Badehåndklæder i høj kvalitet i forskellige farver hængende på væg

Sådan vælger du de rigtige håndklæder: Den ultimative guide

Når du er på udkig efter nye håndklæder til hjemmet, er der flere ting, du bør overveje, før du træffer dine valg. Med et bredt udvalg af i håndklæder i forskellige størrelser, materialer, farver og prisklasser kan de mange valgmuligheder hurtigt komme til at virke lidt overvældende.

Uanset om du leder efter prisvenlige håndklæder, der giver dig god værdi for pengene, eller luksuriøse håndklæder fremstillet af de mest eksklusive materialer, er det vigtigt at træffe et informeret valg, så du kan være sikker på at ende med at have gjort dig det rette køb.

Denne guide er designet til at hjælpe dig med at navigere rundt i en verden af håndklæder, så du ender med de helt rigtige håndklæder, der opfylder dine specifikke behov og præferencer. Ved at overveje de forskellige faktorer, vi går i dybden med i denne guide, vil du få håndklæder, der tilfører dit hjem komfort, holdbarhed og stil. 

  1. Håndklæder med fokus på kvalitet og sikkerhed

  Når du køber ting som håndklæder, der skal kunne holde til hverdagen, er der visse faktorer, der er værd at overveje frem for alt andet. Prioritér at få håndklæder af en kvalitet, der matcher dine behov og giver dig god værdi for dine penge. I JYSK opdeler vi vores håndklæder i tre kategorier: BASIC, PLUS og GOLD. Håndklæder i BASIC-kategorien er fås til en meget overkommelig pris og er holdbare, og derfor får du enestående værdi for pengene, mens GOLD-kategorien tilbyder luksushåndklæder af højeste kvalitet – også til en overkommelig pris. I PLUS-kategorien finder du fremragende håndklæder, der balancerer kvalitet og pris.

  Overvej at købe håndklæder af den højeste kvalitet, der passer til dit budget og dine præferencer, for at sikre, at du får håndklæder, der er bløde, absorberende og holdbare, så de holder i lang tid.

  I JYSK er alle vores håndklæder STANDARD 100 by OEKO-TEX® certificerede. Det betyder, at uanset hvilket håndklæde du vælger – uanset type, materiale, farve eller prisniveau – vil du få et håndklæde, der er fri for skadelige kemikalier og dermed fuldstændig sikkert for dig og din familie.

  2. Typer af håndklæder og håndklædestørrelser

  Der findes et væld af forskellige håndklæder at vælge imellem, og hvert håndklæde er lavet med et specifikt formål i tankerne. Det er en god ide at have forskellige håndklæder til forskellige formål i hjemmet.

  Du kan læse mere om de forskellige typer håndklæder, lige fra små vaskeklude til store badelagener, i oversigten over håndklædestørrelser nedenfor. Oversigten indeholder også links til alle typer håndklæder i vores sortiment i hver specifik størrelse. Husk, at mange af vores håndklæder er en del af et sæt, så du kan få håndklæder til forskellige formål, der matcher hinanden.

  Er du på udkig efter håndklæder, du kan tage med til stranden eller poolen? Læs vores blogindlæg om, hvilke håndklæder og tæpper, der er bedst til strandturen.

  Oversigt over håndklædetyper og håndklædestørrelser

  Håndklædetype

  Håndklædestørrelse

  28x30 cm / 28 x 30 cm

  40x60 cm / 40 x 60 cm
  30x50 cm / 30 x 50 cm

  50x100 cm / 50 x 100 cm
  50x90 cm / 50 x 90 cm

  70x140 cm / 70 x 140 cm
  65x130 cm / 65 x 130 cm 

  100x150 cm / 100 x 150 cm

  Vaskeklude

  En vaskeklud er et lille, alsidigt håndklæde, hvis beskedne størrelser passer perfekt til en række forskellige formål. Du kan bruge det til at tørre dig, efter du har vasket dit ansigt, til at tørre dine hænder eller endda til at tørre en babys sarte hud. Vaskekludens kompakte størrelse på 28x30 cm gør det til et håndklæde, der er nemt at håndtere og ideelt til hverdagen.

