Tæpper giver ekstra hygge og komfort

Løse tæpper kan komplimentere et rum på mange måder. Med et gulvtæppe kan du zone-inddele et stort rum, tilføje et pift af farve til din indretning, give hygge og ekstra komfort til et køligt trægulv eller flisegulv og varme til dine fødder, når du står ud af sengen om morgenen. Ud over at være pænt, kan et tæppe også være en hjælp til at forbedre akustikken i et rum. Hos JYSK finder du også et bredt udvalg af udendørstæpper, så du kan opnå samme hygge og inddeling i haven, på din terrasse eller altan. 

Hos JYSK finder du et stort udvalg af både rektangulære og runde tæpper, store gulvtæpper, små kludetæpper og løbere i materialer som plast (polypropylen), bomuld, jute, uld, genanvendt polyester, genanvendt læder mm. Tæpperne kommer bl.a. i lysegrå, mørkegrå, beige og grøn i ensfarvet eller med mønster.

42 produkter
  42 produkter

  Inspiration til brug af tæpper i indretningen

  Det er meget populært at bruge løse tæpper i boligindretningen. Derfor er udvalget stort, og der findes mange typer gulvtæpper i forskellige størrelser og materialer. Hvilket tæppe, der er der rigtige til dit behov, bestemmes ud fra flere faktorer. I hvilket rum skal tæppet placeres? Hvordan skal tæppet bruges – f.eks. som pynt, i et gangareal eller i et spiseområde? Hvilke møbler skal tæppet passe sammen med? Skal det være et rektangulært eller et rundt tæppe?  Hvilken størrelse, farve og struktur?

  • Køkken, alrum og spisestue: I rum hvor tæppet kan blive udsat for spildt mad og drikke er det en god idé at vælge et materiale som kan vaskes. Desuden vil stole blive trukket over tæppet, så et slidstærkt materiale anbefales.
  • Stue, dagligstue og udestue: I hygge-rum vil tæppet ofte blive mindre slidt end i mange andre rum. Vælg f.eks. et langhåret tæppe som er ekstra blødt for at tilføre til hygge-stemningen.
  • Soveværelse, børneværelse og kontor: I soverum og værelser kan det variere meget, hvad et tæppe bliver udsat for. Overvej om tæppet skal bruges som løber ved siden af sengen eller om det skal bruges midt i rummet og derfor gerne må være noget større. På børneværelset er det en god idé at vælge et tæppe der kan rengøres. Se vores flotte børnetæpper her.
  • Gang, entre og bryggers: I gennemgangsrum som disse er det en god idé at gå efter et meget slidstærkt materiale. Vær også opmærksom på bagsiden af tæppet til disse formål. Nogle af vores tæpper har allerede skridsikker bagside i latex, og ellers kan du købe et skridsikkert underlag, for at undgå at tæppet glider rundt.  
  • Kælder, kolonihave og sommerhus: Ikke steder hvor man normalt tænker tæpper ind i indretningen, men ved at tilføje et gulvtæppe vil du kunne holde bedre på varmen, bedre kunne bevæge dig rundt i strømper eller bare tæer og det vil give endnu mere hygge.
  • Haven, terrassen og altanen: Find et tæppe til dit uderum i det store udvalg af inde- og udetæpper, som kan holde til vejr og vind.

  Fordele ved løse tæpper

  Der er en række fordele ved at investere i et gulvtæppe:

  1. Forbedrer akustikken
  2. Bedre sikkerhed med et skridsikkert underlag
  3. Nemme at rengøre
  4. Behagelige at gå på
  5. Perfekte til leg
  6. Kan reducere støv og forbedre indeklimaet

  Der foruden kan også nævnes at tæpper beskytter gulvet mod ridser og er flytbart, hvilket giver fleksible indretningsmuligheder.


  Læs om fordelene ved brug af tæpper i indretningen

  Hvilken størrelse tæppe skal du vælge?

  Før du køber et tæppe, uanset hvilken slags, er det en god idé at måle op, hvor du ønsker det skal placeres.

