SUPERDAGE - SPAR OP TIL 50%

Seng med dyne, pude og sengetøj i hør i farverne hvid og natur

Alt du skal vide om sengetøj

Nyt sengetøj giver en skøn følelse af velvære og kan bidrage til en bedre søvnkvalitet. At krybe til køjs og falde i søvn under en dyne med friskt, rent betræk er en fornøjelse for mange mennesker. Vi guider dig til det rigtige valg af stof og den rette størrelse, så du kan få en skøn nats søvn. 

Vælg sengetøj i det rigtige materiale

Blødt sengetøj er en oplagt gaveide - også til dig selv, hvis du trænger til lidt forkælelse. Kvaliteten af dit sengetøj er afgørende for, om du sover komfortabelt. Blødt sengetøj findes i flere materialer og kvaliteter. Hos JYSK kan du vælge mellem disse typer og kvaliteter af stof:

 • Bomuld: Sengetøj i lækkert naturmateriale med god absorberingsevne. Det kan være en fordel, hvis du har det varmt om natten
 • Bomuldssatin: Blødt og let skinnende luksussengetøj i eksklusiv bomuldsvævning, der holder længe på varmen
 • Bomuldsflonel: Let opkradset bomuld, der er blødt, vamset og luner ekstra godt
 • Bomuldskrep: Også kendt som "bæk og bølge". Svedabsorberende, luftigt og strygefrit naturmateriale med rynkeeffekt
 • Bomuldspercale: Fint, tætvævet stof der har en mat finish, og som føles køligt mod huden  
 • Polyestermikrofiber: Behageligt og holdbart sengetøj, der ikke krymper eller krøller, til en fornuftig pris
 • Hør: Naturprodukt med et rustikt look. Det føles kølende og lidt groft mod huden 

Hos JYSK har vi inddelt alle varer i kategorier efter kvalitet og pris. Du kan vælge mellem FAST LAV PRIS, BASIC, PLUS eller GOLD, når du køber sengetøj. Vælger du sengetøj med lynlåslukning, er det nemt at undgå, at din pude og dyne ikke smutter ud af sengetøjet.

Sådan vasker du dit sengetøj

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du vasker dit sengetøj. Ved at følge vores vaskeregler undgår du unødvendigt slid, og dit sengetøj holder sig flot og lækkert længe. Du kan roligt indstille vaskemaskinen til 60 grader, da langt det meste sengetøj tåler denne temperatur, som sikrer, at bakterier og husstøvmider dør. Følg dog altid vaskeanvisningen i dit sengetøj, hvis du er i tvivl om, hvilken temperatur sengetøjet kan tåle.

Vask altid dit nye sengetøj, før du tager det i brug. Vask sengetøjet separat de første gange og altid sammen med lignende farver, så det ikke får en trist, bleg farve eller smitter af på lysere farver. Vask altid sengetøjet med vrangsiden udad og luk lynlåse, da det også er med til at skåne farverne og tekstilets fibre, så sengetøjet bevarer sin blødhed. 

Tørretumbling slider gradvist på fibrene i sengetøjet, så tør dit sengetøj udendørs, hvis det er muligt. Det gør også, at sengetøjet er knitrende friskt, når det lander på dynen. Vær desuden opmærksom på, at sengetøj ofte ikke tåler blegning og kemisk rens, samt at sengetøj ofte krymper lidt efter første vask.

Smart tip til at skifte sengetøj

Vi anbefaler at skifte og vaske sengetøjet mindst hver 2. uge. Alene tanken kan for nogle virke trættende, men fortvivl ikke, hvis du hører til en af dem, der ikke ser frem til at skulle skifte sengetøj hver 14. dag. 

Tip til at lægge rent dynebetræk på: 

 1. Læg det rene dynebetræk fladt på sengen. 
 2. Rul dynen sammen, så du får en kort, tyk pølse.
 3. Stop den sammenrullede dyne ind i betrækket og sørg for at de frie hjørner på dynen ligger i de nederste hjørner på dynebetrækket.
 4. Hold godt fast i de nederste hjørner på dynebetrækket med den sammenrullede dyne indeni og ryst godt. 
 5. Lige så stille ruller dynen ned i dynebetrækket og så er du klar til at lyne eller knappe dynebetrækket til. 

Sengetøj i den rigtige størrelse

Der findes mange mål på sengetøj, og det kan derfor være svært at finde rede i, hvilken størrelse du skal købe. Hvad enten du skal bruge sengetøj til en dobbeltdyne eller en dyne med ekstra længde, så finder du målene i vores blog post Sengetøj størrelser - hvilken er den rigtige, som giver et godt overblik over de forskellige mål på sengetøj.  

Se også vores Lagenguide

Udforsk mere

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Husker du at tænke over belysningen i soveværelset?

Hvilke tekstiler varmer bedst?

Julegaveidéer, der skaber glæde i hjemmet

Find din lokale JYSK-butik

Få råd og vejledning fra vores butikspersonale, og se vores brede udvalg i butikken.