Sovende par

Sådan falder du hurtigt i søvn

Du har sikkert prøvet, at det indimellem kan være svært at finde drømmeland. Når du ikke kan sove, ligger du ofte og tænker til langt ud på de sene nattetimer, hvilket kan være frustrerende og påvirke både dit energiniveau og humør.

Vi giver dig her et effektivt trick til, hvordan du falder hurtigt i søvn – og forhåbentligt kan det hjælpe dig med at komme dine søvnproblemer til livs.  

Fald hurtigt i søvn ved at regne baglæns

Dette søvntrick kræver, at du kan lidt simpel hovedregning. Meningen med søvntricket er, at du skal komme i en mental tilstand, hvor du bliver helt afslappet – der er forskel på, hvor lang tid det tager fra person til person.

Sådan gør du:

  • Du starter med tallet 300 og regner derefter baglæns ved at trække 3 fra hver gang. Det vil sige, at du tæller: 300, 297, 294, 291 og så videre.
  • Hvis du ikke er faldet i søvn, når du rammer 0, skal du starte forfra. 
  • Skru op for sværhedsgraden. Hvis du føler, at tricket ikke får dig til at slappe af og falde hurtigere i søvn, kan du gøre regnestykket sværere. Det kan du gøre ved at starte på et højere tal, eksempelvis 700, og trække 7 fra i stedet for 3.

Hvorfor falder man hurtigere i søvn med tricket?

Du falder hurtigere i søvn, fordi regnestykket er kompliceret nok til, at du ikke kan tænke på andre ting på samme tid. Det gør, at du lægger de tanker og bekymringer på hylden, som kan være skyld i, at du ikke kan falde i søvn. Derudover beskæftiger du hjernen med en aktivitet, der er så kedelig, at du falder i søvn hurtigere, end hvad du ellers ville have gjort.

Søvn er kilden til at være velfungerende

Din søvn er afgørende for dit helbred – både fysisk og psykisk. Søvnen hjælper med, at du er velfungerende i hverdagen, og at du har et stærkt immunforsvar og et højt energiniveau. Det er vigtigt, at du tager hånd om dit søvnproblem, hvis du ofte har svært ved at falde i søvn.

Der findes ikke nogen decideret facitliste til, hvordan du hurtigt falder i søvn. Det er individuelt, hvad der virker fra person til person. Det kan derfor være nødvendigt, at du tester flere forskellige søvntricks af.

Drop de tvivlsomme søvntricks

Der er forskellige myter om søvn, og der findes også andre bud på, hvordan du falder hurtigt i søvn. Vi har nok alle sammen prøvet at tælle får - en variant af tricket med at tælle ned fra 300. I bund og grund er de typiske årsager til, at du ikke kan falde i søvn, travlhed eller bekymringer. Det bedste, du kan gøre, er derfor at forebygge en situation, hvor du ligger søvnløs: Få opgaverne og bekymringer ud af verden eller i hvert fald ud af dit hoved, inden du lægger dig til at sove. Prøv at skrive tankemylderet ned på et stykke papir - så kan du lægge det fra dig og vågne næste morgen, klar til at tage fat. Godnat og sov godt! 

Udforsk mere

Sådan sover du godt på flyveturen

Sådan sover du godt på flyveturen

World Sleep Day

World Sleep Day

8 tips til at vågne nemmere

8 tips til at vågne nemmere

Sådan overlever du skiftet mellem sommer- og vintertid

Sådan overlever du skiftet mellem sommer- og vintertid