SUPERDAGE - SPAR OP TIL 50%

Opbevaringsbokse på hylder og sikkerhedsnåle i en bunke

Vores 7 bedste råd til hvordan du rydder op i dit hjem

Har du brug for nogle gode tips til at rydde op og holde dit hjem ryddeligt og hyggeligt? Med vores 7 gode råd kan du nemt og hurtigt få klaret oprydningen. Læs vores 7 bedste oprydningsråd og gør din hverdag lidt lettere.

  1. Før du går i gang: Find en affaldspose, støvklud og en tom vasketøjskurv

Start oprydningen med at smide alt affald i affaldsposen, saml alt der ikke hører til i rummet i vasketøjskurven, tør alle flader med støvkluden og vupti: så dit hjem præsentabelt igen.

  1. Start altid med rengøring af alle flader

Tag én flade af gangen – og undgå at rode på de flader som er blevet rengjort! Står du med ting, som ikke hører hjemme nogen steder, så saml dem i sengen/sofaen og forhold dig til dem, når alle flader er rene.

  1. Ryd op efter kategori og ikke efter rum

Start altid med de nemmeste kategorier, og arbejd dig hen imod de svære. Vi anbefaler, at du starter med kategorier såsom tøj og bøger og slutter af med ting med affektionsværdi.

  1. Del oprydningen op i 3 kategorier

En stor del af oprydning er at skille sig af med ting, som man ikke længere bruger eller har brug for. Organiser din oprydning ved at dele de ting, du ikke bruger,  i 3 kategorier: "Smid ud", "Genbrug" og "Sælg".

  1. Organiser med fokus på dine yndlingsting

Tøm fx skuffen med skønhedsprodukter, og vælg de yndlingsprodukter som du ofte bruger. Smid resten ud eller giv dem væk. Det er meget nemmere at vælge ens yndlingsting frem for de ting, der skal smides ud. 

  1. Forlad aldrig et rum tomhændet

Med andre ord – ryd op regelmæssigt. Det virker måske oplagt, men det virker! Gør det til en vane aldrig at forlade et rum uden noget i hænderne. Overvej hvor mange ting du kan få ryddet op hver dag!

  1. Følg 80/20 reglen – 80% ryddeligt og 20% rodet

Accepter at 80% af dit hus er pænt og ryddeligt, og 20% er rodet. Ved at følge denne regel vil du opleve, at oprydning og rengøring kommer til at fylde mindre i dit liv både tids- og tankemæssigt.

Flere gode oprydningstips

Vi håber, at du kan bruge vores råd, og at de gør oprydningen derhjemme lidt nemmere. Hvis du ikke kan få nok af vores tips, så er her 2 bonus-tips til dig:

Bonus-tip nummer 1: Hæng dine bøjler den forkerte vej

Har tøjskabet brug for en seriøs oprydning? Så har vi det perfekte tip til dig. Start med at vende alle bøjlerne i dit tøjskab den forkerte vej. Hver gang du bruger et stykke tøj på en bøjle, så vender du bøjlen den rigtige vej igen. Tjek dine bøjler efter 2 uger og se, hvor mange bøjler, som hænger den forkerte vej. Med dette bonus-tip får du på en nem og visuel måde tydeliggjort, hvilket tøj du bruger, og hvad der bare fylder i skabet.

Bonus-tip nummer 2: Anskaf dig en vasketøjskurv til rent tøj

Dette tip er perfekt til dig, hvis soveværelse jævnligt ligner en eksploderet tøjfabrik. Det er til dig, der lige skal prøve fem forskellige sæt tøj før, du finder det helt rigtige. Lyder det som dig? Så skal du anskaffe dig en ekstra vasketøjskurv. Den skal bruges til det rene tøj, som du ikke lige har tid til at lægge sammen igen om morgenen.

Har du nogle gode tips til oprydning og rengøring, så del dem gerne med os i kommentarfeltet!

 

Udforsk mere

Indkøberens favoritter inden for dekorative kurve

Smart entré-indretning

Indret et fedt multifunktionelt vaskerum

5 tips til indretningen af entréen

Find din lokale JYSK-butik

Få råd og vejledning fra vores butikspersonale, og se vores brede udvalg i butikken.