spiseområde. Hvis du har en altan uden så meget plads, kan du vælge en lav hyndeboks med polstret sæde - så bliver hyndeboksen til en bænk, der kan bruges til ekstra siddeplads.

  Placering - En opbevaringsboks kan placeres næsten lige hvor du har lyst og plads - både ude og inde. Det kan være på terrassen, i dit drivhus, i skuret, i udestuen, carporten eller garagen. Placering kan dog stille lidt krav til størrelsen på boksen.

  Funktioner - Alt efter hvor flytbar og betjeningsvenlig boksen skal være, er der et par funktioner, som er værd at overveje. Nogle hyndebokse har hydraulisk låg, hvilket hjælper med at åbne låget, og sørge for at det lukker forsigtigt, uden at smække. Hvis du forventer at skulle flytte boksen, anbefaler vi at købe en boks med hjul og/eller håndtag. Kommer din opbevaringsboks til at stå et udsat sted tæt på offentligheden, kan det være en fordel at vælge en boks/skab med mulighed for at låse.

  Et alternativ til en hyndeboks er at købe en hyndepose, som kan bruges til opbevaring både ude og inde. Du kan også anvende posen inde i hyndeboksen, så du undgår at havehynderne bliver beskidte, hvis de opbevares med mange andre ting fra haven.