Beige sengetæppe på en seng

Hvorfor bruge et sengetæppe? Fordele og ulemper ved at dække sengen til

Er du typen, der elsker et pænt og ryddeligt hjem? Eller ville du bare ønske, at du var? En nem måde at skabe orden i dit soveværelse er ved at bruge et sengetæppe. Men er der nogen ulemper, og hvordan reder man bedst sin seng? Vi har nogle svar til dig i dette blogindlæg.

Fordele ved et sengetæppe

Et sengetæppe ser godt ud

Den mest oplagte fordel ved at bruge et sengetæppe er selvfølgelig, at det ser godt ud. Et sengetæppe får en seng til at se pænere og mere ryddelig ud end med synligt sengetøj. Nogle mennesker sammenligner endda en uredt seng med snavsede tallerkener, der står i vasken natten over.

Med et sengetæppe ser dit soveværelse altid ens ud

Et sengetæppe sikrer, at dit soveværelse har et ensartet udseende dag efter dag. Dit sengetøj kan have alle mulige farver, men med et sengetæppe er der ingen bekymringer, og intet der forstyrrer øjet - din seng ser altid ens ud.

Beskyttelse af din seng og sengetøj

Et sengetæppe beskytter seng og sengetøj. Hvis du vil have din seng og dit sengetøj til at holde længe, så brug et sengetæppe som et beskyttende skjold mod støv og snavs.

Flere tips til indretning af dit soveværelse

Luksusfølelse i soveværelset

Med et sengetæppe kan du skabe en hotelstemning i dit soveværelse og fantasere om eksotiske rejser til et dejlige feriesteder. Det behøver ikke at være et luksus sengetæppe – top sengen op med puder og kom endnu tættere på drømmen.

Bliv ordensmenneske med et sengetæppe

Et sengetæppe giver dig lyst til at rede din seng hver dag. Kunne du forestille dig bare at dække en bunke dyner og puder til med et sengetæppe? Det ville nok se lidt fjollet ud. Med et sengetæppe bliver du mere motiveret for at rede sengen.

Ulemper ved et sengetæppe

Vi sveder alle om natten - faktisk op til 2 dl hver nat. Derfor er det vigtigt, at din seng får en chance for at få luft, før du reder den. Støvmider trives i et fugtigt og varmt miljø, så for at forhindre dem i at formere sig, skal du vente med at rede sengen, til den er dampet helt af. Afhængigt af rumtemperaturen kan det være, at det først er om aftenen. I stedet for at rede sengen om morgenen før arbejde, så gør det, når du kommer hjem fra arbejde. Om morgenen giver du dynen og puden en god rystetur og lægger dynen i sengens fodende.

Flere ulemper er der ikke. Når du skal ud og købe sengetæppe, så husk at det skal kunne dække sengens overflade og sider for at se godt ud og skabe den både ordentlige, ryddelige og luksuriøse atmosfære i soveværelset.

Udforsk mere

Indkøberens favoritter indenfor sengetøj

Indkøberens favoritter indenfor sengetøj

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?