TV-bord med fjernsyn i stue med sofa, sofabord og skænk

Find det rigtige TV-bord til din stue

Et fjernsyn pynter sjældent i stuen, men det rigtige TV-bord – et der matcher dine andre møbler, er stilfuldt og afspejler din smag – kan hjælpe på sagen.

Måske hænger dit fjernsyn på væggen, men et TV-bord kan meget mere end at rumme fjernsynet: Det kan udgøre et anker i din stue og opbevare al din elektronik. Et lukket TV-bord med skuffer eller låger gemmer effektivt både kabler og spillekonsoller af vejen, sammen med magasiner, fjernbetjeninger og meget mere. 

TV-borde kommer i forskellige størrelser, looks og med forskellige egenskaber, så i denne guide leder vi dig igennem de overvejelser, du skal gøre for at vælge det, der bedst opfylder dine behov.

Højde, bredde, dybde og maks. belastning

Der er et par grundlæggende ting, der skal på plads først: Hvor meget plads har du til rådighed til TV-bordet, og hvor stort og tungt er dit TV?

Det er vigtigt, at du har plads til TV-bordet, og at det er stort og robust nok til dit TV, hvis det skal på bordet. Så det areal op, hvor TV-bordet skal stå, mål hvor bredt TV’et er, og tjek hvad det vejer, så du kan indsnævre dine muligheder. 

Bredde: Som en generel tommelfingerregel bør dit TV-bord være omkring 20-30 cm bredere end dit TV for at du opnår et flot, afbalanceret look. Med et bredt TV-bord har du også plads til lidt pynt ved siden af TV'et.

Højde: Tænk lidt over højden på TV-bordet. TV-borde er mellem 40-55 cm høje, og højden påvirker, hvor højt TV'et står, hvis du altså vælger at placere det på bordet. Hvis midten af TV'et er i cirka i din øjenhøjde, når du sidder i sofaen, undgår du at belaste nakken.

TV-bord med TV i stue med sofa, sofabord og skænk
HEMDRUPTV-bord HEMDRUP 2 låger egefarve
1250,-/stk.
1599,- /stk.
Laveste pris 30 dage 1250,- /stk. (+0%)
HEMDRUPSkænk HEMDRUP 2 låger mørk egefarve/sort
1150,-/stk.
1499,- /stk.
Laveste pris 30 dage 1499,- /stk. (-23%)

Dybde: Har du et fladskærms-TV, eller hænger TV'et på væggen over TV-bordet? Så er et TV-bord med en dybde på 35-40 cm nok fint. Hvis ikke, skal du måske vælge et dybere TV-bord.

Maks. belastning: Tjek hvad dit TV vejer, så du er sikker på, at TV-bordet kan holde til vægten.

Ekstra stue opbevaring 

En af de helt store fordele ved et TV-bord er den ekstra stue opbevaring, som det giver dig. Med et TV-bord med opbevaring som hylder, skuffer eller låger kan du ikke bare gemme spillekonsoller og kabler væk, men også dvd'er, plader, magasiner og hvad der ellers mangler et sted at ”bo” i stuen.

Låger og skuffer har hver deres fordele. Det er lettere at opbevare en spillekonsol bag en låge end i en skuffe, men skuffer er ideelle til manualer, fjernbetjeninger osv. Har du begrænset plads, kan det være en ide at finde en model med skydedøre. De kræver mindre plads end både skuffer og almindelige låger, da lågerne er integreret i TV-bordet.

Selvom TV-bordet kun har en eller flere åbne hylder, kan det stadig hjælpe dig med at holde orden. Sæt et par dekorative kurve på hylderne, og hold dine ting samlet i stedet for spredt rundt i stuen. Sådan får du både nemmere ved at finde dine ting og mulighed for at style TV-bordet på en personlig måde.

Har du brug for mere opbevaringsplads i stuen? Læs vores guide til at vælge det rigtige vitrineskab

Farve, materiale og stil

Indretningen af din stue spiller en afgørende rolle for valget af TV-bord. Du skal tænke over, hvilken stil du kan lide, og hvad der matcher dine eksisterende møbler. Et lyst TV-bord kan give stuen et let udtryk, mens et mørkt kan bidrage til en mere huleagtig atmosfære. Overvej også, om du vil have et look, der supplerer din eksisterende indretning, eller et, der skaber en mere dynamisk kontrast.

Et TV-bord på ben vil understrege det luftige udtryk, mens en sokkel kan skabe et mere tungere og mere solidt udtryk.

Du behøver selvfølgelig ikke et fjernsyn for at have nytte af et TV-bord. Det er et alsidigt møbel, der kan opfylde behov for opbevaring og give dig flere muligheder for styling. Ofte glemmer vi disse behov, når vi indretter en stue, og så ligger vores ejendele pludselig spredt rundt omkring eller vores nips står lidt tilfældigt placeret i en vindueskarm. Et TV-bord kan være lige det, der holder din stue ryddelig og samtidig fremhæver din personlige stil.

Udforsk mere

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Ny lænestol? Få gode råd inden du køber

Ny lænestol? Få gode råd inden du køber