  • Skal tæppet bruges i et fritstående arrangement, f.eks. en sofagruppe, er det flot at købe et tæppe der både rummer sofabord, sofa og evt. stole, og som går ud på bagsiden af alle møbler
  • Står sofa-arrangementet op af en væg, er det flot med et tæppe der går 20-30 cm ind under møblernes forreste ben, for at gruppere møblerne
  • Skal tæppet bruges under spisebord og stole er det for mange foretrukket, at stolene bliver på tæppet, også når du trækker dem ud for at sætte dig, hvilket kræver at tæppet er en del større end bordets størrelse
  • En løber eller et kludetæppe kan bruges til at give hygge og bryde overflade på smalle områder, f.eks. i en gang, entreen eller ved siden af sengen

  Hvis du har et rundt sofabord eller spisebord kan du med fordel vælge et rundt gulvtæppe. Et rundt tæppe giver et flot udtryk og en god sammenhæng i møblementet.

  Hos JYSK har vi løse tæpper i mange størrelser. Blandt de mindre størrelser finder du 60x90 cm, 65x120 cm, 65x140 cm, 65x160 cm, 65x200 cm, 67x140 cm, 70x140 cm, 70x160 cm, 70x180 cm og 80x200 cm. I mellemstore størrelser har vi 90x180 cm, 130x193 cm, 133x195 cm, 135x190 cm og 140x200 cm, og vores største tæpper måler 160x230 cm, 200x290 cm og 200x300 cm. Du kan også finde runde tæpper i Ø120 cm, Ø160 cm og Ø180 cm.

  Hvilket materiale skal du vælge dit tæppe i?

  JYSKs tæpper er fremstillet af mange forskellige materialer. Du kan både finde syntetiske tæpper og tæpper i naturmateriale.

  Syntetiske materialer er generelt slidstærke og modstandsdygtige overfor fugt og snavs, samtidig med at de kan fremstilles i mange farver, som holder rigtig godt, f.eks. overfor sollys. Der findes mange varianter af syntetiske materialer, som giver tæpperne forskellig struktur, tykkelse og følelse.

  • Polypropylen: Dette er en type plast, som er utrolig slidstærkt, og tåler en hel del snavs og fugt. Det er let at holde rent, da det ikke absorberer væske og ikke kan angribes af bakterier
  • Polyester: God slidstyrke og tåler snavs og pletter
  • Nylon/polyamid: Et elastisk og holdbart materiale som både er utrolig slidstærkt og formfast, og rejser sig igen når det bliver mast

  Naturmaterialer har et miljøvenligt perspektiv, idet det udvindes fra dyr eller planter, og derved er vedvarende materialer. Naturmaterialer har et levende udtryk og nogle naturlige funktioner, f.eks. at uld er isolerende o.l.

  • Bomuld: Et miljøvenligt materiale som er let at farve. Det er let at rengøre, da det ofte kan vaskes, enten i hånden eller i maskine. Kommer sig hurtigt efter at have stået under eksempelvis møbler
  • Jute: Et slidstærkt produkt, som er relativt blødt og ikke kræver vedligeholdelse. Tæpper i jute har et tidløst og naturligt look
  • Uld: Vedvarende og miljøvenligt materiale som er varmt, blødt og isolerende. Det kan være med til at regulere luftfugtigheden i et rum. Hurtigt til at rejse sig igen, når det bliver brugt. Forholdsvis lette at rense pletter af, og er det blevet meget snavset, kan det ofte renses professionelt

  Nogle af tæpperne i vores sortiment har en latex bagside som sikrer, at tæpper ikke flytter sig. Alternativt kan du købe et skridsikkert underlag til dit tæppe, hvilket er en god idé hvis det skal ligge på et glat trægulv. Det sikrer at tæppet ligger fast, og du undgår at falde i det. 

  Rengøring af løse tæpper

  Løse tæpper er ikke nødvendigvis upraktiske, som de har ry for. De kan vedligeholdes med vores tips rengøring og pleje. Skulle uheldet være ude, har vi gode tips til hvordan du slipper af med eksempelvis rødvin på tæppet, eller hvordan du fjerner tyggegummi. Nogle tæpper kan du smide i vaskemaskinen mens andre kræver pletrens. Se specifikationerne på de enkelte tæpper.