Tyngdedyner der kan forbedre din søvn

Det er vigtigt, at du vælger den dyne, der passer bedst til dig, så du kan få den bedst mulige nattesøvn. En tyngdedyne kan have en positiv effekt, hvis du har søvnproblemer, oplever uro i kroppen eller utryghed ved sengetid. Dynen kan med sin vægt skabe tryghed, fordi den giver den giver et blødt og jævnt tryk, som kan give en beroligende og afslappende effekt for din krop. Modsat almindelige dyner med dun eller fjer, er tyngdedyner fyldt med små glasperler, som får dynen til at tilpasse sig kroppen. Hos JYSK finder du tyngdedyner med en vægt på 7 kg og 9 kg. Desuden finder du også en tyngdekrave og tyngdetæppe i vores sortiment.

Se vores guide til tyngdedyner og læs meget mere om, hvorfor du skal vælge en tyngdedyne.

Hvorfor vælge tyngdedyne?

Hvis du har svært ved at falde i søvn og føler uro i kroppen omkring sengetid, kan det være, at en tyngdedyne kan hjælpe dig. En tyngdedyne vejer mere end en almindelig dyne og er ekstra tung. Tyngdedynens vægt kan føles som et kram og være med til at give en beroligende og afslappende effekt ved sengetid.

Hvor mange kg skal en tyngdedyne være?

Uanset hvilken slags dyne, du vælger, er det vigtigt, at den passer til dig både ift. til størrelse, materiale og vægt. En tyngdedyne vejer mere end en almindelig dyne, og derfor er det ekstra vigtigt at vælge en tyngdedyne, der passer til din vægt. En god tommelfingerregel er, at du skal vælge en tyngdedyne, som vejer omkring 10-15% af din kropsvægt. Hvis du vejer 80-90 kg, skal du gerne vælge en tyngdedyne med en vægt mellem 9-11 kg. Læs mere om, hvorfor det er vigtigt at vælge en tyngdedyne med den rette vægt i vores guide til tyngdedyner.

Kan en tyngdedyne bruges hele året rundt?

Som udgangspunkt kan en tyngdedyne bruges både som vinterdyne og sommerdyne, men det er ikke alle, der foretrækker det. Det kommer an på, hvor varmt du har det, mens du sover. Tætheden af glasperler i tyngdedyner gør, at en tyngdedyne kan være en smule varmere end en gennemsnitlig dyne. Nogen kan bruge en tyngdedyne som en helårsdyne, mens andre foretrækker en dyne om sommeren, som ikke er så varm. Hvis du vælger at købe en tyngdedyne, er det en god idé at beholde din gamle dyne, så du har en variant at skifte til om sommeren, hvis tyngdedynen er for varm for dig i de varme måneder.

Tyngdetæppe og tyngdekrave

I sortimentet hos JYSK finder du også en tyngdekrave på 1,5 kg indeholdende plastikperler. En tyngdekrave kan lægges omkring skuldrene for at give et stabilt tryk. Det kan have en beroligende og afslappende effekt. Brug en tyngdekrave, mens du arbejder ved computeren, skrivebordet eller til andre tider med fordybelse. Når det er tid til at slappe af i sofaen med en god bog, kan du også vælge at bruge et tyngdetæppe. Et tyngdetæppe på 6 kg kan omslutte flere dele af kroppen og har 6 vinger, som kan lægges omkring skuldrene, kårene og overkroppen. Det kan virke beroligende for kroppen, da tyngdetæppet giver et blødt og jævnt tryk omkring de dele på kroppen, hvor du vælger at placere det.

Se også vores udvalg af dundyner, fiberdyner og dyner til baby og junior.