Store gulvtæpper i mange flotte design

Store tæpper giver hygge i ethvert rum. Et stort gulvtæppe tilfører en varme til dit rum og blødgør din indretning. Med et stort tæppe under en møbelgruppe, f.eks. din sofagruppe eller dit spisebord skaber du mindre zoner i et større rum, hvilket visuelt grupperer møblerne og giver ro for øjet.

Hos JYSK finder du et bredt udvalg af ensfarvede og mønstrede tæpper i moderne design. Vi har både lyse og mørke tæpper, bl.a. cremefarvet, lys grå, natur, beige samt mørk grå og sort/hvide grafiske mønstre. Find den størrelse du skal bruge her på siden. Køb også et skridsikkert underlag til at ligge under dit store tæppe.

Størrelse og materiale

Vi tilbyder et bredt udvalg af store tæpper i forskellige størrelser:

130x193 cm  
135x190 cm  
140x200 cm  
160x230 cm
200x300 cm  

Ud over de klassiske rektangulære tæpper har vi også flere runde tæpper i størrelsen Ø180 cm.

Tæppemateriale

Løse tæpper fremstilles i forskellige materialer. Hos JYSK finder du tæpper fremstillet i både naturmaterialer og syntetiske materialer. 

  • Jute - eftertragtet tæppe med grov struktur og et naturligt look, der stammer fra plantefibre. Denne type materiale er næsten vedligeholdelsesfrit og meget slidstærkt.
  • Polypropylen - det mest udbredte materiale til fremstilling af syntetiske tæpper. Det absorberer ikke væske og er lettere at holde rent end mange andre tæpper.
  • Bomuld - velkendt blødt materiale, der varmer dejligt om fødderne. Et bomuldstæppe passer ind i de fleste hjem.

Inspiration til brug af løse tæpper

Store tæpper er et godt alternativ til væg til væg tæpper, og bliver ofte brugt i en spisestue under spisebordet eller under sofabordet i stuen. Indret også din entré, dit soveværelse eller teenageværelset med et flot tæppe. Vær opmærksom på at det til nogle rum, f.eks. entreen, giver mening at vælge et fladvævet tæppe, som kan holde til mere.

Gulvtæpper er generelt bløde og varme for fødderne, men har også den fordel at de kan absorbere lyd, og forbedre akustikken i et rum med hårde gulve. Fordi et stort tæppe dækker et større areal, giver det en bedre akustik end små tæpper.

Vask og vedligeholdelse af store tæpper

Størstedelen af vores store tæpper tåler ikke vask i maskinen. Derfor anbefaler vi følgende vedligehold af vores tæpper:

  • Tør af med en fugtig klud
  • Pletrens med vand 
  • Ryst og støvsug tæppet

Tæppets levetid forlænges ved at anvende disse metoder. Enkelte tæpper kan dog vaskes ved 40 grader og tørres i tørretumbleren ved lav temperatur. Tjek specifikationerne på produktet, så du undgår at ødelægge tæppet.