Lysegrå sovesofa og hvidt spejl

6 nemme indretningsideer til en lille lejlighed

Hvordan får du din lejlighed til at virke rummelig, selvom den egentlig er ganske lille? Det hjælper vi dig med i dette blogindlæg, hvor du får 6 nemme ideer til at indrette en lejlighed eller studiebolig på få kvadratmeter. 

1. Sæt dit spejl direkte over for et vindue 

Spejle bruges ofte til at give en større rumfornemmelse, men vidste du, at det bedste trick er at sætte et spejl op direkte over for et vindue? Det får nemlig lyset fra vinduet til at reflekteres i hele rummet, og det skaber en illusion af, at rummet faktisk har et ekstra vindue. 

2. Sæt dit spejl bag en lampe

Et andet trick er at sætte et spejl op bag en lampe eller en anden lyskilde. Fordelen er, at lyset fra lampen bliver reflekteret ud i din lejlighed, og det får den til at virke større. Du kan både bruge en pendel eller en bordlampe. Lys er generelt godt til få et rum eller en lejlighed til at virke mere rummelig. 

3. Vælg møbler med flere funktioner

Du kan få mest muligt ud af dine kvadratmeter ved at minimere antallet af møbler som du har behov for. Det kan du fx gøre ved at finde møbler med flere funktioner, som kan opfylde flere formål eller behov. En sovesofa er et af de bedste eksempler på et møbel, som kan opfylde mere end ét behov.

Et andet eksempel er en puf, som kan bruges både til opbevaring og som en ekstra siddeplads, når du får gæster. Eller du kan smække benene op på den efter en lang arbejdsdag.

4. Vælg møbler med et let design

Når du skal vælge møbler til en lille lejlighed, så gå efter design med et let udtryk. Det handler ikke om, hvorvidt møblet er tungt eller ej, men hvordan du opfatter udtrykket.

Ofte kan det være en god idé at vælge lyse farver og materialer, men blot fordi et møbel er sort eller fremstillet i mørkt træ, betyder det ikke, at du skal fravælge det. Det handler om møblets overordnede udtryk, og hvis det er let, så er det en god kandidat til din lejlighed.

5. Begræns farver og materialer

Med en lille lejlighed handler det om at skabe en rolig stemning, og det gør du bedst ved at begrænse antallet af farver og materialer. Lad den samme farve gå igen eller hold dig som minimum til toner af den samme farve.

6. Skab små zoner

En lille lejlighed skal kunne det samme som en stor – du skal kunne sove der, spise, se TV, og måske arbejde hjemmefra, studere og have gæster på besøg. Når du har et overblik over, hvilke aktiviteter du bruger mest tid på, så skab små zoner for hver af dem – eller bare de vigtigste. Brug et langt gardin til at opdele lejligheden i små zoner eller stil planter strategisk, så det er dem, der deler rummet op.

Udforsk mere

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Vælg den rigtige blomstervase

Vælg den rigtige blomstervase

Indkøberens favoritter inden for gardiner

Indkøberens favoritter inden for gardiner

Find den perfekte studentergave

Find den perfekte studentergave