GREEN WEEK - SPAR OP TIL 60%

Far der hjælper sine børn med at rede seng

Hygiejnen i soveværelset er vigtigere end du tror

Et dårligt indeklima i soveværelset kan være dårligt for dit helbred. Især soveværelset bør med jævne mellemrum gennemgå et sundhedstjek, da det er dér vi opholder os op mod 8 timer i døgnet, eller en tredjedel af vores liv!

Én af de hyppigste årsager til, at allergi opstår i soveværelset, er fugt og støv. Husstøvmider trives med begge dele, men det gør dit helbred ikke. Allergi kan give slemme symptomer, hvis man ikke gør noget ved årsagen til allergien. Derfor er det bl.a. vigtigt, at vaske og lufte dynen med jævne mellemrum, så støv, mider og andet skidt ikke forvandler den til en allergibombe.

”Der er kun én måde at slå husstøvmider ihjel på – og det er ved at vaske dynen. I løbet af natten optager dynen kroppens fugt, og derfor skal den også ud og luftes og tørres, så man undgår, at dunene klapper sammen,” siger Søren Nissen, indkøbschef for dyner og puder i JYSK.

I mange danske hjem bliver gode råd om korrekt vask af dyner overset. Det viser en undersøgelse, der klarlægger danskernes sovevaner, som JYSK har foretaget.

Undersøgelsen viser, at danskerne bør mindes om, at vask og luftning af dyner er vigtigt. 

Således undlader 4 ud af 10 danskere at følge generelle råd om, at man - udover at lufte dynen tit - som minimum bør vaske sin dyne én gang om året – og gerne oftere. Specielt for allergikere med støvmideallergi, anbefaler JYSK, at dynen vaskes mindst hver tredje måned.

Markant flere mænd end kvinder gør brug af JYSKs hygiejneråd. Undersøgelsen viser at 34 procent af mændene vasker deres dyne sjældnere end årligt eller aldrig, hvorimod hele 45 procent af kvinderne vasker deres dyne sjældnere end årligt eller aldrig.

Det anbefales, at man vasker sin dyne minimum én gang om året. Det er en god idé at lufte dynen så ofte som muligt. Inden du går i krig med dynevask, anbefaler JYSK dog altid, at du læser vaskeanvisningen grundigt.

JYSK har samlet en række tips til, hvordan du kan gå til kamp mod husstøvmider: 

  • Vask dine dyner og puder ved 60 grader, hvis vaskeanvisningen tillader det, og tør dem i en tørretumbler.
  • Vask sengelinned ved 60 grader mindst hver 14. dag.
  • Brug rullemadras og vask den ved 60 grader 6-12 gange om året.
  • Luft ud med gennemtræk 5-10 minutter tre gange dagligt samt i forbindelse med badning og madlavning.
  • Hav minimum 20 grader i alle rum. Hvis du ønsker at sove køligt, skal du vente med at skrue ned for varmen, til før du går i seng.
  • Gør grundigt rent en gang om ugen.
     

Udforsk mere

Alt du skal vide om sengetøj

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Husker du at tænke over belysningen i soveværelset?

Hvilke tekstiler varmer bedst?

Find din lokale JYSK-butik

Få råd og vejledning fra vores butikspersonale, og se vores brede udvalg i butikken.