Pæne kontorstole med ergonomisk design

En god kontorstol er vigtig for et godt arbejdsmiljø. Uanset om du skal bruge kontorstolen på dit kontor eller på et teenageværelse, så er siddestilling vigtig for at passe på ryg og nakke. Hvordan din skrivebordsstol passer til dit skrivebord er afgørende for at sidde behageligt, og derfor skal du finde den rigtige indstilling på kontorstolen, så du får den korrekte siddehøjde, siddestilling, lændestøtte og armstøtte. Vi har kontorstole med og uden ryglæn, nakkestøtte og armlæn, med lav eller høj ryg samt understel med og uden hjul og hæve-sænke funktion. Hos JYSK har vi fokus på krav til sikkerhed og kvalitet, og du kan derfor trygt købe din foretrukne kontorstol fra vores store sortiment.

Køb også stoleunderlag samt skriveborde hos os, og fuldend din kontorindretning.

Valg af kontorstol

Sørg for at vælge en skrivebordsstol med flere tilpasningsmuligheder og ergonomiske egenskaber, der kan indstilles efter dine behov. Der er en række funktioner, som er gode at have med i overvejelserne, når du kigger på kontorstole.

  • Justerbar - tilpasning af siddehøjde med hæve/sænkefunktion og indstilling af sæde og ryglæn
  • Polstret ryglæn og sæde - giver en blød kontorstol, hvilket giver optimal støtte og siddekomfort
  • Armlæn – en kontorstol med armlæn kan give en mere afslappet position foran computeren, hvis armene hviler herpå, mens en kontorstole uden armlæn er godt for armenes og skuldrenes bevægelsesfrihed
  • Nakkestøtte – rigtig god funktion hvis du sidder længe, eller hvis du eksempelvis skal bruge stolen til gaming, da det giver en aflastning til nakkemusklerne
  • Vippefunktion - læn dig tilbage og slap af i ryggen, i stedet for at hænge ind over skrivebordet
  • Hjul – en kontorstol med hjul giver bevægelsesfrihed ved bordet eller rundt i rummet, men det kan også være en fordel med en kontorstol uden hjul, eksempelvis hvis du sidder uroligt, uden fødderne på gulvet eller gerne vil skåne gulvet

Overvej hvor meget tid du kommer til at bruge ved skrivebordet - uanset om du skal game eller arbejde - og tilpas funktionerne herefter. Jo længere tid, du bruger på din kontorstol, jo flere indstillingsmuligheder bør der være.

 

Tips til korrekt siddestilling 

Når vi taler om kontorstole, siddekomfort og siddestilling, findes der ikke ét resultat som er rigtig for alle. Både fordi vi mennesker er forskelligt bygget, men også fordi det er godt med variation, når du sidder på en kontorstol i længere tid af gangen. Der er altså meget individuelle behov der skal opfyldes, når du vælger en ny kontorstol.
Husk at indstille dit skrivebord så det passer i højden med din kontorstol. Du kan med fordel vælge et hæve/sænkebord, så du får varieret din arbejdsstilling i løbet af dagen.

Læs vores 6 tips til en korrekt siddestilling.