Kontorplads med kontorstol og skrivebord

Få inspiration til indretning af dit hjemmekontor

​ Mange mennesker har fået mulighed for at arbejde hjemmefra i løbet af arbejdsugen. Her kan du få tips til at vælge kontorstol, skrivebord og tilbehør, der gør arbejdet lidt lettere og sjovere, og dit hjemmekontor mere personligt.  

Vælg de rigtige møbler til dit hjemmekontor

Skrivebordet er blandt hjemmekontorets mest pladskrævende møbler. Hvis pladsen er begrænset, er det derfor vigtigt at overveje, hvor stor bordpladen skal være. Har du en separat computerskærm, er det vigtigt, at bordet har en vis dybde, mens du kan nøjes med mindre plads, hvis du benytter en bærbar computer. Arbejder du meget hjemme, kan det være nødvendigt med et hæve-sænke-bord, der ikke alene kan indstilles i højden, men som også har en ekstra dyb bordplade. 

Få flere tips til valg af skrivebord

Vil du gå lidt på kompromis med bordpladens størrelse, kan du vælge et skrivebord med skuffer. Med skuffer kan du nemt lægge dokumenter væk, når du er færdig med at arbejde, og du undgår, at arbejdet er synligt, når du gerne vil holde fri. Som et alternativ til skuffer kan du også benytte brevmapper eller anden opbevaring til papirer og skriveredskaber.

Hvis du indretter dit hjemmekontor i soveværelset, spisestuen eller dagligstuen, kan du med fordel afskærme kontoret fra resten af rummet, fx sengen i soveværelset. Her kan en reol som rumdeler være en god løsning.  

Vælg kontorstol med omhu

Det måske vigtigste møbel i dit hjemmekontor er kontorstolen. En god kontorstol skal først og fremmest kunne indstilles i ryg og sæde, så den passer til dig. Måske drømmer du om en rigtig chefstol med blød polstring og vippefunktion. Eller måske er du mere til en klassisk kontorstol, der ikke fylder så meget.

Kontorstole med høj ryg

En kontorstol med høj ryg giver støtte til ryggen og til dels også til nakken. Det er en kontorstol for dig, der ønsker fleksibilitet og komfort. Den høje ryg støtter hele din ryg og giver dig derudover fuld bevægelse.

Kontorstole med lav ryg

Kontorstole med lav ryg er blandt de mest populære modeller til hjemmet og arbejdspladsen. Denne type kontorstol er mindre og nem at bruge i indretningen. Selvom kontorstolen med lav ryg ikke har nakkestøtte, støtter den stadig balancen i kroppen.

Ergonomiske kontorstole

En kontorstol med en avanceret ergonomisk funktion er for dig, der gerne vil have en kontorstol, som kan indstilles i højde, sæde, armlæn og ryg. Døjer du med dårlig ryg eller ømhed i nakken, vil det være oplagt at vælge en ergonomisk kontorstol med alle funktioner til den optimale støtte.

Få flere tips til valg af kontorstol

Belysning

Uanset om dit hjemmekontor er stort eller lille, er belysningen vigtig for dit arbejde. Du kan vælge en bordlampe, som placeres direkte på skrivebordet – enten en klassisk arbejdslampe eller en mere stilfuld version.

Gør din indretning personlig

Dit valg af møbler til hjemmekontoret er afgørende for gode arbejdsgange, men det er de små ekstra ting i kontoret, som gør din indretning personlig og hyggelig. Sørg for at gøre plads til et billede eller en plante for at skabe lidt hygge. Hvis du gerne vil holde bordpladen fri, kan du hænge en billedhylde op over eller ved siden af bordet. Sæt evt. dine billeder i rammer, måske i en farve der er i kontrast til vægfarven. Skal dit kontor være ekstra hyggeligt, kan det pynte med en pude eller et varmt skind i kontorstolen. 

Udforsk mere

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

3 gode råd til indretning af hjemmekontoret

3 gode råd til indretning af hjemmekontoret

Guide: Valg af skrivebord til hjemmekontoret

Guide: Valg af skrivebord til hjemmekontoret

3 forskellige typer hjemmekontor

3 forskellige typer hjemmekontor