Entrebænk under en knagerække og bænk med opbevaring under et vindue

Vælg den rigtige entrebænk

Entreen er det første rum, dine gæster møder, og derfor spiller den en stor rolle både praktisk og indretningsmæssigt. Entrebænken kan med sin alsidighed hjælpe dig med at skabe et indbydende førstehåndsindtryk.

Der er mange forskellige modeller at vælge imellem, så hvordan finder du den entrebænk, der er rigtig for dig og dit hjem? I denne guide klæder vi dig godt på til at finde den entrebænk, der passer bedst til dine behov.

Find den perfekte størrelse 

Mange entreer er allerede pakket med knagerækker og skostativer, paraplyer, tasker og tøj. En entrebænk kan være med til at skabe orden i en entre, der er fyldt til bristepunktet. Start med at vurdere, hvor meget plads du har til en entrebænk. Beslut dig for et godt sted, mål det op og begynd at lede efter en model med de rigtige dimensioner. En lille entre kræver måske en smal bænk, så tænk også på, at bænken skal have en størrelse, der ikke hindrer ”trafikken”.

Overvej også, hvem der kommer til at bruge entrebænken: Hvis det primært er børn, skal du måske finde en lav bænk, mens voksne foretrækker en, der er højere.

Entre med stort spejl, entrebænk i mørke farver og knagerække

Materiale, stil og farve

Entrebænke findes i en række forskellige materialer: Træ, metal og i polstrede versioner. Hver har deres egen stil og udtryk. Træ er klassisk og tidløst. Det har et flot, naturlig look og findes med forskellige finishes. Metal tilføjer et moderne touch til dit hjem og både komplementerer og matcher en moderne stil. Polstrede bænke giver behagelig komfort og findes i en række forskellige kvaliteter og farver, der kan afspejle dine personlige stil.

Du kan enten vælge en farve, der komplementerer din eksisterende indretning eller bruge farver til at skabe kontrast. Neutrale toner som hvid, grå eller beige har en tidløs alsidighed, mens mere modige nuancer kan tilføje en strejf af personlighed.

Husk også den effekt, som bænken vil have på entreen som helhed. Hvis din entre har lyse vægge, kan en mørkere bænk tilføje kant, mens en lys bænk kan lysne en mørk gang.

Husk behovet for opbevaring 

Mange entreer vil have gavn af ekstra opbevaringsplads. Hvis opbevaring også er en prioritet for dig, så vælg en bænk med opbevaring: Det kan være en hylde eller et indbygget rum under sædet. Her kan du opbevare sko, tasker, hatte eller tørklæder, så du holder entreen fri for rod. 

En skoreol med bænk hjælper dig med at holde skoene væk fra gulvet og forebygger mudrede fodspor i resten af huset.

Entre styling

Nu hvor din entrebænk er på plads, så overvej, hvordan du kan få mest muligt ud af den. Du kan style den med pyntepuder eller en plaid, og bruge sædet til praktiske eller dekorative genstande som fx en bakke til nøgler eller en kurv til tørklæder og handsker. Det vil tilføje personlighed til din entre.

Med et spejl på væggen bag bænken, bliver den et naturligt midtpunkt, der forankrer fx lamper, blomsterpotter eller tæpper, som man ellers kan komme til at placere lidt tilfældigt. 

Bænke til alle husets rum

En bænk er ikke bare et alsidigt møbel til din entre. Du kan bruge bænke i hele hjemmet:

I soveværelset: Sæt en bænk for enden af din seng. Den er et godt sted at sidde, mens du tager sko på, eller den kan bruges til en plaid eller vasketøj, der venter på at blive lagt på plads.

hjemmekontoret: En bænk giver dig ekstra siddepladser til gæster eller skaber et behageligt sted at slappe af i pauserne.

I stuen: En bænk ved vinduet eller væggen giver dig ekstra siddepladser, når du har brug for dem.

I gæsteværelset: Bænken er et ideelt sted at sætte tasker og andre ting, når dine gæster pakker ud.

Bænk i et gæsteværelse med stort klædeskab
VADEHAVETBænk VADEHAVET natur
600,-/stk.
799,- /stk.
Laveste pris 30 dage 799,- /stk. (-25%)

Med sin funktionalitet og stil kan en entrebænk gøre en stor forskel i dit hjem. Hvis du overvejer vores tips ovenfor, er du godt på vej til at finde en, der komplementerer din indretning og opfylder dine behov. Se JYSKs brede udvalg af entrebænke og glæd dig til at forvandle entreen til et stilfuldt og funktionelt rum. 

Udforsk mere

I rampelyset: MARKSKEL-kollektionens møbler med opbevaring

I rampelyset: MARKSKEL-kollektionens møbler med opbevaring

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Sådan vælger du den rigtige garderobe

Sådan vælger du den rigtige garderobe

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger