Flotte havestole til din terrasse og altan

En havestol er uundværlig, hvis du vil sidde på altanen eller terrassen og nyde solen, selskabet og et godt måltid. Når vejret er godt bruger de fleste af os haven som en ekstra leverum, en slags kombineret spisestue og dagligstue. Derfor er det vigtigt med behagelige havestole i god kvalitet, og det finder du hos JYSK. Er du på jagt efter en klapstol, højrygget positionsstol med eller uden fodstøtte, en campingstol, strandstol, festivalstol, relaxstol, gyngestol eller stabelstol? Vi har et bredt sortiment i god kvalitet og flotte design. Opnå den allerbedste komfort med nogle gode havehynder til dine havestole. Du kan naturligvis også købe et havebord og evt. en havebænk, der passer til dine havestole. Vores havestole i massivt træ er FSC-mærkede og du finder udvalgte havestole, der er fremstillet af genanvendeligt plastik.

Læs hvordan du vælger dine havemøbler her.

Sådan vælger du de rigtige havestole

Havemøbler har forskellige egenskaber, og det samme gælder for havestole. Vælg derfor en havestol der passer til dig og din smag, både når det handler om design, indretning og komfort.

  • Lille altan eller stor terrasse - dette afgør om du skal vælge smalle stole, en havebænk eller brede havestole evt. med armlæn. Er pladsen trang er det også en god idé at tænke i en sammenklappelig havestol.
  • Højt eller lavt ryglæn - havestole med et højt ryglæn giver en bedre støtte, og er mere multifunktionelle, hvis du tilbringer mange timer i stolen. Lavt ryglæn gør stolene nemmere at flytte og de har et let udtryk og for nogle føles de bedre at sidde i under et måltid.
  • Stabelstol eller positionsstol - stabelstole har den fordel at de - som navnet antyder - kan stables sammen i et hjørne, og dermed ikke fylder ret meget når de ikke er i brug. Positionsstole kan fungere både som spisestol med også som komfortabel afslapningsstol, fordi ryglænet kan ændres til hvileposition

Når du har styr på typen af stol, skal der også tages stilling til farven. Hos JYSK finder du moderne stole i flotte neutrale farver som sort, hvid, grå og natur.

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Det er forskelligt, hvad man ligger vægt på, når man vælger hvilket materiale man ønsker sine havestole er af. Det kan være en fordel at vælge havestole i vedligeholdelsesfrit materiale som plast, polyrattan eller metal. Fælles for disse materialer er, at de kræver minimal vedligeholdelse – de er nemme at rengøre med vand og sæbe, og forbliver pæne uanset vind og vejr, og du kan bruge din tid på havens grønne områder, eller på at nyde solen og slappe af.

Foretrækker du derimod det flotte udseende som træmøbler har, medfølger der mere vedligeholdelse, som f.eks. oliering af træværket. Hvis du undlader olieringen, vil træet med tiden blive mærket af vejret, og få et gråt og slidt look - også kaldet patina. Det er ikke noget som skader træet, ændringen er ren æstetisk.

Læs mere om vores anbefalinger til vedligeholdelse af havemøbler i træ.

JYSK tilbyder et bredt udvalg af havestole i følgende materialer:

  • FSC®-certificeret hårdttræ: Akacietræ, Eukalyptustræ og teaktræ
  • Kunsttræ
  • Aluminium, stål og galvaniseret stål
  • Polyrattan / flet
  • Textilene
  • Polypropylen (plast)

Stole til at tage med på tur

Nogle stole skal bruges til at gøre ture udenfor hjemmet mere behagelige. Her er sammenfoldelige stole i textilene og polyester utrolig praktiske. De fylder minimalt når de er pakket sammen, og lette at ligge i bilen eller campingvognen og tage med på tur, hvad end det er et par timer ved stranden, en tur på festival eller en campingferie i telt eller campingvogn.