Små tæpper, kludetæpper og gulvløbere giver hygge

Brugen af løse tæpper vinder mere og mere frem som en del af boligindretningen. Et lille tæppe fylder ikke meget, det er let at flytte rundt på, og passer ind i de fleste hjem. Gå på opdagelse i JYSKs udvalg af små gulvtæpper og køb eksempelvis kludetæpper med frynser, bløde bomuldstæpper, rustik tæppeløber i læder og imiteret lammeskind. De små tæpper er produceret i bl.a. nylon, polyester, bomuld, uld, læder og jute med flotte mønstre og i forskellige størrelser. Vælg et klassisk brunt, gråt eller hvidt tæppe, eller indret med et multifarvet ternet, stribet eller grafisk tæppe i farver som blå, rosa og grøn. Enkelte af vores tæpper har en skridsikker latex bagside, og til de øvrige kan du købe et skridsikkert tæppeunderlag, så du undgår at de løse tæpper glider rundt.

Små gulvtæpper i indretningen

Små tæpper kan bruges i alle hjemmets rum, da de er nemme at finde plads til. Især kludetæpper er blevet populære at bruge i indretningen - enten derhjemme eller i sommerhuset. De skaber en hyggelig stemning, er slidstærke og lette at rengøre. Derfor bruges denne type tæppe ofte i entréen. Et lille tæppe i f. eks bomuld eller polyester kan desuden bruges på badeværelset under vasken eller til når du kommer ud af badet. Placer et tæppe ved siden af din seng i soveværelset, så du træder ud på et blødt underlag om morgenen. Her er de imiterede lammeskindstæpper et populært valg. Hos JYSK har vi mange flotte, farverige kvalitetstæpper, som nemt, billigt og diskret kan give det sidste pift i en velovervejet indretning. Det er kun fantasien, der sætter grænser for brugen af tæpper i boligindretningen.

Tæpper kan forbedre akustik

Overfladen på dine møbler, gulve og lofter har betydning for om der er god eller dårlig lyd i et rum. Især et stort rum, eller et rum der er sparsomt møbleret uden mange møbler og billeder på væggene, vil have dårlig akustik og stor rumklang. Tæpper kan være med til at forbedre akustikken og give en forbedret lydkvalitet. Det er et smart indretningstiltag som er både nemt og billigt.

Hvordan er vores tæpper fremstillet?

Der findes forskellige metoder til fremstilling af tæpper. Vi har små tæpper, der er håndvævet, garnfarvet eller lavet af genanvendt læder. At garnfarve et tæppe betyder, at trådene er farvet før vævning. Fordelen ved denne metode er, at du kan se mønster på begge sider og farven er mere holdbar. Derudover er nogle tæpper fremstillet ved almindelig farve eller print af materialet.

Vask og vedligeholdelse af små tæpper

I vores sortiment af små tæpper, er det kun få, der kan klare en maskinvask. De enkelte små gulvtæpper, der kan tåle maskinvask kan vaskes på 30 grader og derefter tørres i tørretumbleren (og evt. stryges) ved lav temperatur. De tæpper, der ikke kan tåle maskinvask, anbefaler vi i stedet at vaske tæppet i hånden eller pletrense med vand. Tjek specifikationerne på produktet, så du undgår at ødelægge tæppet. Dertil kommer at du selvfølgelig også kan støvsuge og ryste det. Bemærk at nogle tæpper krymper op til 7% ved vask.