Sort bænk med opbevaring og skoskab i entre

Smart entré-indretning

Din entre er det første, der møder dig selv og dine gæster, så derfor er det vigtigt, at den er pæn og ryddelig. Men det kan være svært at holde orden, for entreen er et gennemgangsrum, ofte på få kvadratmeter, og der skal være plads til overtøj, sko, tasker og meget mere. I dette blogindlæg kan du få idéer til funktionel og smart opbevaring i entreen.

1. Skjul dine ting bag låger, i skuffer eller kurve

Først og fremmest skal du sørge for at indrette entreen, så du kan gemme tasker, vanter, sko osv. af vejen. Det kan være i et skab, en kommode, et skoskab, en bænk med opbevaring eller en reol med gardiner for. Det vigtigste er, at dine ting bliver skjult, så entreen kan få et roligt og ryddeligt udtryk.


Tip: Er din entre en smal gang, så tjek først, om der er plads til at lukke skabslåger eller skuffer helt op. Hvis ikke, kan det være en bedre ide at sætte hylder op med kasser eller kurve, der kan trækkes ud enkeltvis.

2. Udnyt højden i din entré

Smart og funktionel opbevaring handler i høj grad om at udnytte pladsen i rummet optimalt. Har du en entré med højt til loftet, så udnyt det til at hænge hylder højt i rummet. Måske er der plads til at hænge flere hylder over hinanden og skabe et reolsystem, hvor der er plads til pynteting eller opbevaringskurve. Hylder og kurve kan i sig selv være dekorative, og de kan dermed være med til at løfte indretningen visuelt, samtidig med at du får masser af opbevaringsplads.

Når du fjerner genstande fra synsfeltet, giver du entréen et ryddeligt udtryk. Der er kan være mange kvadratmeter på væggene, så det er med at udnytte dem til at skabe orden, så du kan fjerne ting, der ellers står og roder på gulvet.  


Tip: I en lille entré med flere døre kan du med fordel hænge hylder over dørene, så du udnytter pladsen bedst.

3. Udnyt pladsen på væggen med knager

Knagerækker er både dekorative og praktiske, da både børn og voksne nemt kan hænge jakker, tasker eller andre ting op og hjælpe med til at holde orden.

Hvis entreen er meget smal, kan en knagerække virke meget massiv. Fordel i stedet enkelte knager på væggene og hæng dem i forskellige højder, så alle kan nå. Det giver også entréen et mere dynamisk udtryk, uden den kommer til at se rodet ud.

Entre opbevaring: Skoskab, bænk og knager


Tip: Hænger du bøjler klar på knagerne, inviterer det til at hænge overtøjet pænt op. Det fylder mindre i rummet og gør jakken eller frakken til en del af indretningen.

4. Få smart opbevaring med funktionelle møbler

En anden oplagt måde at skabe en funktionel og smart opbevaring i entréen er at indrette med multifunktionelle møbler – dvs. at ét møbel har flere formål. Det kan fx være en bænk med opbevaring, hvor du både får en siddeplads og en opbevaringsløsning, der kan gemme dine ting af vejen. Sådan sparer du plads, samtidig med at de ting og funktioner, som du har brug for, er til din rådighed.


Få mere inspiration til indretningen af din entré.

5. Tænk ud af boksen

Funktionelle opbevaringsløsninger i entréen handler også at tænke ud af boksen og bruge sine ting på nye, kreative måder. Eksempelvis kan et skoskab, som kun optager lidt plads, sagtens bruges til andre formål end opbevaring af sko. Huer, handsker og halstørklæder kan med fordel gemmes væk i skoskabet. På den måde er de på én gang tilgængelige og ligger ikke og roder i entréen. På toppen af skoskabet er der lige plads til en bakke til nøgle opbevaring.

6. Brug kurve til opbevaring

Der kan næsten ikke siges nok godt om kasser og kurve. De er perfekte til at sortere dine ting i passende ”portioner”, de gemmer dem af vejen, og har du sorteret effektivt, er det nemt at finde dine ting igen.

Er I flere, der bor under samme tag, er det nemt at tildele en kurv til hver, og med et navneskilt finder alle let sine ting.

Hvis du vælger nogle kasser eller kurve i en neutral stil eller farve, optager de ikke så meget plads rent visuelt, men falder i med væggen eller hvor de står.

 


Tip: Hvis du en dag får lyst til at give entréen en makeover, er det nemt at gøre ved at skifte kurvene ud. 

7. Spejle kan få rummet til at se større ud

Et spejl gør ikke i sig selv en entre mere ryddelig, men kan til gengæld få den til at virke mere rummelig. Med et stort, flot spejl med en enkel ramme kan du få mere lys i rummet og få det til at se større ud. Skal du have et nyt skab til entreen, kan du med fordel vælge et, der har spejllåger.


Læs mere om hvordan du vælger det rette spejl

8. Gode vaner

Først og sidst handler en ryddelig entre om at skabe nogle gode vaner. Gør det til en vane at sætte sko i skoreol eller skoskab, når du kommer ind. Læg nøglerne i bakken, og hæng jakken på bøjle, så der er en krog ledig, når den næste person kommer ind ad døren. Sæt tasken på plads og læg huer og vanter i deres kurv eller skuffe.

Tip:  Du sparer tid og kræfter ved at finde et fast sted til nøgle opbevaring. Giv nøglerne et hjem i en bakke eller en opbevaringsæske, så du altid ved, hvor du kan finde dem. Også af sikkerhedsmæssige årsager er det en god ide at gemme dem af vejen.

Udforsk mere

Vælg den rigtige entrebænk

Vælg den rigtige entrebænk

I rampelyset: MARKSKEL-kollektionens møbler med opbevaring

I rampelyset: MARKSKEL-kollektionens møbler med opbevaring

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab