Soveværelse med seng og sengebord med fransk flet

Guide: Vælg det rigtige sengebord

Når du først har haft et sengebord, er det ikke til at undvære. Når du har oplevet komforten ved et sted at lægge dine briller, din bog eller sætte et glas vand, bliver sengebordet en vigtig del af dit sovemiljø.

Der er mange forskellige modeller og designs at vælge imellem, så vi har samlet nogle tips, der kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg af sengebord.

Hvor stort og hvor højt?

Overvej til at begynde med, hvor meget plads du har på hver side af sengen, og hvad du vil bruge sengebordet til. Vil du have en lampe på bordet? Eller bare din smartphone eller et vækkeur? De fleste sengeborde er mellem 40 og 50 cm brede og dybe, så find et, der både passer ind i dit soveværelse og til dine intentioner.

Hvis du ikke har meget plads i dit soveværelse, kan du overveje et sengebord til at hænge op. Disse fylder typisk mindre end sengeborde, der står på gulvet.

Sengebordet skal være i niveau med toppen af ​​din madras eller lidt højere. På den måde er det let at snuppe noget fra bordet, også når du ligger i sengen.

Har du brug for opbevaring i soveværelset?

Sengeborde kan være netop det - borde - eller de kan bruges til opbevaring i soveværelset, hvis de har skuffe, skab eller åbne hylder. Et sengebord med opbevaring i form af en skuffe eller et skab kan hjælpe dig med at holde soveværelset ryddeligt, og hvis der er en åben hylde, kan du bruge den til pynteting.

En kombination af en lille skuffe og en åben hylde fungerer typisk godt.

Hvilken stil kan du lide?

Du kan gå efter en klassisk løsning med et sengebord, der matcher din seng eller kommode. Hvis du vil have et flot, symmetrisk og afbalanceret look, har du brug for to matchende sengeborde.

Få vores bedste tip til valg af seng


Du kan dog også vælge to natborde, der ikke matcher hinanden. Du kan måske lide det dynamiske look, eller også er fx en hylde bare bedre egnet i den ene side af sengen, mens et sengebord er perfekt i den anden. Der er ikke noget problem i at have to sengeborde i forskellige størrelser eller faconer. Eller ved kun at have ét - bare sørg for, at det er stort nok til både dine og din partners behov.

Hvilket materiale skal du vælge?

Det er en god ide at gøre sig nogle forskellige overvejelser om materiale, inden du vælger sengebord. Hvis du gerne vil have et glas vand på bordet, skal du vælge et med overflade af metal eller et andet materiale, der er mere plet-afvisende end træ. Hvis du går efter det dynamiske look med forskellige stilarter, kan matchende materialer også være det element, der sikrer et ensartet look i soveværelset.

Sengebord i sort metal, med en skuffe

Tips til belysning og indretning

En bordlampe er perfekt til et sengebord. Sørg for, at du kan tænde og slukke den uden at rejse dig fra sengen, og at lyset ikke blænder dig, når du ligger ned. Hvis du har et lille sengebord, kan du overveje en væglampe. Vaser og nips kan skabe en dejlig atmosfære i soveværelset, men vær forsigtig, hvis du placerer dem på sengebordet - du kan komme til at vælte dem i søvne. En lille blomsterpotte, måske med en kunstig plante, er at foretrække sammen med små pyntegenstande, der kan skabe en rolig stemning ved sengetid.

Udforsk mere

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger