Stor vejrbestandig og modstandsdygtig pavillon i beige med justerbare sider og insektnett screen sides

Guide: Sådan vælger du den rigtige havepavillon

Leder du efter en nem, overkommelig og hyggelig løsning til at opgradere haven eller terrassen derhjemme, så du kan nyde hvert eneste sekund af sommeren? Med en pavillon er det præcis, hvad du får: En overkommelig mulighed for at bringe hjemmet udenfor i det fri, så du kan nyde sommeren uden at bukke under for hverken regn, vind, vejr eller sol.

En pavillon giver dig de perfekte rammer for at invitere venner og familie på besøg. Sæt pavillonen op, find dine loungemøbler frem, pynt op og skab en fantastisk stemning med lyskæder, puder, snacks og drikkevarer.

I denne guide kan du lære mere om pavilloner, så du kan være sikker på, at du ender med den helt rigtige løsning til netop dine ønsker og behov.

  1. Fordelene ved en pavillon til haven eller terrassen

  Hvis du har planlagt at lægge have til en masse sammenkomster henover sommeren – eller hvis du blot gerne nyde udendørslivet i den danske sommer – er en pavillon måske præcis løsningen for dig. Du kan placere din pavillon på terrassen eller i haven. Der er mange måder, hvorpå en pavillon kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af hele sommeren, da den faktisk forlænger sommersæsonen, og giver dig, din familie og dine venner muligheder for at nyde sommeren fuldt ud.

  • Kvalitetstid i haven
   En pavillon er et ideelt sted til at slappe af og nyde hinandens selskab, da den giver dig behagelig skygge og komfort på solrige sommerdage. Slap af med forfriskende drikkevarer, nyd din yndlingsmusik, eller fordyb dig i en god bog.
  • Få læ med sidepaneler
   En pavillon, der er udstyret med sidepaneler, kan modstå både blæst og regn, og samtidig kan den også forvandles til et hyggeligt tilflugtssted, hvis vejret bliver helt slemt. En havepavillon giver ly mod regn, sne, vind, skarp sol samt insekter, hvilket sikrer dig en dejlig komfort i udendørs omgivelser.
  • Havefester og sammenkomster 
   Pavilloner skaber de perfekte omgivelser til at holde havefester og byder på rigelig plads til spiseborde, stole og loungesæt. Inviter familie og venner forbi til en fantastisk sommerfest under pavillonens ly.
  • Udendørs arrangementer i offentligheden
   Pavilloner er også velegnede til offentlige omgivelser såsom til begivenheder i parker. De skaber ly og læ på steder, hvor det ellers kan være svært at få adgang til, og det sikrer naturligvis dig og dine ledsagere komfort.

  2. Overvej, hvad pavillonen skal bruges til 

  Når du skal vælge en pavillon, er det vigtigt at overveje hvad dens primære formål er. Uanset om du er på udkig efter en pavillon til afslapning, gæster til middag, skygge til et legeområde for dine børn, omkring et vildmarksbad eller som rammen for en grillaften, vil pavillonens primære formål i høj grad påvirke, hvad du skal vægte højest, når du skal vælge den rette løsning.

  Størrelse på pavillonen er vigtig

  Vælg en pavillon i en størrelse, der passer til dine specifikke behov og den plads, du har til at slå den op på. Uanset om du foretrækker en let, kompakt og transportabel udgave til små sammenkomster og skygge på farten eller en større, mere permanent udgave til loungemøblerne på terrassen, vil du med valget af den helt rigtige størrelse sikre, at pavillonen også kan understøtte det formål, du vil købe den til.

  En pavillon, der passer til ethvert behov

  Forskellige typer pavilloner understøtter forskellige behov, især hvad angår størrelse og justerbare/aftagelige vægge eller sidepaneler. Se mere af vores sortiment nedenfor for at finde den perfekte version til netop din livsstil. Med både stilfuldt design og praktiske funktioner tilbyder vi en række muligheder, der passer til enhver præference og formål.

  Uanset om du forestiller dig en pavillon, der kommer til at stå samme sted i over hele sommeren eller en mindre udgave, du kan tage med dig på stranden, i parken eller i skoven, er det vigtigt i forvejen at overveje at vælge én, der opfylder dine ønsker og behov.

  3. Den ideelle placering til en pavillon

  Når du skal vælge det perfekte sted til din nye havepavillon, er det vigtigt nøje at overveje både, hvor meget plads du har til den, hvor længe den skal stå der samt adgang til fx stikkontakter, vandhaner osv. Det er især vigtigt at overveje grundigt, hvis paviollen skal stå der i mere end et par dage, så du er sikret, at den valgte placering gør det muligt at bruge pavillonen uden fx at have lange forlængerledninger liggende.

  • Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til pavillonen, hvor du har til hensigt at sætte den op
  • Vurder underlagets stabilitet for at undgå uventede problemer
  • Overvej adgang til stikkontakter til belysning, musik og andre behov

  Ved at overveje disse ting nøje kan du på forhånd sikre dig, at placeringen af din havepavillon er helt optimal, så du kan få mest muligt ud af den og dit udendørsrum.

  4. En pavillons materialer og funktioner

  De fleste pavilloner laves i dag af polyester, hvilket også inkluderer de pavilloner, du finder i vores sortiment. Polyester er et slidstærkt og vedligeholdelsesfrit materiale, der ofte bruges til udendørsmøbler og tilbehør til haven. Polyesterens elasticitet gør det muligt for vores pavilloner at kunne modstå forskellige vejrforhold, hvilket sikrer lang holdbarhed og lavt niveau af vedligeholdelse. Du kan lære mere om polyester og andre materialer, der ofte bruges til havemøbler og tilbehør, i vores omfattende guide til havemøbelmaterialer.

  • Vandafvisende duge
   Polyesterduge giver en fremragende vandtæthed, så vores pavilloner kan modstå regnfulde dage uden at lægge en dæmper på dine planer. Uanset om det ender med at regne lige præcis på den dag, du skal holde din store sommerfest, behøver du ikke ærgre dig - vores vandtætte pavilloner skal nok holde det værste af regnen væk.
  • Fleksible, men robuste konstruktioner
   Med stel konstrueret af stål får du med vores pavilloner både styrke og fleksibilitet. De kan pakkes helt sammen, så de er nemme at opbevare, når de ikke er i brug. Samtidig er de også nemme og hurtige at sætte op igen.
  • Aftagelige sidepaneler
   Mange af vores pavilloner har aftagelige side eller vægpaneler, hvilket giver dig øget fleksibilitet ift. skiftende vejrforhold eller ønsker om privatliv i form af afskærmning. Nyd en helt åben pavillon i høj solskin eller nyd ly, læ og privatliv med sidepanelerne sat på.
  • Bloker op til 98% af UV-stråler
   Præcis ligesom haveparasoller blokerer nogle af vores pavilloner på effektiv vis også op til 98% af solens skadelige UV-stråler, så du på selv de mest solsige dage er sikret både kølig komfort samt en dag, hvor du ikke bliver solskoldet.
  • Insektnet som sidepaneler
   Nogle af vores pavilloner er udstyret med insektnet lavet som sidepaneler, så du kan nyde masser af sollys og frisk luft uden at blive irriteret af flyvende insekter.

  Med vores OURENSE pavillon får du smukke detaljer og justerbare vægge med insektnet, der giver dig ultimativ komfort i haven eller på terrassen. Nyd pavillonens fleksibilitet med de justerbare sidepaneler samt indvendige insektnet.

  5. Vores udvalg af havepavilloner

  Udforsk vores brede udvalg af havepavilloner i vores webshop eller nedenfor, inkl. pavilloner med eller uden vægge, aftagelige sidepaneler, insektnet og mere. I vores sortiment finder du helt sikker en løsning, der passer til ethvert formål.

  Som en vigtig del af vores omfattende havesortiment er pavilloner en specialitet hos JYSK. Som en af Europas største forhandlere indenfor havemøbler og tilbehør til haven tilbyder vi erfaren vejledning og rådgivning, og står altid klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte pavillon til dine behov. Besøg din lokale JYSK-butik, hvis du gerne vil vide endnu mere. 

  6. Skab en personlig pavillon

  Pift dit havepavillon op og gør den til din helt egen personlige hyggekrog, skræddersyet til din stil og æstetik. Skab et rart udendørsområde og en indbydende atmosfære med smukke havemøbler, komfortable hynder og varme lys.

  Tilføj lanterner og lyskæder til aftensammenkomster og inkorporér plantekasser til en masse grønne planter. Dæk et smukt bord med tallerkener, glas, servietter og stearinlys for en uforglemmelig oplevelse. For mere inspiration kan du tjekke de udvalgte dekorative produkter nedenfor eller du kan udforske vores guide med tips til, hvordan du kan dekorere din have eller terrassepavillon, så du får skabt en sand udendørs oase i dit hjem.

  Udforsk mere

  Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

  Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

  Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

  Guide: Find den helt rigtige parasol til dig

  Sådan vælger du det perfekte loungesæt

  Sådan vælger du det perfekte loungesæt

  Guide: Vælg den rigtige hyndeboks

  Guide: Vælg den rigtige hyndeboks