Stak med tre puder uden betræk på en seng

Guide: De bedste antisnorkehovedpuder hjælper dig med at sove på siden

Snorker du eller din partner? Påvirker det kvaliteten af jeres nattesøvn?

Der findes heldigvis hjælp: De bedste hovedpuder mod snorken kan reducere snorken.

I JYSK kan vi hjælpe dig med at vælge en hovedpude, som giver den nødvendige støtte og komfort og samtidig modvirker snorken.

Her på siden kan du blive klogere på, hvilken type hovedpude du skal vælge for at modvirke snorken, og hvorfor du skal vælge netop denne type hovedpude.

Du skal om på siden

Når du sover på ryggen, ligger du i en position, som i et begrænset omfang blokerer luftvejene og skaber pladsmangel i svælget. Det er denne pladsmangel i svælget, som fører til den velkendte snorkelyd.

For at undgå snorken skal du prøve at skifte soveposition fra ryggen til siden.

Når du sover på siden, holder du nemlig luftvejene mere åbne. En fast soveposition på siden er den mest effektive strategi til at mindske snorken.

Hvis du er vant til at sove på ryggen, kan det godt kræve noget tilvænning at sove på siden. Derfor er det en god idé at tilpasse dit sovemiljø til at sove på siden. Her er din hovedpude et af de vigtigste redskaber.

Du kan nemlig vælge en hovedpude, som hjælper dig med at opleve siden som den ideelle soveposition.

Hovedpuder mod snorken

De bedste hovedpuder mod snorken indbyder dig til at sove på siden.

Hvad kendetegner en hovedpude, som gør det ekstra dejligt at sove på siden? Det kan du se her:

  • En høj pude giver dit hoved tilstrækkeligt med støtte. Du skal finde en model, som i højden er medium eller høj.
     
  • En fast pude sikrer, at fyldet ikke flytter sig rundt inde i puden. Hvis fyldet eksempelvis samler sig ét sted i puden, risikerer du, at dit hoved falder ned, og du havner i en ergonomisk usund og ukomfortabel position med din nakke. Dermed øges sandsynligheden for, at du vender tilbage til din gamle soveposition på ryggen. En fast hovedpude kan eksempelvis være en model med specialfyld som memory-skum eller latex. Begge typer fyld er relativt faste og kompakte og giver fremragende støtte til at holde hovedet i en lige linje fra rygrad op igennem nakken.
     
  • En fyldig pude udfylder pladsen mellem hoved og madras. Puden skal også udfylde hulrummet mellem det punkt, hvor din skulder rammer madrassen, og det punkt, hvor dit hoved rammer hovedpuden. Du skal vælge en fyldig og tyk model, som har rigeligt med fyld i sig.

Specialpude mod snorken

For mange mennesker er en fast specialpude den bedste hjælp til at sove på siden.

En specialpude er fyldt med kompakte og relativt faste materialer. Det kan være memory-skum eller latex. Med en fast specialpude er det ikke rart at sove på ryggen: Pudens fasthed gør, at du får et knæk i nakken, hvis du ligger på ryggen. Derfor vil du helt automatisk begynde at vælge siden som din foretrukne soveposition.

Hvis du er interesseret i en specialpude, kan du også overveje en konturpude med specialfyld. Konturpuder er kendetegnet ved deres unikke konstruktion, som følger formen på nakken og gør puderne særdeles velegnet til en soveposition på siden.

Nogle konturhovedpuder er justerbare i højden. Hovedpudens indhold er opbygget i lag, som kan fjernes separat. Du kan nemt justere højden, så den understøtter dit valg af siden fremfor ryggen som primær soveposition.

Forskellige puder, der kan afhjælpe snorken

Der findes andre typer hovedpuder end specialpuder, som kan understøtte din soveposition på siden og bekæmpe snorken om natten.

Fiberpuder eller hovedpuder med naturfyld kan give støtte, fylde og fasthed, som minder om specialpuderne. Det kræver blot, at hovedpudens konstruktion er den rigtige.

Det kan eksempelvis være en konstruktion med flere kamre - kamre er de rum i puden, som er proppet med fyld - hvor hovedpudens midterste kamre indeholder det mest faste fyld, mens de yderste kamre er mere bløde i fyldet. En konstruktion af denne type hjælper nakke og hoved til en behagelig position, når du ligger på siden.

Der er altså flere muligheder, når du skal vælge en hovedpude mod snorken. Det vigtigste er, at du finder en pude, som gør det behageligt og naturligt for dig at sove på siden.

Tålmodighed er altafgørende

Du skal være tålmodig, når du forsøger at skifte soveposition.

Det tager tid at vænne sig af med en soveposition og blive komfortabel med en ny. Du skal sandsynligvis bruge minimum 14 dage til at vænne dig til din nye hovedpude. 

Vær forberedt på, at det vil friste at hente den trygge, flade hovedpude tilbage ud af skabet og vende tilbage til ryggen som din faste soveposition.

Læs også vores guide: Hvilken hovedpude skal jeg vælge? Den ultimative guide

Udforsk mere

Sådan falder du hurtigt i søvn

Sådan falder du hurtigt i søvn

Sådan sover du godt på flyveturen

Sådan sover du godt på flyveturen

Hvordan vælger du en god hovedpude til nakkeproblemer?

Hvordan vælger du en god hovedpude til nakkeproblemer?

World Sleep Day

World Sleep Day