Væghylder er smart opbevaring i et soveværelse

SMART indretning og intelligente opbevaringsløsninger

Når der er mangel på plads, er vi mange der ender med at bruge soveværelset til opbevaring - ikke kun til ekstra dyner og puder, men også tøj, papirer, magasiner og alt muligt andet. Følg disse 5 tips til at få ryddet op i soveværelset og få mere opbevaringsplads – uden at gå på kompromis med din stil. Det kan hjælpe på din søvnkvalitet at sove i et rum, der er pænt og ryddeligt, og du kan få mere energi i din hverdag.

1. Brug 30 minutter om ugen på at rydde op og organisere

Gå soveværelset igennem hver uge med en affaldskurv i hånden. Skil dig af med det, som du ikke længere bruger eller behøver. Og bare rolig: Du behøver ikke at smide noget væk, som du egentlig gerne vil beholde.

Lav en "måske"-bunke til de ting, som du ikke umiddelbart vil af med.

Lav også en bunke til de ting, der ikke hører hjemme i soveværelset. Det kan være en brugt tallerken eller måske din datters Barbie-dukker... og glem ikke at se efter under sengen.

Jo oftere du gennemfører denne rutine, jo hurtigere går det. Når du er færdig, skal du smide affaldet ud og sætte tingene i "hører ikke hjemme i soveværelset"-bunken på deres rette sted.

2. Brug sengen til opbevaring

Denne DREAMZONE® GOLD C50 er en elegant løsning med integreret opbevaringsplads, hvor fx sommerdyner kan opbevares om vinteren (og omvendt). Generelt er det en god idé at købe møbler med flere funktioner, hvis du er ude efter pladsbesparende løsninger. Især kan møbler med opbevaringsmulighed hjælpe dig med at skabe et mere ryddeligt soveværelse.

3. Brug pladsen i højden

Hvis dit soveværelse er ganske få kvadratmeter stort, er der ekstra grund til at udnytte den vægplads du har. Væghylder optager ikke gulvplads, og de kan også tjene som det perfekte natbord med plads til dine bøger, briller og smartphone tæt på sengen.

4. Gå igennem din garderobe

Mange mennesker opbevarer deres tøj i soveværelset. Men du behøver ikke en stor garderobe til tøj og undertøj. JENNET tøjstativet kan bruges til skjorter, bukser og kjoler, og resten af dit tøj kan du lægge i en kommode. Derudover er der et tre gode vaner, som du kan have nytte af:

Brug 2 minutter hver dag på at rydde op i din garderobe

Først og fremmest bør du dagligt sørge for at rydde op i dit tøj. Ofte ender brugt tøj i en midlertidig bunke på en stol eller måske gulvet, hvor det kan ligge og rode og forstyrre det visuelle indtryk. Et par gode vaner kan hjælpe dig:

  • Brug 2 minutter hver dag på at hænge dit tøj op, folde det sammen og lægge det i den rigtige skuffe eller i den rigtige stabel på hylderne.
  • Læg snavset tøj i vasketøjskurven med det samme.

Sorter dit tøj hvert halve år

Ud over de gode, daglige vaner, er det en god ide at gennemgå sin garderobe et par gange om året. Start med en enkelt kategori af tøj som fx toppe. Prøv hver enkelt top og overvej om den stadig passer? Det kan tage et stykke tid, men når du har prøvet alt dit tøj, har du et godt overblik.

Lav en bunke med det tøj, som du vil beholde og en bunke med det tøj, som du vil give videre. Fremstilling af textil og tøj kræver mange ressourcer og belaster miljøet, så du skal aldrig smide gammelt tøj ud - altid genanvende.

Behold alt det, der passer dig, og som du bruger ofte. Hvis du ikke har brugt et par jeans i årevis, eller hvis de ikke længere passer eller ser godt ud på dig, så send dem til genbrug.

Fortsæt med sko, jeans, tasker osv.

Hænger dit tøj i entreen? Få praktiske ideer til opbevaring  

Gå igennem skufferne i kommoden

Når du er færdig med at gennemgå dit tøj, så kig på resten af indholdet i din kommode - en skuffe ad gangen.

Igen skal du lave tre bunker: Behold, send videre og affald. Det, som du vil beholde, lægger du tilbage i skuffen igen.

  • Smid det ud, som du ikke vil beholde.
  • Og læg giv videre-bunken i en pose og gå en tur forbi din yndlings genbrugs-forretning.
  • Gem en skuffe til alle de ting, som du vil beholde af sentimentale årsager: Gamle kærestebreve eller tegninger fra børnene.

5. Ryd alle overflader

Gå gennem rummet og gør dit bedste for at fjerne alt, hvad der stadig bare ligger og flyder. De eneste ting, der bør står fremme, er ting med en funktion (fx en lampe) og måske et par dekorative elementer. Opbevar andre ting som fx smykker, håndcreme eller sovemaske i små bokse. Det vil skabe et dejligt, roligt look i dit soveværelse.

Udforsk mere

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Sådan vælger du den rigtige garderobe

Sådan vælger du den rigtige garderobe