Fiberdyner i blød og lækker kvalitet

En fiberdyne er et godt og billigt alternativ til silkedyner eller dundyner. Den kan virke mere let og kølig fordi den transporterer sved væk fra kroppen. Hvis du vælger en varm fiberdyne er den til gengæld god som helårsdyne, da den isolerer og holder på varmen hele natten. Hos JYSK har vi et stort udvalg af dyner med fiberfyld som enkeltdyne eller dobbeltdyne og med ekstra længde. Dynerne rangerer fra sval til ekstra varm isoleringsevne i flere prisklasser og af forskellige kvalitet, så der er rig mulighed for at finde dyner til hele familiens behov.

Bliv klogere på valget af dyne med vores dyneguide.

Hvad er en fiberdyne?

Dyner med fiberfyld består af polyesterfibre som efterligner den gode isoleringsevne en dundyne har. Det kræver mere fyld at opnå samme egenskab, så fyldet i fiberdyner har derfor ofte en højere vægt. Det betyder at denne type dyne er tungere end dyner med naturfyld, men oftest også billigere. 

Fiberfyld har den gode egenskab at det effektivt kan transportere fugt væk fra kroppen. Dog er ventilationen i en fiberdyne ikke lige så god som i en dundyne. En fiberdyne er til gengæld let at vedligeholde og har en rigtig god holdbarhed, fordi den kan vaskes og tørretumbles mange gange uden at ødelægge fibrene og miste isoleringsevnen.

Allergivenlig dyne

I dag er der mange valgmuligheder, når det kommer til allergivenlige dyner. Tidligere troede mange, at fiberfyld var det bedste valg til allergikere, men det er en myte. Du kan faktisk sagtens vælge en dundyne. Så længe man kan vaske sin dyne ved 60 grader, dør husstøvmiderne, uanset om dynen indeholder fiber, dun eller fjerfyld. En lille procentdel af befolkning er dog overfølsomme for dun og fjer, og så er en dyne med fiberfyld det rigtige valg. Det unikke fyld i fiberdyner hjælper med at skabe et komfortabelt sovemiljø, som forhindrer at husstøvmider udvikles.

Ingen skadelig kemi

OEKO-TEX er verdens førende sundheds- og miljømærkning for tekstiler. Vores fiberdyner er OEKO-TEX certificerede. Mærkningen er JYSKs og kundens sikkerhed for, at varen ikke indeholder skadelige mængder af stoffer, der er kendt som værende problematiske for helbredet. Når en vare bærer OEKO-TEX Standard 100-mærket, er hele varen testet for skadelig kemi, inklusiv de dele, som ikke er lavet af tekstil, fx lynlåse.

Læs mere om OEKO-TEX her.

UDVIDET GARANTI PÅ DYNER

Vi giver en udvidet garanti på op til 5 og 10 år på en lang række dyner.

  • PLUS dyner: 5 års garanti (både naturfyld og fiberfyld)
  • GOLD dyner: 10 års garanti (både naturfyld og fiberfyld)