Børn der leger og smart opbevaring

Undgå legetøjskaos: Få et funktionelt legehjørne i stuen

Et legehjørne i stuen er en nødvendighed hos de børnefamilier, som foretrækker at have børnene lige i nærheden, når de leger. Det er trygt og rart for alle parter, men stuen kan hurtigt forvandle sig til et kaos af bamser, legoklodser og andet farverigt legetøj. Bliv klogere på, hvordan du kan indrette et funktionelt legehjørne i stuen, hvor der både pænt og ryddeligt og plads til børn og deres leg.

Afgræns børnehjørnet  

Først og fremmest gælder det om at afgrænse området, hvor børnene har ”hjemme” i stuen. Det kan du gøre ved at markere zonen med et tæppe, med hylder på væggen, ved at male væggen i en særlig farve, eller ved at dele rummet op med et konsolbord eller lign. Husk at sørge for, at møblerne står fast og ikke kan vælte. Mange børn synes, at det er hyggeligt med et område der er deres domæne, og det er nemmere for dem at rydde op, når de er færdige med legen. 

Opbevaringsløsninger er det vigtige 

Dernæst skal du sørge for at der skuffer, skabe og kurve nok til at rumme alle børnenes legesager. Hvis du holder af minimalistisk stil, er bamser og byggeklodser nok ikke det, du foretrækker i stuen, men et børnehjørne med orden i sagerne kan sagtens matche indretningen i resten af dit hjem – hvad enten den er lys og minimalistisk eller farverig og voluminøs. 

Læs også om indretningsidéer til børneværelset

Hvis du vælger ”lukkede” opbevaringsløsninger som fx et skab eller skænk, er det let at gemme legesagerne af vejen. Du kan også være en kreativ og dekorere indersiden af lågerne, så der åbner sig en verden af leg, når skabet lukkes op. Mal i barnets yndlingsfarve eller med tavlelak, så barnet kan tegne på indersiden af lågen.

Med kurve og kasser er det ekstra nemt at finde lige dukke man leder efter, og det fremmer legen. Sæt små mærker på kasserne med en tegning af hvad de rummer hver især – eller skriv med blokbogstaver, hvis dine børn nærmer sig læse-alderen. 

Med en reol med flytbare hylder, kan du nemt tilpasse rummene efter barnets legetøj, så der både er plads til en borg og billedbøger eller andre mindre ting. Et plus ved at opbevare legetøj i en reol er desuden, at det altid er muligt at få legetøjet væk fra gulvet i en hurtig vending.

Skab et sjovt univers

Det gælder selvfølgelig også om at indrette et område, hvor børnene synes, at det er sjovt at opholde sig. Der skal være gulvplads nok til at man kan sætte den store togbane op, store gulvpuder kan gøre legehjørne ekstra hyggeligt og komfortabelt – eller være sjove at tumle med, og en sækkepude eller madras eller kan være praktisk, når børnene vil slænge sig foran tv’et. Læg puderne i en bunke på et tæppe eller sæt dem op ad stuens væg for at skabe en god siddeplads. Mange børn synes også, at det er hyggeligt med møbler, der passer dem i størrelsen, eller at gemme sig lidt væk i en hyggelig hule. 

Og vupti, så har du et område, hvor børnene kan lege og have det sjovt, og hvor I nemt kan gemme tingene af vejen inden sengetid, så børnehjørnet bliver klar til en ny dags leg. 

Udforsk mere

Vælg den rigtige entrebænk

Vælg den rigtige entrebænk

I rampelyset: MARKSKEL-kollektionens møbler med opbevaring

I rampelyset: MARKSKEL-kollektionens møbler med opbevaring

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Sådan vælger du den rigtige garderobe

Sådan vælger du den rigtige garderobe