  Gæstehåndklæder

  Som den mellemste størrelse mellem vaskekluden og det almindelige håndklæde er gæstehåndklædet, der er et alsidigt håndklæde ideelt til at tørre sine hænder på fx et gæstetoilet. Størrelsen på et gæstehåndklæde er typisk 40x60 cm eller 30x50 cm.

  Håndklæder

  Som navnet antyder, bruges håndklæder primært til at tørre hænder på badeværelset. Det almindelige håndklædes alsidige størrelse betyder dog, at det er velegnet til stort set alle formål. Derfor er det også vores anbefaling at investere i håndklæder af høj kvalitet og holdbarhed, så du er sikret, at de kan holde til hverdagens strabadser i lang tid fremover.

  Badehåndklæder

  Sammen med det almindelige håndklæde er badehåndklædet en af de mere populære type håndklæde. Når man skal tørre sig efter et bad, er badehåndklædet det oplagte håndklæde at bruge. Dets størrelse gør det alsidigt og perfekt til daglig brug. 

  Badelagner

  Endnu større end badehåndklædet er badelagnet, som også er det største håndklæde i vores sortiment. Badelagner er oplagte til at tørre sig med efter et bad eller en svømmetur i poolen eller på stranden. Badelagnets store størrelse giver dig ekstra absorberingsevne og komfort, og dermed får du også et yderst behageligt og komfortabelt håndklæde til hverdagen.  

  3. Håndklædets vægt

  Et håndklædes vægt er en meget god indikator for dets kvalitet; jo tungere vægt, desto mere holdbart og absorberende vil det være. Håndklædets vægt måles i gram pr. kvadratmeter (g/m2). Fx er håndklæderne i vores KARLSTAD-kollektion – en favorit blandt vores kunder i mere end 10 år – klassificeret i vores GOLD-kategori og har en vægt på 500g/m2.
  Den følgende vægtkategorisering af håndklæder er en generel rettesnor, der kan gøre det lettere at forstå, hvad vægten på et håndklæde betyder:

  • Lette håndklæder
   300-400g/m2. Lette håndklæder er relativt tynde, tørre hurtigt og er alsidige og passende til en lang række formål.
  • Håndklæder af middel vægt 
   400-600g/m2. Håndklæder i denne kategori er lidt tungere end lette håndklæder og er ideelle til brug som både gæstehåndklæder og badehåndklæder. Det tager lidt længere tid for dem at tørre, men til gengæld føles de generelt blødere og tættere.
  • Tunge håndklæder 
   600g eller mere/m2. Denne type håndklæder betragtes generelt som de mest luksuriøse. Deres tunge vægt betyder, at de er yderst tykke, tætte og bløde. Dette resulterer også i, at de kan absorbere mere vand, men skal bruge længere til på at tørre.

  Når du skal vælge håndklæder til dit hjem, bør du som tommelfingerregel huske på, at tættere og tungere håndklæder kan være mere holdbare, absorberende og blødere – forestil dig de lækreste håndklæder, du kan finde i et kurbad eller på et luksushotel. På den anden side vil håndklæder med en lavere vægt naturligvis give en let følelse og en hurtigere tørretid.

  4. Børnehåndklæder og bademåtter

  Udover de forskellige typer håndklæder nævnt ovenfor i denne guide inkluderer vores sortiment også et stort udvalg af børnehåndklæder prydet med velkendte karakterer og figurer fra legetøj, tegnefilm, film og videospil. Derudover finder du i vores sortiment naturligvis også bademåtter.

  Børnehåndklæder med velkendte karakterer og figurer 

  Bademåtter og andet 

  Udforsk mere

  I rampelyset: Håndklædesæt

  I rampelyset: Håndklædesæt

  Indkøberens favoritter inden for udstyr til badeværelset

  Indkøberens favoritter inden for udstyr til badeværelset

  Tag dig tid til afslappende selvforkælelse

  Tag dig tid til afslappende selvforkælelse

  Sådan vasker du dine nye håndklæder

  Sådan vasker du dine nye håndklæder