Løse tæpper til boligen

Et tæppe passer ind i alle rum, og kan bruges både ude og inde. Det er en ideel måde at skabe lidt liv i indretningen og forandring i hjemmet, uanset om tæppet er lille eller stort. Ikke alene ser et tæppe pænt ud, men det kan også være en hjælp til at forbedre akustikken i et rum. Hos JYSK finder du et stort udvalg af gulvtæpper, kludetæpper, uldtæpper, lammeskind mm. i forskellige mønstre, farver og frynser. Se også vores udvalg af flotte børnetæpper.

  Inspiration til brug af tæpper i indretningen

  Brugen af løse tæpper i boligindretningen er meget populært. Det betyder også at udvalget er stort, og at der findes mange typer gulvtæpper i forskellige størrelser og materialer. Især valget af materiale kan afhænge meget af hvor tæppet skal placeres. Det kan være i din stue, dagligstue, soveværelse, kontor, badeværelse, entre eller på børneværelset.  Bemærk at nogle af vores tæpper har den fordel at de kan bruges både inde og ude.

  Stue / soveværelse / entre / børneværelse
  Det er rart at træde på et blødt og langhåret tæppe under sofabordet eller ved siden af sengen, så du træder ud på et varmt gulv om morgenen. Ønsker du et tæppe under spisebordet eller et entretæppe, kan det være en fordel med et korthåret tæppe, som er nem at rengøre, og som ikke bliver ødelagt af snavs og madrester. Placer et flot børnetæppe på deres værelse. De er designet så de understøtter både leg og læring. Se vores flotte børnetæpper her.

  Udendørs tæppe
  Kunne du som noget helt tredje tænke dig at træde ud på et blødt underlag på terrassen, balkonen eller altanen med bare fødder, er udetæpper et godt valg. Bemærk at vores tæpper til udendørs brug også kan anvendes indenfor.

  Farvevalg
  Hvis man ønsker at det skal være praktisk, er det altid sikkert at vælge et tæppe i klassiske farver som sort og grå. Alternativt kan du vælge et multifarvet tæppe hvor det kan være sværere at se pletterne. Hos JYSK har vi dog også farverige tæpper i rosa, grøn, blå, hvid og naturfarvet, som kan give indretningen et frisk pust.

  Fordele ved løse tæpper

  Der er en række fordele ved at investere i et gulvtæppe:

  1. Reducerer støv og forbedrer indeklimaet
  2. Forbedrer akustikken
  3. Bedre sikkerhed med et skridsikkert underlag
  4. Nemme at rengøre
  5. Behagelige at gå på
  6. Perfekte til leg
  7. Beskytter gulvet mod ridser
  8. Er flytbart og giver fleksible indretningsmuligheder


  Læs om fordelene ved brug af tæpper i indretningen

  Et godt tip til størrelsen

  Alt efter om tæppet skal passe under sengen, sofaen eller spisebordet er det vigtigt at se på størrelsen. Skal tæppet kun ligge lige under sofabordet eller skal det række uden omkring sofaen? Skal dine spisebordsstole kunne stå på tæppet når stolene er trukket ud eller ej? Alt dette er med til at afgøre hvilken størrelse du skal vælge.
  Hvis du har et rundt sofabord eller spisebord kan du med fordel vælge et rundt gulvtæppe.

  Hos JYSK har vi løse tæpper i mange størrelser - alt fra de mindre størrelser 65x120 cm, 65x140 cm, 70x140 cm, 70x160 cm og 80x200 cm til mellemstore størrelser omkring 130x193 cm, 135x190 cm og og 140x200 cm, og til de største tæpper på 155x230 cm,160x230 cm og 200x290 cm. 

  Hvilket materiale?

  JYSKs tæpper er alle fremstillet af forskellige materialer, og grundlæggende anvendes der ofte flere materialer i samme tæppe. Nogle af de mest velkendte er syntetiske tæpper af nylon, polypropylen og/eller polyester. Fordelen ved denne type gulvtæppe er, at de er meget slidstærke. Bomuld er også kendt og meget klassisk, og hører til en af de populære og udbredte tæppematerialer. En tæppetype der bliver mere og mere populær, er dem der er fremstillet af jute. Det er et holdbart og naturligt materiale, der samtidigt er slidstærkt og har et flot groft og naturligt look. Find også tæpper der er fremstillet af genanvendeligt læder og akryl.

  Nogle af tæpperne i vores sortiment har en latex bagside som sikrer, at tæpper ikke flytter sig. Alternativt kan du købe et skridsikkert underlag til dit tæppe, hvilket er en god idé hvis det skal ligge på et glat trægulv. Det sikrer at tæppet ligger fast, og du undgår at gæster eller nogen i familien falder i det. Underlaget kan bruges både indendørs og udendørs. 

  Rengøring af løse tæpper

  Nogen synes måske at løse tæpper er upraktiske, fordi det er lig med rengøring og vedligeholdelse. Skulle uheldet være ude, har vi gode tips til hvordan du f. eks slipper af med rødvin på tæppet, eller hvordan du fjerner tyggegummi. Nogle tæpper kan du smide i vaskemaskinen mens andre kræver pletrens. Se specifikationerne på de enkelte tæpper.