SUPERDAGE - SPAR OP TIL 50%

Sådan indretter du et fælles hjem med din kæreste

Sådan indretter du et fælles hjem med din kæreste

Det er ikke altid nemt at flytte sammen med kæresten. Særligt når det kommer til indretningen af jeres nye fælles bolig, kan det være svært, da I formentlig har forskellige ønsker til jeres boligstil.

Hvad skal med og hvad skal ikke med?

I mangler sandsynligvis ikke ting og møbler, når I skal flytte sammen – I har nok nærmere dobbelt op på mange ting. Det er derfor en god idé at rydde op, smide ud og sælge de ting, der ikke skal være en del af jeres nye fælles hjem. I skal være enige om, hvad der skal være plads til. På den måde undgår I også konflikter og sikrer, at der bliver plads til jer begge i jeres nye fælles hjem.

Udvælg dine 3 yndlingsting

Er din kæreste ikke fan af den lænestol, du har arvet fra din farmor, men vil du gerne, at den står i jeres nye fælles hjem? En god idé kan være, at I hver især udvælger 3 ting, som I gerne vil beholde. 3 ting som derfor skal være en del af jeres fælles indretning. Det er en nem og fair måde at indgå kompromis, og på den måde får I begge to mulighed for at få jeres ”yndlingsting” med.

”Nedlæg veto” på én enkelt ting

Det kan selvfølgelig være, at du virkelig gerne vil undgå, at en af din kærestes ting skal være en del af jeres nye fælles bolig. Hvis dette er tilfældet, kan I aftale, at I må ”nedlægge veto” på én af hinandens ting. På den måde kan I til en vis grad undgå, at der ikke kommer til at være nogle møbler eller ting i jeres fælles hjem, som en af jer ikke kan fordrage.

Køb fælles ting til jeres nye hjem

Vil I begge gerne have jeres eget spisebord med, og kan I ikke blive enige, bør I vælge et nyt spisebord sammen, som I kan blive enige om. Når I køber nye ting sammen til jeres fælles hjem, får I også mere følelsen af, at det er jeres og ikke ”dit og mit”.

Miks det feminine og maskuline

En god idé er også, at I mikser den maskuline- og feminine stil i jeres fælles bolig. Den maskuline indretning er kendetegnet ved at være enkel, men hvor karakteristiske højtalere og et stort fladskærms-TV ofte er en integreret del af indretningen. Den feminine stil er mere domineret af pynt i form af vægdekorationer eller pynteting på sofabordet og i vindueskarmene som eksempelvis vaser og lysestager.

 At I formår at kombinere det feminine og maskuline i jeres nye hjem understreger også, at I begge har været en del af indretningen.

En hyggelig bar i stuen

En anden måde at mikse det maskuline og feminine på kan være ved at indrette med et fint og dekorativt rullebord, whiskybord eller barbord i stuen. Miks de mere maskuline whiskyflasker med en fin karaffel og nogle glas i eksempelvis retrostil og top med lysestager, vaser eller andre mere feminine og dekorative ting.  

Gør plads til jer begge to i én garderobe

For at få plads til jeres tøj og sko, er det en god idé, at I vælger et stort garderobeskab. Det giver mere opbevaringsplads, et bedre overblik, og det gør det nemmere for jer at gemme ting af vejen. Har I ikke plads til et stort skab, kan I vælge et mindre skab eller bruge bedrollers, som I kan opbevare jeres ting i under sengen.

 

Udforsk mere

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil

Valentinsgaver til mænd

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for lamper

I rampelyset: EGELEV-kollektionen

Find din lokale JYSK-butik

Få råd og vejledning fra vores butikspersonale, og se vores brede udvalg i butikken.