Bøjlestativ i et soveværelse, ung kvinde der er flyttet hjemmefra og en stue med moderne sovesofa

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Flytter du hjemmefra for første gang til efteråret? Det er på én gang spændende – og en smule overvældende. Det kan nemlig være vanskeligt at regne ud, hvad der er absolut nødvendigt, og hvad er bare rart at have, når man skal i gang med indretning af studieboligen. Vi har sammensat en ”flyt hjemmefra liste”, der gør det nemmere at gennemskue.

Multifunktionelle møbler med plads til opbevaring

I en etværelses lejlighed er det en udfordrende opgave at fusionere et soveværelse med en stue. Det er vigtigt, at du har plads til både at sove, spise og slappe af. Multifunktionelle møbler som en sovesofa kan være en god ide og overvej, om dit sofabord også kan fungere som et natbord. Tænk praktisk frem for alt: Fx kan du opbevare både sengelinned, bøger og service i et lukket skab uden at gå på kompromis med et pænt, ryddeligt look.

Need to have

Når du først har det helt nødvendige på plads, er det tid til at sætte sit personlige præg. Lysestager, planter, plaider og puder bidrager alle til en hjemlig stemning. Et tæppe på gulvet eller en påklædningsskærm kan hjælpe dig med at afgrænse forskellige zoner i et rum.

Nice to have 

Tjek også vores indkøbers favoritter inden for interiør

Udstyr til soveværelset

Du tilbringer omkring en tredjedel af dit liv i sengen, så det giver mening at prioritere din søvn højt. Sørg for, at dit soveværelse, uanset om det er et separat værelse eller en del af din etværelses lejlighed, er behageligt og indbydende, så du kan vågne op og være klar til dagens nye udfordringer. Få dig en behagelig hovedpude, der passer til dine sovevaner og tjek vores dyneguide med gode råd.

Need to have  

Hvis du vil gøre lidt ekstra for dit soveværelse, er en sengegavl en god investering. Den har både en flot visuel effekt og giver en god komfort, når du sidder i sengen. Et sengetæppe dækker sengetøjet og skaber et pænt look i en lejlighed med ét værelse.

Nice to have 

Tilbehør til badeværelset

På badeværelset er der et par væsentlige ting, som du bare skal bruge - og du kan du lige så godt sørge for at farverne passer sammen fra starten af.

Need to have

Hvis du gerne vil give komforten en tand ekstra, skal du også have en bademåtte, så det er rart at træde ud af bruseren, en fin æske til opbevaring og en pedalspand.

Nice to have 

Bøjlestativ eller garderobeskab?

Det er vigtigt at passe på dit tøj, så det holder længe og ser godt ud, når du har det på. Et garderobeskab med både bøjlestang og skuffer er ideelt, men du kan også gå efter en løsning med en kommode og et bøjlestativ.

Need to have  

Du kan skabe en hyggelig stemning med nogle dekorative kurve til dine nips, en plantekasse, en pæn vasketøjskurv eller en praktisk rullevogn.

Nice to have 

Se også vores køkkenudstyr og få vores bedste råd om, hvordan du vælger de rigtige gardiner og bliv klar til dit nye liv i dit nye hjem. 

Udforsk mere

Spisebord: Vælg den rigtige størrelse

Spisebord: Vælg den rigtige størrelse

Find den perfekte studentergave

Find den perfekte studentergave

Bedste ideer til eksamensgaver

Bedste ideer til eksamensgaver

Sådan vælger du den rigtige skænk

Sådan vælger du den rigtige skænk