Et smilende kærestepar sidder på gulvet mellem flyttekasser i deres nye lejlighed

Sådan indretter du et fælles hjem med din kæreste

Det er ikke altid nemt at flytte sammen med kæresten. Særligt når det kommer til indretningen af jeres nye fælles bolig, kan det være svært, da I formentlig har forskellige ønsker til jeres boligstil. Her er 7 tips til, hvordan I nemmere kan komme i mål med at skabe et fælles hjem, som I begge vil være glade for. 

1. Hvad skal med, og hvad skal ikke med?

I mangler sandsynligvis ikke ting og møbler, når I skal flytte sammen – I har nok nærmere dobbelt op på mange ting. Det er derfor en god idé at rydde op, smide ud og sælge de ting, der ikke skal være en del af jeres nye fælles hjem. I skal være enige om, hvad der skal være plads til. På den måde undgår I også konflikter og sikrer, at der bliver plads til jer begge i jeres nye fælles hjem.

2. Udvælg hver især 3 yndlingsting

Er din kæreste ikke fan af den lænestol, du har arvet fra din farmor, men vil du gerne, at den står i jeres nye fælles hjem? En god idé kan være, at I hver især udvælger 3 ting, som I gerne vil beholde. 3 ting som derfor skal være en del af jeres fælles indretning. Det er en nem og fair måde at indgå kompromis, og på den måde får I begge to mulighed for at få jeres ”yndlingsting” med.

3. Nedlæg veto på en enkelt ting

Det kan selvfølgelig være, at du virkelig gerne vil undgå, at en af din kærestes ting skal være en del af jeres nye fælles bolig. Hvis dette er tilfældet, kan I aftale, at I må ”nedlægge veto” på én af hinandens ting. På den måde kan I til en vis grad undgå, at der ikke kommer til at være nogle møbler eller ting i jeres fælles hjem, som en af jer ikke kan fordrage.

4. Køb fælles ting til jeres nye hjem

Vil I begge gerne have jeres eget spisebord med, og kan I ikke blive enige, bør I vælge et nyt spisebord sammen, som I kan blive enige om. Når I køber nye ting sammen til jeres fælles hjem, får I også mere følelsen af, at det er jeres og ikke ”dit og mit”. Større møbler som vitrineskabe kan også være svære at blive enige om, så dette vil typisk give god mening at kigge på sammen. 

5. Modsætninger mødes: miks ting, der er forskellige

En god idé er også, at I prøver at blande ting, der er modsætninger af hinanden og umiddelbart ikke kan fungere sammen. Hvis én af jer foretrækker et rent minimalistisk, hvor der er rene linjer og luft, mens den anden af jer foretrækker et maksimalistisk hjem med pyntegenstande på alle overflader, en masse billeder på væggene og vaser med blomster.

Det kan være svært at se, hvordan man i sådan en situation kan opnå en fælles indretning, som begge parter er glade for. Hvad enten det er pangfarver i kontrast til sarte og dæmpede farver, eller møbler i naturtræ, der står i kontrast til sorte, hvide eller grå møbler, så kan det ofte godt fungere sammen – man skal bare give det en chance og prøve det, for det kan være svært at forestille sig i forvejen. Test en masse kombinationer af og se, hvad der kan fungere for jer – for som man siger; modsætninger mødes. 

6. En hyggelig bar i stuen

En populær trend i mange hjem er at indrette med et fint og dekorativt rullebord, whiskybord eller barbord i stuen. De klassiske whiskyflasker står godt med en flot karaffel og nogle glas i fx retrostil og top med lysestager, vaser eller andre dekorative ting, der kan pynte barhjørnet.

7. Gør plads til jer begge to i én garderobe

For at få plads til jeres tøj og sko, er det en god idé, at I vælger et stort garderobeskab. Det giver mere opbevaringsplads, et bedre overblik, og det gør det nemmere for jer at gemme ting af vejen. Har I ikke plads til et stort skab, kan I vælge et mindre skab eller bruge bedrollers, som I kan opbevare jeres ting i under sengen.

Udforsk mere

Find det rigtige TV-bord til din stue

Find det rigtige TV-bord til din stue

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?