SUPERDAGE - SPAR OP TIL 50%

Loungesæt på terrasse med havekrukker

Hvilken type haveejer er du?

Der er lige så mange forskellige haver, som der er boliger. Se bare på naboens have. Selvom den størrelsesmæssigt svarer nogenlunde til din egen, er den sikkert indrettet helt anderledes - med andre havemøbler, planter, blomster osv. Din nabo kan være den lidt dovne type med en have, der kræver minimalt vedligehold - eller måske er din nabo familietypen, som har indrettet haven på børnenes præmisser med gynger og trampoliner. Men hvad med dig selv? Prøv om du kan genkende din egen have i en af disse 4 forskellige typer.

Haven for aktive havemennesker

Har du blomsterbede og krukker, der har brug for din kærlighed og omsorg? Luger du ukrudt, så snart du får chancen? Har du kun et lille cafesæt til korte hvil mellem græsslåning og beskæring af roserne? Så er du helt sikkert den aktive haveejer-type. Ligesom Bedstemor And på sin gård har du altid travlt i din have. Der er en god sandsynlighed for, at du bager tærter med æbler fra egen have og bruger hele vinteren på at lave planer for den kommende havesæson.

Vores råd: Husk at finde tid til at nyde frugten af dit hårde arbejde.

Familiehaven

At slå græs i din have er ikke for sjov! Når du går ud i haven, har du et gyngestativ på din venstre hånd, en sandkasse på din højre hånd og foran dig: trampolinen. Du snubler over en kroketkølle på vej til havebordet, hvor du og din familie nyder måltiderne, når vejret tillader det. Din have er faktisk mest børnenes have. Den holder dem travlt optaget, så du måske kan finde lidt tid til dig selv (indendørs – lige indtil de finder dig).

Vores råd: Husk at vise børnene tilfredsstillelsen ved at dyrke jeres egne grøntsager.

Børn der spiller krocket og hopper på trampolin

Haven til selskabspapegøjer

Endelig rammer temperaturen 15 grader, så du kan invitere familie og venner til socialt samvær i haven. Du har et havebord til dine middagsselskaber og et loungesæt til kaffeslabberas. Din terrasse ser næsten ud som din stue med lyskæder, vaser, krukker, lanterner, puder og plaider. Du har velduftende blomster og urter i krukker for at skabe en behagelig og hjemlig atmosfære.

Vores råd: Fortsæt det gode arbejde! Del din smukke have med så mange mennesker som muligt.

Loungesæt i med bord med glasplade, sofa og to lænestole på en lukke terrasse

Haven til dovenkroppen

Har du allerede asfalteret græsplænen, eller drømmer du bare om det? Din have har et meget lavt vedligeholdelsesbehov, og du bruger den mest til at slappe af i med din yndlingsmusik, en spændende bog og en kold drink. Du har ingen køkkenhave, og du foretrækker et hegn frem for en hæk, der skal klippes. Din solvogn er det eneste møbel, måske med undtagelse af en parasol.

Vores råd: Havearbejde er faktisk ret sundt - du får motion, og hjemmedyrkede grøntsager er gode for både dig og miljøet. Start i det små med en eller to krukker – havearbejde vinder ved nærmere bekendtskab.


Kan du genkende dig selv i en af disse have-typer? Eller er der en, vi har overset? Skriv en kommentar og lad os høre din mening.

Staycation eller charter - hvilken type ferie foretrækker du

 

 

Udforsk mere

Find den rette luftmadras til netop dine behov

Videoguide: Sådan vedligeholder du dine havemøbler i træ

Klargør din terrasse eller altan til vinter

Kom i den rigtige julestemning med indendørs og udendørs julelys

Find din lokale JYSK-butik

Få råd og vejledning fra vores butikspersonale, og se vores brede udvalg i butikken.