Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

MØBELDAGE – SPAR 20-50%*KØB NU


Find ud af hvilken udendørstype du erTAG TESTEN HER

Hvad er historien bag Black Friday?

Black Friday er årets største tilbudsdag

Dato:

Kategori: Inspiration

Tags: Black Friday, Juleshopping

Hvad er Black Friday? Det korte svar er, at Black Friday er en kæmpe tilbudsfest, hvor butikker landet over har helt ekstraordinære tilbud til kunderne. Flere butikker udvider endda åbningstiden, så alle kan nå til Black Friday shopping og få et godt tilbud.

Black Friday bliver holdt den fjerde fredag i november. Shopping på Black Friday er derfor meget gunstig for forbrugerne, som kan spare mange penge på at købe julegaverne i god tid, inden alt er udsolgt, og den travle juletid sætter ind. Black Friday kickstarter med andre ord julehandlen.  

Også i JYSK har vi masser af gode tilbud på Black Friday. Læs om Black Friday shopping hos JYSK, som finder sted fredag d. 26. november 2021.

Få vores Black Friday tilbud i din indbakke med vores nyhedsbrev

Tilmelding


En festlig tradition for tilbud

Traditionen for Black Friday shopping stammer fra USA, hvor tilbudsdagen for alvor bed sig fast i 90’erne. Black Friday fejres dagen efter den amerikanske helligdag Thanksgiving, og mange offentligt ansatte har fri på Black Friday, som er den sidste helligdag før jul. Store varehuse som f.eks. Macy’s holder i den forbindelse festlige juleparader.

Black Friday shopping traditionen har spredt sig til hele Europa, så europæerne nyder nu også godt af svimlende tilbud den fjerde fredag i november - selvom der hverken er helligdag eller officielle fridage på den store tilbudsdag. 

Store besparelser og lange køer

Amerikanerne har døbt den store tilbudsdag ’Black Friday’. Navnet ’sort fredag’ har måske umiddelbart en negativ klang, men der er faktisk flere gode forklaringer på, hvorfor dagen kaldes Black Friday. 

Navnet stammer fra Philadelphia, og har reference til den voldsomme trafik og kø, som de favorable tilbud på Black Friday plejer at forvolde i butikker og på gader og stræder.

Tilbuddene på Black Friday er kendt for at være årsag til, at butikker opnår en af årets største omsætningsdage. Derfor mener flere, at Black Friday henviser til de sorte tal på butikkernes bundlinje. 

Fordele ved Black Friday online

Black Friday online er også blevet populært hos forbrugerne. I stedet for at stå i kø blandt mange andre tilbudsjægere, kan du vælge at sidde hjemme i stuen og finde de bedste tilbud i ro og mag.

Når du shopper online på Black Friday, undgår du at gå forgæves efter varer, der er udsolgt.

Black Friday i 2022 

Som nævnt ligger Black Friday den fjerde fredag i november. I 2022 betyder det, at Black Friday bliver den 25. november.