Havemøbeldage - Spar op til 50%

Værelse med kontorplads og sofa  med to teenagepiger

Indret det perfekte teenagepigeværelse

Når du udvikler dig fra at være barn til at være teenager, sker der meget, og dine behov og de krav, du har til dit værelse, ændrer sig. Hvor der før skulle være plads til leg og LEGO-klodser, skal der nu være flotte billeder på væggene og plads til at have veninderne på besøg. Men det behøver hverken være svært eller dyrt at ændre dit værelse fra et sødt pigeværelse til et cool teenagepigeværelse. 

Sovesofa med plads til dig og dine venner

På et fedt værelse er det vigtigt at have masser af siddeplads til alle vennerne. En sovesofa er en rigtig god løsning, da den har flere funktioner. En sengeramme kan også fungere fint - vælg gerne en med plads til opbevaring og sørg for masser af pyntepuder, så I kan sidde godt. 


En puf er en god idé, fordi den både kan bruges som skammel og siddeplads. Hvis den oven i købet har plads til opbevaring, kan du gemme nogle af dine ting væk i den. Så er det også nemmere at skabe et mere minimalistisk udtryk. Hvis du indretter værelset med en sækkestol kan den være med til at skabe en afslappet stemning - og samtidig sidder du godt i den. Hav gerne et par klapstole stående, så du har plads til alle veninderne. Måske tilbringer I rigtig meget tid med lukket dør på værelset, men husk at det er vigtigt at få luftet ud af og til - og at grønne planter både skaber stemning og hjælper på indeklimaet. 

Tæpper og puder skaber en hyggelig stemning

Måske mangler du inspiration til, hvordan dit pigeværelse bliver mere stemningsfyldt? En god måde at skabe en hyggelig atmosfære på er at bruge puder og plaider i indretningen.

De bløde materialer løsner stemningen op og er derfor ideelle, når du indretter et teenagepigeværelse. Fyld sovesofaen med puder og tæpper, eller indret et blødt hjørne på gulvet, hvor du kan sidde behageligt og læse en god bog eller snakke med din bedste veninde.


TIP: Hvis du har trægulve eller klinkegulve på dit værelse, kan et lækkert gulvtæppe bløde looket lidt op. Læg det foran din seng, så du ikke træder ud på et koldt gulv om morgenen.

Belysning på pigeværelset

Belysningen på teenagepigeværelset er altafgørende. Fordi værelset har mange forskellige funktioner – fra lektielæsning til pyjamasparty med veninderne – har du brug for mange forskellige muligheder for belysning.  

Når du skal vælge lamper, skal du finde en løsning, der kan lyse værelset godt op, både når du læser lektier og lægger makeup. Samtidig skal du have hyggebelysning, til når du og veninderne deler hemmeligheder og sjove historier.

Vælg en loftlampe, der kan lyse rummet godt op og en skrivebordslampe til når du har brug for ekstra lys. Og suppler så med mindre lamper, der giver et blødt lys. Du kan også hænge en lyskæde op i et hjørne af dit værelse for at skabe ekstra stemning. Vælger du en der kører på batteri, er den nem at flytte rundt. 

TIP: Få installeret en lysdæmper til loftlampen. Så kan den samme lampe have flere forskellige funktioner.

Plads til lektielæsning

Selvom det måske er vennerne og det hyggelige samvær, der fylder mest hos dig, er det vigtigt at huske på, at du også skal have plads til at læse lektier på dit værelse.

Indret derfor et inspirerende hjørne, hvor du kan udfolde dine evner og udvide din faglige horisont. Et skrivebord er selvfølgelig vigtigt. Hæng gerne nogle flotte hylder op over det. En god idé på teenagepigeværelset er altid at tænke opbevaringsløsninger ind i indretningen.

Du skal naturligvis også have noget at sidde på, når du arbejder. Vælg en god kontorstol, hvor du sidder behageligt. Så er det lidt sjovere at læse lektier.


TIP: Indret skrivebord og sminkebord i ét ved at hænge et spejl op over dit skrivebord og ved at bruge fine kurve til at opbevare din makeup i.

Husk hyggen

Hygge er altafgørende for et pigeværelse! Uanset hvilken stil du foretrækker, har du brug for småting, der kan være med til at skabe en hyggelig atmosfære. Lysestager med levende lys er altid en god idé, når du skal sprede hygge. Find nogle, der passer til din stil, og stil dem i små grupper. Hvis du placerer dem foran et spejl, skaber det en helt særlig og magisk effekt.


Rammer med dine yndlingsbilleder af venner, familie, kæledyr, citater og idoler er også med til at skabe en særlig stemning. Billederne hjælper dig til at huske på alle de sjove øjeblikke og dejlige mennesker, du har i dit liv.  


TIP: Skab en cool gallerivæg til dine yndlingsbilleder med en eller flere billedhylder.

 

Udforsk mere

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Frisk dit hjem op med kunstige planter

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Tilføj et strejf af naturlig varme til dit spisebord med Nordic Mood

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil

Indkøberens favoritter inden for boligtekstil