SLEEPING DAYS - SPAR OP TIL 60% PÅ VARER TIL SOVEVÆRELSETKØB NU


NU ENDNU BEDRE TILBUD PÅ HAVEMØBLERSHOP NU

Kvinde der ligger søvnløs i sengen

Stress og søvnproblemer går hånd i hånd

Søvnproblemer kan skyldes mange ting, men travlhed i hverdagen er ofte skurken. Har du svært ved at sove, kan det meget vel være kroppens måde at signalere, at den er presset. Omvendt kan manglende søvn også føre til frustrationer, fordi hjernen ikke får den nødvendige hvile og restitution. 

Dårlig søvn er et frustrerende problem, som flere stifter bekendtskab med. Vi har derfor samlet en række gode råd, som kan hjælpe med at holde søvnløshed fra døren.  

Gode råd til bedre søvn, når du er stresset: 

  • Gør det rart at sove ved at sikre behagelige omgivelser i dit soveværelset. Folk med søvnproblemer kan ligefrem komme til at frygte soveværelset, fordi det vækker minder om lange nætter uden søvn. Når du ligger søvnløs, bør du stå op, så rummet ikke forbindes med noget negativt.
  • Åndedrætsøvelser fra meditation, yoga og mindfullness kan være gode værktøjer til at slappe af og hjælpe dig med at tømme hovedet. Dybe vejrtrækninger er nemlig kroppens naturlige redskab til at finde ro.
  • Få tanker og bekymringer ud af hovedet. Skriv dem ned på et stykke papir, så du kan tænke på noget andet. Nogle har også gavn af at smide papiret væk. Dermed skulle tankemylder forsvinde fra hovedet, og gøre det nemmere at falde til ro. 
  • Find ind til kernen af dine udfordringer med at sove ved at tale om det. Bare det at dele sine bekymringer med andre kan være en hel lettelse.
  • Det er paradoksalt, men jo mere du kæmper for at sove, jo sværere bliver det. Så prøv at lade være med at stresse over, at du ikke kan sove. 
  • Overvej ændringer i motion- og kostvaner for at opnå større velvære og god søvn.
  • Duften fra lavendel beroliger kroppen og gør det nemmere at døse hen. Derfor kan det være en fordel med lavendelduftpinde i soveværelset.
  • Opsøg professionel hjælp hos din læge eller en søvnspecialist, hvis problemet fortsætter over en længere periode.
     

stress og søvnproblemer går hånd i hånd

Sådan påvirker stress din søvn

Når stress og travlhed forhindrer os i at sove, er det en helt naturlig mekanisme, der træder i kraft. Mekanismen er en slags alarmberedskab, der er indlejret i alle mennesker som et urinstinkt, fordi det førhen var risikabelt at sove, når der var fare på færde. Når vi er stressede, tror hjernen, at der er en fare forude, og derfor bliver det meget svært at falde til ro, og bevare roen, så søvnen kan indtræffe. 

Grunden til at vi sover dårligt, når vi er stressede er, at hjernen er på overarbejde om natten, og det gør det næsten umuligt at få lukket et øje. Falder du endelig i søvn, er der stor risiko for, at du nemt vågner, og du bliver lettere forstyrret af lys og lyde end ellers.

Søvnproblemet kan fortsætte

Selvom du har lagt din hverdag om, kan eftervirkningerne vise sig i form af søvnproblemer. Det kan skyldes bekymring over manglende søvn og føre til endnu mere træthed. Det er altså en ond cirkel, der kan gøre det svært at klare dagens opgaver og krav. En kort periode med dårlig søvn behøver ikke at være alarmerende. Det bliver først et problem, når manglende søvn bliver en permanent tilstand. Derfor er det vigtigt, at få gjort noget ved tilstanden, inden den bliver for slem.



Kilder:

https://sleepfoundation.org/ask-the-expert/stress-and-insomnia
http://www.huffingtonpost.com/2014/09/17/stress-and-sleep_n_5824506.html

 

Udforsk mere

Tips og produkter der køler dig ned i sommernatten

Giver din partner dig en urolig søvn?

World Sleep Day

5 grunde til at læse før sengetid