Inspirationsdage - Spar op til 50%

En klapstol, en stabelstol, en positionsstol og en havestol på en solrig terrasse

Sådan vælger du havestole

Forskellige havestole har forskellige egenskaber: Nogle kan du stable, andre kan du slå sammen. Nogle har armlæn, andre har højt ryglæn. Så hvad skal du vælge? I dette blogindlæg guider vi dig til det rette valg for dig.

Lille altan eller stor terrasse?

En lille altan eller terrasse kræver små møbler. De fleste havestole har en bredde på ca. 40 til 70 cm, og hvis du har en lille altan eller terrasse, skal du gå efter smalle havestole. Du kan også bruge en havebænk til siddeplads. Der er en tommelfingerregel, der siger, at der skal være et mellemrum på ca. 15 cm mellem dine havestole, for at alle kan sidde komfortabelt, men dette gælder ikke en havebænk, hvor man kan sidde tættere.


Hvis du derimod har en stor altan eller terrasse, kan du vælge bredere havestole som fylder meget og måske har armlæn.

 

Høj eller lavt ryglæn?

Kan du lide lange middage i godt selskab? I så fald er det ekstra vigtigt, at havestolene er gode at sidde i. Et højt ryglæn giver god støtte til ryggen og kan beskytte dig og dine gæster mod træk.

Overvej også, hvilket materiale du foretrækker. Læs mere om fordele og ulemper ved forskellige materialer i Guide til valg af havemøbler

Havestole med lavt ryglæn har et mere elegant udtryk og kan være lettere at flytte rundt på.

 

Stabelstole eller positionsstole?

Du skal også overveje, hvor du kan opbevare havestolene, når de ikke er i brug. Har du et skur, hvor de kan stå beskyttet mod regn? I så fald er stabelstole ideelle, for de fylder ikke meget, når de stables og er relativt nemme at flytte flere ad gangen.


Positionsstole er også pladsbesparende men på en anden måde: Du får nemlig to i én: I deres oprette position kan de bruges ved havebordet, og når du læner dem tilbage, kan du slappe af i dem. Lænet op ad havebordet eller en mur fylder de ikke meget, og de er nemme at slå ud, når du er klar til at bruge dem igen.   

 

Beskyt dine havemøbler med et overtræk

Hvis du lader dine havestole stå ude, er det en god ide at beskytte dem med et overtræk. Det øger deres levetid og sparer dig for at bruge både tid og kræfter på rengøring og vedligeholdelse.

Glem ikke havehynderne

Sidst men ikke mindst skal du sørge for, at du og din gæster kan holde varmen og sidde behageligt i dine nye havestole. Havehynder, der passer til havestolen, giver en lun og blød siddeplads, og med nogle plaider, er du godt forberedt til lange og behagelige sommeraftener.

Udforsk mere

I rampelyset: VONGE loungemøbler

Tips og idéer til hensynsfuld havebelysning

Guide: Valg af havekrukke

Klargør din terrasse eller altan til vinter