Spisebordsstole i flot design med god komfort

Gode, ergonomiske og komfortable spisebordsstole er en nødvendighed, fordi der ofte bliver brugt rigtig mange timer rundt om spisebordet. Det er her, vi samles om hverdagens måltider med familien, og her vi tilbringer timer i godt selskab med gæster. Uanset om du er på udkig efter stole til dit køkken, alrum eller spisestue må dine spisestole, ud over at være behagelige, gerne være flotte at se på. Ønsker til design og materialer er individuelt, og derfor har JYSK et stort udvalg i begge dele. Find stole i bl.a. eg, ask eller plast med sæde i stof, velour, kunstlæder eller flet, med lavt eller højt ryglæn og med eller uden armlæn i alverdens farver. Vælg en stol med en fastgjort polstret hynde eller sæt dit eget præg på dine stole med en af vores mange stolehynder.

Hvilke stole skal du vælge?

Nye spisestole kan bringe nyt liv til din spisestue, og er en nem løsning til at give hjemmet et frisk pust. Der er to essentielle ting at tage stilling til, når du vælger nye stole; design og komfort.

Design er et spørgsmål om, hvilken stil du er til. Hos JYSK finder du et stort udvalg, både når det kommer til farver og naturlige materialer. Find spisestole i hvid, rosa, flere nuancer af grå, lyseblå, petroleumsblå, cognac, mørkegrøn, olivengrøn, blå, sandfarvet, cremefarvet, sort, egetræ og fyr. Et fif er at tænke en rød tråd ind med dine øvrige møbler. Har du eksempelvis en læder sofa er det en fin detalje at vælge en stol med sæde i kunstlæder, og har dit spisebord ben i stål, er det flot at vælge en stol med stålben til. 

Der er også den mulighed bevidst at bryde op med at alting skal passe sammen. Det er nemlig også moderne at sammensætte helt forskellige stole og farver for at opnå et farverigt og livligt udtryk. Fordelen med dette er nok især at hvert familiemedlem om bordet kan sidde behageligt, selvom ønsker og behov til en spisebordsstol er forskellige.

Få tips og inspiration til hvordan du kan mikse og matche dine spisebordsstole på kryds og tværs.

Sid godt og forlæng de hyggelige middage

Fordi spisestuen ofte er familiens samlingspunkt, kan måltiderne give anledning til mange hyggelige timer ved spisebordet. Det er derfor utrolig vigtigt at købe en stol, som man sidder godt i, og hvor man kan sidde i mange timer. Vurderingen af en stols komfort er individuel, men noget af det du kan overveje, når du vælger stole, er:

  • Siddehøjde: Du skal sikre dig at stolen passer til bordets højde. Dine ben skal gerne hvile på stolesædet og dine knæ have en ret vinkel, når du sidder på stolen og støtter fødderne på gulvet.
  • Afstand fra stolesæde til bordplade: Dine arme bør hvile behageligt på bordet, så du undgår at trække skuldrene op og få smerter i nakken. Når du slapper af i skuldrene skal dine arme hvile på bordpladen.
  • Ryglæn: Skal stolen have høj eller lav ryg, skal ryglænet være buet og omfavne hele vejen rundt om din ryg, eller foretrækker du et smallere ryglæn, så du hare mere bevægelsesfrihed? Dette er en smagssag, og du bør prøve stolen for at vide, om den passer til dig og den måde som du sidder bedst på.
  • Armlæn: Overvej om det er relevant for jer med armlæn. Her er det en god idé at være opmærksom på, at stole med armlæn godt kan optage lidt mere plads, da stolene måske ikke kan skubbes helt ind under bordet.
  • Polstret sæde: Det er overordnet set et stort plus med polstrede sæder. Det øger komforten og ser også pænt ud. De behøver dog ikke være fastmonterede på stolen. Ved at vælge en stol uden fastmonteret hynde, kan du købe stolehynder separat, og disse er både lette og billige at skifte ud, hvis du trænger til at forny udtrykket og farverne i dit rum.

Læs mere om fif til valg af spisebordsstole.

Spisebordsstolens mange muligheder

En spisebordsstol kan bruges til mange andre ting end rundt om et spisebord. Du kan f.eks. overveje at vælge at bruge en spisestol til at skabe en hyggelig krog og en ekstra siddeplads i stuen, eller placere en stol i entreen så der er en siddeplads når man skal tage sko af og på. En spisebordsstol kan også bruges som kontorstol, hvis man ønsker et lettere visuelt udtryk end en kontorstol. Det samme er super til et børneværelse eller teenageværelse, da de skal kunne rumme rigtig mange funktioner på begrænset plads. En spisebordsstol er også velegnet til garderoben, og fylder mindre end mange andre sidde-løsninger, eller til badeværelset, f.eks. foran make-up bordet.

Kun fantasien sætter grænser for en let og elegant stol som en spisebordsstol er.