Altan indrettet med loungestol, bænk og rullevogn

5 tips til indretning af altanen

Alle har deres egen måde at nyde sommeren og det gode vejr. Uanset om du har en rummelig have eller en lille altan, kan velvalgte havemøbler hjælpe med skabe et hyggeligt uderum med mange funktioner. 

Lad dig inspirere af vores 5 tips til indretning af dit uderum, så du kan skabe et indbydende uderum, der er perfekt til at nyde dine sommerøjeblikke.

1. Vælg multifunktionelle havemøbler

Når pladsen er begrænset, er det en god idé at tænke over, hvordan møbler kan bruges på forskellige måder. Det kan være en skammel, der både kan fungere som siddeplads og et lille bord.


Et andet oplagt multifunktionelt møbel er en havebænk. Brug den som 2-3 siddepladser, som kombineret bord og siddeplads eller brug den som en behagelig siddeplads, hvor du kan få fødderne op.

En stor fordel ved små uderum er, at det er nemt at skabe en hyggelig atmosfære. Skab hygge på din havebænk med planter og lanterner.

2. Overvej hvordan du bruger din altan

Tænk over hvordan du oftest vil bruge dit uderum. Når pladsen er lille, bliver du nødt til at prioritere. Hvis du havde en rummelig have, ville der være masser af plads til både loungesæt, havesæt og måske et hyggelig bålsted.

Men da det ikke er din virkelighed, så overvej, hvordan du vil bruge pladsen. Kan du lide at invitere folk til en middag udenfor? Er du mere til at nyde dit eget selskab med en bog og et glas vin? Eller vil du dyrke dine egne krydderurter og grøntsager? Alle tre scenarier er realistiske på de fleste altaner.


Ved at vælge kombinationen af ​​en havebænk og en loungestol får du både siddepladser til 3-4 personer og samtidig en meget komfortable løsning, når du er alene.

En nem vej til hygge på altanen er masser af planter, der giver skygge og stemning, og fyld stol og bænk med puder og plaider – super behageligt og super hyggeligt.

3. Tilføj en funktionel opbevaringsløsning

Et rullebord er en fleksibel løsning til altanen. Den er nem at flytte rundt på og kan bruges som bord til snacks eller du kan lave en lille have i flere niveauer med planter i forskellige størrelser.


Et rullebord kan også bruges som opbevaringsplads til det du bruger dagligt på altanen såsom glas, solcreme, bøger og vandkande. En anden god opbevaringsløsning er en bænk med indbygget opbevaringsplads.

4. Skab en grøn oase

Fyld din altan med grønne of farverige planter, og skab følelsen af ​​den baghave, du altid har ønsket dig. Tilføj krydderurter og få din altan til at dufte lige så godt, som den ser ud.

Havekrukke med grøn plante placeret på træbænk


Skab et hyggelig og moderne udtryk med plantekasser i forskellige former og farver. Fyld dem med grønne planter og farverige blomster.



Kurve er ikke kun smarte til opbevaring af puder og tæpper, men kan også fungere som plantekasser med deres flotte struktur og smukke farver. Husk at sætte en underkop i.

5. Skru op for hyggen med tekstiler og kurve

Ønsker du at få din altan eller terrasse til at føles lige så hjemlig som resten af ​​din bolig? Tag et kig på din stue og få inspiration til, hvordan du tilføjer det personlige præg til din altan.

Lounge chair with orange quilted blanket


Se på alle de forskellige tekstiler du har i din stue f.eks. plaider, puder, tæpper og bløde komfortable møbler og genskab en lignende stil i dit uderum.

 

 

Udforsk mere

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Hvilken type haveejer er du?

Hvilken type haveejer er du?

Den perfekte havefest

Den perfekte havefest

Guide: Sådan vælger du de rette havestole

Guide: Sådan vælger du de rette havestole