Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

SUPERDAGE – SPAR 20-60%*KØB NU


Find ud af hvilken udendørstype du erTAG TESTEN HER

Kontorplads med kontorstol og skrivebord

Få inspiration til indretning af dit hjemmekontor

Dato:

Kategori: Kontor

Tags: Hjemmekontor, Kontorartikler, Kontorstol, Skrivebord

Stadig flere mennesker har fået mulighed for at arbejde hjemmefra i løbet af arbejdsugen. Måske er du én af dem? Men hvordan indretter du egentlig dit hjemmekontor, så du får størst mulig glæde af det – og uden at det måske behøver at koste alverden?

Her kan du læse mere om, hvordan du indretter et praktisk hjemmekontor. Find inspiration til at vælge møbler og tilbehør, der gør arbejdet lidt lettere og sjovere, og dit hjemmekontor mere personligt.

Vælg de rigtige møbler til dit hjemmekontor

Skrivebordet er blandt hjemmekontorets mest pladskrævende møbler. Hvis pladsen er begrænset, er det derfor vigtigt at overveje, hvor stor bordpladen skal være. Har du en ekstern computerskærm, er det vigtigt, at bordet har en vis dybde, mens du kan nøjes med mindre plads, hvis du benytter en bærbar computer. Arbejder du meget hjemme, kan det være nødvendigt med et hæve-sænke-bord der både kan indstilles i højden og som har en ekstra dyb bordplade. 

Vil du gå lidt på kompromis med bordpladens størrelse, kan du vælge et skrivebord med skuffer. Med skuffer kan du nemt lægge dokumenter væk, når du er færdig med at arbejde, og du undgår, at arbejdet er synligt, når du gerne vil holde fri. Som et alternativ til skuffer, kan du også benytte brevmapper eller anden opbevaring til papirer og skriveredskaber.

Særligt hvis du indretter dit hjemmekontor i et andet rum, kan du med fordel afskærme kontoret fra resten af møbler i rummet, fx sengen i soveværelset. Her kan en reol som rumdeler være en løsning.  


Vælg kontorstol med omhu

Det måske vigtigste møbel i dit hjemmekontor er kontorstolen. En god kontorstol skal først og fremmest kunne indstilles i ryg og sæde, så den passer til dig. Måske drømmer du om en rigtig chefstol med blød polstring og vippefunktion. Eller måske er du mere til en klassisk kontorstol, der ikke fylder så meget.

Kontorstole med høj ryg

En kontorstol med høj ryg giver støtte til ryggen og tildels også til nakken. Det er en kontorstol for dig, der ønsker fleksibilitet og komfort. Den høje ryg støtter hele din ryg og giver dig derudover fuld bevægelse.

Kontorstole med lav ryg

Kontorstole med lav ryg er blandt de mest populære modeller til hjemmet og arbejdspladsen. Denne type kontorstol er mindre i størrelsen og nem at bruge i indretningen. Selvom kontorstolen med lav ryg ikke har nakkestøtte, støtter den stadig balancen i kroppen.

Ergonomiske kontorstole

En kontorstol med en avanceret ergonomisk funktion er for dig, der gerne vil have en kontorstol som kan indstilles i højde, sæde, armlæn og ryg. Døjer du med dårlig ryg eller ømhed i nakken vil det være oplagt at vælge en ergonomisk kontorstol med alle funktioner til den optimale støtte.


Gør din indretning personlig

Uanset om dit hjemmekontor er stort eller lille, er belysningen vigtig for dit arbejde. Du kan fx vælge en bordlampe, som placeres direkte på skrivebordet. Dit valg af møbler til hjemmekontoret er afgørende for gode arbejdsgange, men det er de små ekstra ting i kontoret, som gør din indretning personlig og hyggelig. Sørg for at gøre plads til et billede eller en plante for at skabe lidt hygge. Hvis du gerne vil holde bordpladen fri, kan du hænge en billedhylde op over eller ved siden af bordet. Sæt evt. dine billeder i rammer, måske i en farve der er i kontrast til vægfarven. Skal dit kontor være ekstra hyggeligt kan det pynte med en pude eller et varmt skind i kontorstolen. 

God arbejdslyst.