Møbeldage - Spar op til 50%

Spisestue med spisebordsstole, spisebord og skænk

Sådan vælger du spisebordsstole

Når du er på udkig efter nye spisebordsstole, er der en række ting, du skal tage højde for, før du køber: Ikke kun sædehøjden, bredden og dybden, men også hvilken stil du kan lide, hvor mange stole du har brug for, hvor vigtig komfort er for dig, og om du foretrækker, at stolene er nemme at vedligeholde.

I dette blogindlæg guider vi dig til den rigtige beslutning.

Stor eller lille spisestue?

Bænk med flettet sæde
Bænk VADEHAVET natur
500,-/stk.
799,- /stk.
Laveste pris 30 dage 799,- /stk. (-37%)
Et godt tilbud
Spar 37%

Mindre rum kræver mindre møbler. Derfor er det en god ide at undersøge bredden på de spisestuestole, du kan lide. Bredden varierer typisk fra stol til stol fra omkring 45 til 55 cm - en ganske stor forskel, der værd at tage i betragtning, hvis du kun har begrænset plads. Hvorfor ikke spare på pladsen med en spisebordsbænk, hvor der kan sidde flere personer? Vi anbefaler, at der er omkring 15 cm afstand mellem dine spisebordsstole, for at alle kan sidde behageligt, men med en bænk sparer du den plads.

Hvis du på den anden side har en stor spisestue, skal du sørge for, at dine nye spisebordsstole kan leve op til det. Vælg spisebordsstole med armlæn eller nogle, der er høje, brede eller dybe, og som kan fylde rummet ud.

Behagelige spisebordsstole til lange middage

Nyder I ofte lange middage i hinandens selskab? Så er det ekstra vigtigt, at spisebordsstolene er komfortable. Sørg for, at du og dine gæster sidder godt, så I kan hygge her omkring bordet: Find nogle spisebordsstole med rygstøtte, et behageligt sæde og en blød polstring. Spisebordsstole med lidt ekstra bredde og dybde giver dig også mulighed for at tilføje en pyntepude eller en plaid, der kan virke støttende og skabe ekstra hygge.

Børn i familien?

4 spisebordsstole i træ ved et spisebord i træ
Spisebord RINGSTED Ø100 sort askefiner
1250,-/stk.
1599,- /stk.
Laveste pris 30 dage 1599,- /stk. (-22%)
Spar 22%

Hvis der er yngre børn i familien, vil du måske gerne have nogle spisebordsstole, der er lette at rengøre. Vælg nogle i træ eller læder, der er lette at tørre af med en fugtig klud. Hvis sædet føles for hårdt, kan du anskaffe nogle stolehynder, der kan fjernes og eventuelt vaskes eller fornyes en gang imellem.

Spisebordsstole af stof eller læder?

Det materiale, der er brugt til dine nye spisebordsstole, er vigtigt for stilen, men også for komforten. Et klassisk valg er valget mellem stof og læder(look). HYGUM spisebordsstolene er i kunstlæder og både behagelige og lette at holde rene. Omvendt kan stole med et sæde i stof være lidt vanskeligere at rengøre for pletter, men føles lidt varmere end stole i læderlook.

Blå spisebordsstole og rundt spisebord
Spisebordsstol EJSTRUP blåt stof
275,-/stk.
369,- /stk.
Laveste pris 30 dage 369,- /stk. (-25%)
Et godt tilbud
Spar 25%

Sidst, men ikke mindst, skal du overveje, hvem der kommer til at bruge stolene i hverdagen. Hvis det er personer, der er lavere eller højere end gennemsnittet, så tjek først om de sidder behageligt på stolene. Ellers skal du se på nogle med en anden sædehøjde. Sædehøjden varierer typisk fra ca. 45-50 cm, og der skal være et mellemrum på omkring 25-30 cm mellem bordet og sædet for at give plads til benene.

Læs også vores guide til at finde det rigtige spisebord

Udforsk mere

Gode råd før du køber nyt spisebord

Gode råd før du køber nyt spisebord

Spisebord: Vælg den rigtige størrelse

Spisebord: Vælg den rigtige størrelse

I rampelyset: Egetræsstolen ARNBORG

I rampelyset: Egetræsstolen ARNBORG

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?