Hængekøje i have og hængestol på altan

Vælg den rigtige hængekøje eller hængestol

En hængekøje er et hyggeligt udendørs alternativ til siddepladser som fx havestole, havebænke og loungesofaer. Med ekstra komfort fra puder og plaider kan du lægge dig godt til rette og nyde en kold forfriskning og din yndlingsbog eller podcast. Det varer ikke længe, før hængekøjen – eller hængestolen – bliver sommerens største hit.

Men der er mange forskellige typer hængekøjer, hængestole og andre hyggelige siddemuligheder, så hvilken skal du vælge? Lad os guide dig.

Den klassiske hængekøje til have med træer eller stolper

Hvis du har en have med træer eller stolper til ophæng, så er en klassisk hængekøje som BERGFINK en god mulighed for dig. Denne type hængekøje er en velkendt darling, der har vist sit værd gennem mange år. 

Placering og ophæng

Planlægger du selv at bruge hængekøjen, er det en god idé at hænge den op i et stille hjørne af haven, hvor du kan nyde en rolig eftermiddag i sol eller skygge. Hvis dine børn er primære brugere af hængekøjen, så placer den centralt, hvor du kan holde øje med dem.

Brug disse retningslinjer når du hænger hængekøjen op:

Afstand: Afstanden mellem dine ophængningspunkter (træer eller pæle) er ideelt set 4-4,5 meter.

Ophængningspunkter: Du kan hænge hængekøjen fx mellem to træer, to stolper eller en af hver. Sørg for, at træerne er stærke og sunde og kan bære vægten. Undgå at beskadige dine træer ved at bruge stropper, der ikke skader barken.

Højde: Den nederste del af hængekøjen skal hænge ca. midt på dit lår, når hængekøjen er tom. Når du lægger dig i hængekøjen, vil den nærme sig jorden med yderligere 10-20 cm.

Hængekøjen skal hænge lavt nok til, at du kan komme ud af den uden at miste balancen. Samtidig skal den hænge højt nok til, at du ikke rammer jorden, når du ligger i hængekøjen.

Nyd sommeren i en hængestol

Hvis du ikke har en have med træer eller mulighed for ophæng, behøver du ikke give op. En hængestol med stativ er et godt match til både mindre og større udendørsarealer.

En af fordelene ved en hængestol med stativ er, at du ikke behøver at bore huller for at hænge den op. En hængestol er et sjovt element på terrassen eller altanen, og det ideelle sted at slappe af.

Hængestol med stativ på terrasse

Med GJERN hængestolen kan du læne dig tilbage, mens du lytter til din yndlingsmusik eller podcast eller læser din yndlingsbog. Den kommer i to farver: En naturlig lys og en sort minimalistisk klassiker.

Når du først har slappet af i en hængestol, bliver det svært ved at rejse sig og forlade den igen. GUNGERNE hængestol fås i en stilfuld grå, som perfekt komplementerer dine andre udendørsmøbler. For at gøre det endnu hyggeligere kan du tilføje en ekstra pude og en blød plaid.

Sørg for at tjekke, at du har den plads til hængestolen, som den kræver. Nogle hængestole er ret høje, så sørg for, at der ikke står fx et træ i vejen. Både GJERN og GUNGERNE er over 180 cm høje, og det kan være en udfordring, hvis du skal samle dem i et snævert sted.

Selvom dit udendørsareal er lidt mere begrænset, er der ingen grund til at vinke farvel til duvende eftermiddage i solen. En gyngestol som DANNEMARE kombinerer den rokkende bevægelse med følelsen af stabilitet og kontrol. DANNEMARE har både en sædehynde og en rygpude, begge med et meget slidstærkt betræk, så du kan sidde godt. 

Hvis du foretrækker en endnu mere stabil siddeplads og vil elske at sætte dig godt til rette i en hule, er HALVREBENE loungestol noget for dig. Den har både ”øreklapper” og en lille baldakin som skaber en ekstra intim atmosfære.

En hængesofa er fantastisk til to

Mens hængekøjer, hængestole eller gyngestole hovedsageligt passer til en person, er en hængesofa det rigtige for dig, hvis du ofte har selskab i haven eller på terrassen.

JUELSMINDE hængesofa det perfekte match, hvis I er flere, der nyder en hyggelig stund sammen. En af dens praktiske detaljer er baldakinen, der skaber lidt skygge, så du undgår at flytte rundt på hængesofaen for ofte.

Glem ikke at pynte terrassen eller altanen op med lanterner og lys for at skabe en fantastisk atmosfære

JYSK ønsker dig en dejlig, afslappet sommer.

Udforsk mere

Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

Guide: Vælg de rette materialer til dine havemøbler

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

Guide: Find den helt rigtige parasol til dig