MØBELDAGE - SPAR OP TIL 50% PÅ INDENDØRSMØBLER

Festligt dækket sommerbord med gaver til studenten

Find den perfekte studentergave

Hvad skal man give til den nybagte student? En god gave er nyttig, holder længe og passer til den person der skal modtage den. Du får her 15 studentergave forslag på denne liste med ideer, der vil gøre både ham og hende glade.

Når studenterhuen er i hus, vælger mange at fejre det med en studenterfest for venner og familie. Hvis du er inviteret med til fest og har brug for hjælp til, hvad du skal give den nybagte student i gave, så hjælper vi dig med inspiration. 

Uanset om du har en ønskeseddel at gå ud fra eller ej, er det oplagt at give flytte-hjemme-fra-gaver, fordi de fleste studenter skal finde deres eget sted at bo inden for relativt kort tid. Her får du 15 spændende studentergave forslag:

1. Væghylde

En væghylde kan både hjælpe med at holde styr på hverdagen og være et dekorativt element i indretningen af en studielejlighed.  

Væghylde i træ med fyrfadslysholder, et krus med blyanter og andre dekorative genstande


Med en væghylde er det nemt at sætte billeder op og have huskelister ved hånden. Den kan hæges op både i entreen, køkkenet, over sengen eller skrivebordet, alt efter hvor den passer bedst. 

2. Et indrammet billede

Denne ide passer godt sammen med væghylden. Har du et godt foto af dig selv i selskab med studenten, kan du sætte det i ramme og give det sammen med væghylden – flueben ved hyggelig og personlig indretning.

3. Et vægur - praktisk og dekorativt

Et vægur er både praktisk og dekorativt. Uanset hvor meget – eller lidt – plads, der er i den kommende studenterlejlighed, kan man altid finde plads til et vægur

Forskellige vægure

4. Lysestager 

Lysestager er dekorative og ikke til at komme udenom, når man vil skabe en hyggeligt stemning. Fyrfadsstager kan udstyres med fyrfadslys med LED, så man kan undgå sod og brandfare.

5. Vase

En vase er altid dekorativ, særligt hvis der følger en buket blomster med.

Bord med pyntebakke, vase med kunstige blomster og lysestager med stearinlys

6. Buket af kunstige blomster

Hvis du har besluttet dig for at give studenten en vase, kan du fylde den med kunstige blomster – en evighedsbuket, der bevarer sit flotte udseende lang tid frem, og som er et varigt minde.

7. Pyntepuder  

En eller to fine puder til sofaen eller lænestolen kan både hjælpe til en god siddestilling, når man hygger sig med en bog, og skabe et strejf af farve i en ny studenterbolig.

Få flere tip til indretning af studieboligen

Grå sovesofa med mønstret pude og rundt hjørnebord

8. Badekåbe

Måske skal den nybagte student flytte i bofællesskab eller på kollegium med bad på gangen? Så er det rart at kunne tage en badekåbe på, når man går frem og tilbage til værelset.

9. Bordlampe

Selv kompendier og fagbøger kan man hygge sig med, hvis man sidder godt i en blød stol. En bordlampe er måske lige det, der skal til for at for at lyse en mørk krog op. 

Bord med bordlampe, vase med kunstige blomster og blomsterpotte

10. Spejl

Studieboliger er ofte ikke så store, så det kan være et sats at give studenten et møbel – du ved ikke om der er plads. Men der vil næsten altid være vægplads til et fint spejl. Oven i købet kan spejle være med til at få boligen til at se mere rummelig ud.

11. Påklædningsskærm

I en etværelses lejlighed er det rart at kunne adskille spise- og sovearealet. Med en påklædningsskærm får man en rumdeler, der kan placeres lige hvor det passer.

Bambus påklædningsskærm fungerer som en rumdeler mellem en spisestue og en soveplads

12. Tøjsteamer

Måske er studenten på jagt efter et studiejob? Det gælder om at være velklædt, hvis man skal til samtale, og med en tøjsteamer kan man glatte skjorten på 2 minutter, uden at finde strygebræt frem først.

13. Kurv

Alle har brug for et sted at opbevare magasiner, strømper, strikketøj, papirer osv. En kurv er ideel, og når du giver en kurv som gave har du muligheden for at fylde den op med andre ting, som en nybagt student kan få brug for til sit nye liv som udeboende – fx håndklæder eller andet badeværelsesudstyr.

Fletkurv med plaid og en grøn gulvvase under en bænk

14. Pude

Der er ikke noget som at lægge hovedet på en dejlig pude efter en lang dag. Puder fås i alle prisklasser, så her har du mulighed for at forkæle den nybagte student lidt ekstra.

15. Dyne

Hvis du virkelig vil pusle om modtageren, så suppler puden med en dyne. En god nats søvn er afgørende for, hvor godt man fungerer om dagen, og så studenten helt flytteklar, når det bliver aktuelt.


Andre spændende studentergave ideer er en kontorstol eller et skrivebord, som er nyttigt, hvis modtageren skal læse videre, eller et gavekort, som kan bruges til lige hvad man har lyst til. 

God fornøjelse med at finde den perfekte studentergave.

 

Udforsk mere

Inviter forårsvarmen indenfor i dit hjem

Praktisk indretning med kunstige planter

Den personlige billedvæg: Tips og idéer

Værtindegaver til påskefrokosten

Find din lokale JYSK-butik

Få råd og vejledning fra vores butikspersonale, og se vores brede udvalg i butikken.