Spisestue med spisebord og fire grå spisebordsstole med ben i træ

Miks og match dine spisebordsstole

Står du og mangler nye stole til dit spisebord, men er du ked af at sige farvel til dine gamle spisebordsstole? Hvorfor ikke kombinere spisebordsstole på kryds og tværs af farver, stil og design? På den måde kan du beholde dine gamle stole og give dem selskab af nye stole til spisebordet.

Få inspiration til hvordan du kan få denne trend ind i din egen stue, uanset om du udelukkende er på udkig efter nye stole eller måske også et nyt spisebord.

Kombinér nye og gamle spisebordsstole

Denne trend handler i høj grad om, at du tør bryde med mere klassiske spisebords look, der er kendetegnet ved ens stole og dermed et mere stilrent udtryk. Hvis du vælger a tkombinere fx nye og gamle spisebordsstole, når du vælger stole til spisebordet, kan du få et mere personligt look. Du kan gøre det på forskellige måder.

En mulighed kan være, at du køber nye stole til spisebordet, der har samme type design som dine gamle. Du kan også vælge at gå med stole i samme farve, men i forskellig stilarter, eller du kan mikse både farve og design på dine stole.

Giv spisestuen et nyt look med nye spisebordsstole

Har du ingen gamle spisebordsstole stående, er en anden mulighed, at du vælger at købe nye stole til spisebordet i forskellige farver og materialer, hvor du matcher forskellige design, farver og stil. På den måde kan du sætte dit eget personlige præg på din spisestue, og du kan vælge at mikse forskellige modeller, hvis du eksempelvis har set dig varm på mere end én.  

Spisebordet er familiens samlingspunkt

Dit spisebord har en vigtig placering i din spisestue, og i mange moderne hjem er spisebordet familiens samlingspunkt. Det er ofte ved spisebordet, at familien sidder og taler om dagens begivenheder. Det understreger vigtigheden af, at du gør noget ud af vælge et spisebord og nogle stole til spisebordet, som passer til dig og din familie både komfort- og stilmæssigt. Spisepladsen dominerer ofte indretningen i spisestuen. Derfor er det vigtigt, at der bliver skabt en rød tråd mellem spisestueindretningen og indretningen i resten af boligen.

Hvis det ikke kun er stolene, som du har behov for at få udskiftet, har vi tidligere skrevet en række gode råd til valg af nyt spisebord, som du kan overveje, inden du investerer i et nyt spisebord. 

Sæt dit personlige præg gennem farver og materialer

Du kan vælge at mikse fx mintgrønne stole med en klassisk stol i mørk træ, uden det ligner stilforvirring. Du kan bryde de klassiske og mere rene linjer, og dermed gøre din spisestue mere personlig og unik. Det afgørende er, at du tør mikse på tværs af stil, farve og materialer. Din spisebordsindretning får kant og du sætter et personligt præg på din stueindretning!

Find mere inspiration til indretning af din spisestue.

Udforsk mere

I rampelyset: Egetræsstolen ARNBORG

I rampelyset: Egetræsstolen ARNBORG

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

JONSTRUP: En klassisk spisebordsstol

JONSTRUP: En klassisk spisebordsstol

Spisebord: Vælg den rigtige størrelse

Spisebord: Vælg den rigtige størrelse