Tre mennesker hygger sig og drikker kaffe

Alt hvad du behøver til overnattende gæster

Ved festlige lejligheder som fødselsdage, jul, nytårsaften og jubilæer har mange af os overnattende gæster og bliver derfor nødt til at tænke på gæstesenge, ekstra siddepladser, service, håndklæder mv. Når du har sikret, at der er behageligt for alle, er det nemmere at slappe af og hygge sig.

Vi har sammensat en liste over nyttigt udstyr som er praktisk at have, når du har flere mennesker i huset end du plejer. Hos JYSK kan du få det hele til en rimelig pris.

Gør plads til frakker og bagage

Når gæsterne ankommer, har de brug for et sted at hænge deres frakker og lægge deres bagage. Gør plads til frakkerne i din garderobe eller på dit tøjstativ. Du kan få smarte versioner, der kan klappes sammen og gemmes væk igen, når gæsterne er rejst igen.

Ekstra siddepladser omkring middagsbordet

Klapstole er praktiske. De er nemme at folde ud og fylder kun lidt, når du ikke bruger dem. Overvej også, om du har brug for flere siddepladser i stuen. En puf er et super nyttigt møbel, der både kan fungere som en ekstra siddeplads, opbevaringsenhed, et lille bord eller en skammel.

Læs mere om valg af puf

Ekstra service

Hvis du ikke vil bruge tid på at vaske op, når du har gæster, kan et par ekstra kopper og skåle være løsningen for dig. Når dine gæster er rejst, kan du bruge skålene til fin indretning, og kopperne kan bruges til dekorativ opbevaring af blyanter på dit skrivebord. Husk også på, at det altid er en god idé at have ekstra servietter på lager. 

Sovepladser til dine gæster

Gæstesenge, luftmadrasser og foldemadrasser har hver især deres fordele. Gæstesenge er hævet over gulvet, hvilket gør det meget nemmere at komme ind og ud af sengen, og de kan placeres i hjørnet hver morgen under opholdet. Luftmadrasser kan gemmes væk i en taske mellem opholdene, og foldemadrasser har en meget overkommelig pris.

Læs mere omkring fordelene og ulemperne ved gæstesenge, luftmadrasser og foldemadrasser

Husk at spørge dine gæster, om de selv medbringer soveposer og puder, eller om de gerne vil låne af dig.

Nødvendigt badeværelsesudstyr

En god vært sikrer også, at alle kan bevare et højt niveau af hygiejne. Lad dig inspirere af restauranter, hvor papirhåndklæder er blevet erstattet af gæstehåndklæder eller vaskeklude, der kan vaskes efter hver brug. Opbevar dem i en sød kurv på badeværelset, så de er let tilgængelige.

Praktiske opbevaringsløsninger til dit ekstra udstyr

Når dine gæster er rejst, og du kan se tilbage på et hyggeligt besøg, har du måske brug for et sted at opbevare de ekstra dyner, puder, håndklæder osv. til næste gang. 

Nu er du klar til at byde dine overnattende gæster velkommen!

Udforsk mere

Vælg den rigtige entrebænk

Vælg den rigtige entrebænk

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

Isolerende gardiner kan hjælpe mod støj, varme og kulde

I rampelyset: MARKSKEL-kollektionens møbler med opbevaring

I rampelyset: MARKSKEL-kollektionens møbler med opbevaring

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab