SLEEPING DAYS - SPAR OP TIL 60% PÅ VARER TIL SOVEVÆRELSETKØB NU


NU ENDNU BEDRE TILBUD PÅ HAVEMØBLERSHOP NU

Opnå et sundere og bedre indendørs klima

Få et bedre og sundere indeklima

Indeklimaet i boligen er noget, som mange glemmer at tænke over i en presset hverdag. Men et dårligt indeklima kan resultere i hovedpine, træthed og allergier. Det er heldigvis forholdsvist simpelt at forbedre indeklimaet i din bolig, og nogle få ændringer kan gøre underværker for indeklimaet.  

Vi har samlet en række råd, som gør det muligt for dig at skabe et godt indeklima i din bolig! 

Udluftning er den nemmeste metode til et bedre indeklima

Du skal huske at lufte ud flere gange dagligt, da det er et af de vigtigste parametre for indeklimaet. Det er dog ikke nok, hvis du kun åbner et vindue i køkkenet og ikke i resten af huset. Det væsentlige er, at du får skabt gennemtræk, så der kan komme frisk luft ind udefra. Gør det til en fast rutine at lufte ud om morgenen, inden du skal ud ad døren, om eftermiddagen, når du kommer hjem, og inden du går i seng om aftenen. Overholder du disse udluftningstiltag, er du godt på vej til at sikre et bedre indeklima.

Tør vasketøjet udenfor

Hænger du dit våde vasketøj op indenfor, vil vandet fordampe og sætte sig i vægge, paneler, gardiner og gulvtæpper. Vanddamp er noget af det værste for indeklimaet, fordi fugt fra vanddamp kan føre til skimmelsvamp. Du skal derfor flytte dit tørrestativ udenfor – det har den positive effekt, at det virker opfriskende på dit tøj.

Dry your laundry outdoor

Pas på vanddampe fra badeværelset

At vanddampe er skidt, gør sig også gældende på dit badeværelse, og det er derfor vigtigt, at du lufter grundigt ud, når du har været i bad. Badeværelset er uden sammenligning den største synder, når det kommer til fugt i boligen. Så husk korte bade, grundig udluftning bagefter og luk døren til badeværelset efter endt bad, da du på den måde undgår, at fugten planter sig i resten af boligen. 

Watch out for water vapour from the bathroom

Planter kan forbedre indeklimaet i din bolig

Grønne planter i din bolig kan have en gavnlig effekt på indeklimaet, da planter er særligt luftrensende. Planter kan derved skabe en renere luft og bedre trivsel. Kinesisk pengeplante og stuebirk er nogle af de populære planter, som kan bidrage til at forbedre indeklimaet.  

Kinesisk pengeplante på væg

 

 

Pas på med stearinlys og brændeovne

 

 

Stearinlys og brændeovne udsender partikler, som ikke har en gavnlig effekt indeklimaet. Det er derfor en god idé at minimere brugen af de to ”syndere”, da det kan bidrage til at begrænse kilderne til den indendørs forurening. Hvis du alligevel ønsker at have stearinlysene tændt eller gang i brændeovnen, er det vigtigt, at du lufter grundigt ud både før, under og efter for at mindske mængden af de usunde partikler i luften. Alternativt kan du benytte blok- eller fyrfadslys med LED, så du undgår partikeludledning.

Læs mere om hygge i et sundere indeklima.

Glem ikke jævnlig rengøring og hovedrengøring mindst én gang årligt

Støvpartikler og andet snavs har en negativ effekt på indeklimaet. Med grundig og jævnlig rengøring mindsker du mængden af støvpartikler, som flyver rundt i dit hjem.

Minimér brugen af rengøringsmidler med kemikalier

Når du gør rent, er det samtidig vigtigt, at du udelukkende bruger rengøringsmidler, der ikke er tilsat kemikalier. Rengøringsmidler med kemikalier efterlader en stor mængde usunde partikler, der flyver rundt i dine rum, og som er usunde at indånde. 

Udforsk mere

Både allergi og komfort er vigtige for dit dynevalg

Sådan tørrer du tøj indendørs i den kolde vinter

Sådan reducerer du allergier i soveværelset

Er det en god idé med hund i sengen?