Dæk et smukt julebord ved hjælp af vores tips

Hyggelige ideer til julebordet

Julen er en tid, hvor hjemmet fyldes med hygge og gæster. Vi rykker sammen med vores nærmeste over en god middag, en frokost eller et glas gløgg. Denne jul kan du imponere dine gæster med et smukt opdækket julebord, der inviterer til hygge.

Det kræver ganske lidt at dække et smukt bord, men det har en stor effekt på stemningen og atmosfæren. Her er vores 6 bedste ideer til en smuk og nem juleopdækning:

1. Bestem dig for en farvepalet

Du behøver ikke at begrænse dig til de traditionelle julefarver som rød og grøn. Vælg farver som du virkelig nyder, og skab julestemning med forskelligt julepynt. Hvis du begrænser din farvepalet til toner af samme farve, er det meget lettere at få et sammenhængende elegant bord.

Dækket julebord med julelys

2. Dæk op med stofservietter

Vi synes, at stofservietter også er til hverdagsbrug. De skaber en følelse af eksklusivitet og luksus og kan også få dig til at glædes i tiden fremover, hvor du kan tænke tilbage på alle de tidligere middage, hvor de har været i brug, når du står og folder dem til de næste gæster.

3. Brug naturen i din borddækning

Frisk gran er perfekt at bruge som pynt på bordet i julen, men også tørrede blomster og andre grene kan give et frisk og naturligt udtryk. Læg en lille kvist på hver tallerken, eller stil grene og tørrede blomster i en vase på bordet. Det er gratis, det er smukt, og det bringer liv og en julet duft til dit bord.

Julebakke med julekugler og grangrene

4. Start hyggen udenfor

Hvis vejret tillader det, så invitér til en eftermiddag i haven eller på altanen. Varm kakao eller gløgg og julens lækkerier hjælper jer med at holde varmen, mens børnene rister skumfiduser over et bålfad.

Du kan også starte dit middagsselskab udenfor. Invitér gæsterne ud på terrassen eller altanen, og server en drink og en lille snack. Pynt dit uderum med levende lys og udendørslys – så har du dejlige rammer for en hyggelig stund i den friske luft.

Julelys med gran på julebord

5. Dæk op med bordløber

En bordløber med julemotiv er både dekorativ og kan skabe et udtryk af både tradition og elegance. En bordløber kan anvendes alene eller oven på en dug. Du kan bruge flere bordløbere på tværs af bordet eller lægge én lang i midten af bordet – eller mix dem så de krydser hinanden. Dekorer midten af bordløberen med forskellige lysestager, julepynt eller små grene.

Bordløber med guldstjerner på bord

6. Skab en varm og hyggelig atmosfære med lys

Små lyskilder skaber en mere intim atmosfære end en loftslampe. Husk at sørge for, at dine gæster kan se, hvad der er på deres tallerkner, og sæt lys på buffetbordet og i baren. 

Udforsk mere

Vælg den rigtige blomstervase

Vælg den rigtige blomstervase

Indkøberens favoritter inden for gardiner

Indkøberens favoritter inden for gardiner

Find den perfekte studentergave

Find den perfekte studentergave

Bedste ideer til eksamensgaver

Bedste ideer til eksamensgaver