INSPIRATIONSDAGE - SPAR 20-60% PÅ UDVALGTE VARER*KØB NU


FRI FRAGT PÅ AL PAKKEPOST - SLUTTER TIRSDAG 21.3.2023

Spisestue med spisebord og 4 spisebordsstole

Sådan vælger du spisebordsstole

Når du er på udkig efter nye spisebordsstole, er der en række ting, du skal tage højde for, før du køber: Ikke kun sædehøjden, bredden og dybden, men også hvilken stil du kan lide, hvor mange stole du har brug for, hvor vigtig komfort er for dig, og om du foretrækker, at de er nemme at vedligeholde.

I dette blogindlæg guider vi dig til den rigtige beslutning.

Stor eller lille spisestue?

Hvid spisebordsbænk med gråt sæde i stof


Mindre rum kræver mindre møbler. Derfor er det en god ide at undersøge bredden på de spisestuestole, du kan lide. Bredden varierer typisk fra stol til stol fra omkring 45 til 55 cm - en ganske stor forskel, der værd at tage i betragtning, hvis du kun har begrænset plads. Hvorfor ikke spare på pladsen med en spisebordsbænk, hvor der kan sidde flere personer? Vi anbefaler, at der er omkring 15 cm afstand mellem dine spisebordsstole, for at alle kan sidde behageligt, men med en bænk sparer du den plads.

Hvis du på den anden side har en stor spisestue, skal du sørge for, at dine nye spisebordsstole kan leve op til det. Vælg spisebordsstole med armlæn eller nogle, der er høje, brede eller dybe, og som kan fylde rummet ud.

Fire spisebordsstole i grå velour om et spisebord

Behagelige spisebordsstole til lange middage

Behagelige spisebordsstole ved et spisebord


Nyder I ofte lange middage i hinandens selskab? Så er det ekstra vigtigt, at spisebordsstolene er komfortable. Sørg for, at du og dine gæster sidder godt, så I kan hygge her omkring bordet: Find nogle spisebordsstole med rygstøtte, et behageligt sæde og en blød polstring. Spisebordsstole med lidt ekstra bredde og dybde giver dig også mulighed for at tilføje en pyntepude eller en plaid, der kan virke støttende og skabe ekstra hygge.

Børn i familien?

4 spisebordsstole i træ ved et spisebord i træ


Hvis der er yngre børn i familien, vil du måske gerne have nogle spisebordsstole, der er lette at rengøre. Vælg nogle i træ eller læder, der er lette at tørre af med en fugtig klud. Hvis sædet føles for hårdt, kan du anskaffe nogle stolehynder, der kan fjernes og eventuelt vaskes eller fornyes en gang imellem.

Spisebordsstole af stof eller læder?

Sorte spisebordsstole ved et spisebord


Det materiale, der er brugt til dine nye spisebordsstole, er vigtigt for stilen, men også for komforten. Et klassisk valg er valget mellem stof og læder(look). KLARUP spisebordsstolene har en fast læderhynde, der gør dem ekstra behagelige og lette at holde rene. Ligesom KLARUP har KASTRUP spisestole en fast hynde, men i stof. Det er er lidt vanskeligere at rengøre for pletter, men foretrækkes af nogle, da det kan føles lidt varmere end læderlook.

Hvide spisebordsstole og spisebord med hvid bordplade


Sidst, men ikke mindst, skal du overveje, hvem der kommer til at bruge stolene i hverdagen. Hvis det er personer, der er lavere eller højere end gennemsnittet, så tjek først om de sidder behageligt på stolene. Ellers skal du se på nogle med en anden sædehøjde. Sædehøjden varierer typisk fra ca. 45-50 cm, og der skal være et mellemrum på omkring 25-30 cm mellem bordet og sædet for at give plads til benene.

Læs også vores guide til at finde det rigtige spisebord

 

Udforsk mere

I rampelyset: EGELEV-kollektionen

Guide: Valg af spejl

Hvilke tekstiler varmer bedst?

Skab den perfekte stemning nytårsaften

Find din lokale JYSK-butik

Få råd og vejledning fra vores butikspersonale, og se vores brede udvalg i butikken.